A blogolás/neonomádkodás káros az egészségre?

A témát Om Malik szívrohama kapcsán járta körbe a New York Times. A cikkben rövid eszmefuttatást olvashatunk arról, hogy a rendszeres blogolás stresszes, és a stressz meg ugye hosszabb távon nem vezet jóra.

Mondjuk Malik nagy dohányos, és koffeinaddikt. Egészen a legutóbbi időkig jó szokása szerint lement az egyik közeli Starbucksba, és a kávézó egyik szegletéből postolt, ügyintézett, cégvezetett. Ott meg mi mást inna az ember egész nap, mint kávét.

Amúgy éppen ő indította útjára a WebWorkerDaily blogot, mely a neonomád kultúra elsőszámú zászlóshajója. Most meg úgy tűnik egy kicsit, hogy a neonomád életformának megvan az a hátulütője, hogy az ember akár csak alibiből is rendszeresen rendel magának kávét. (Mégsem lehet fogyasztás nélkül egy egész napot eltölteni egy kávézóban.) És a koffeintúladagolást persze nem lehet a végtelenségig fenntartani.
Coffee (...) takes effect right from the first sip, and as long as you have two or three more “Tall” cups, you can go through the day supercharged, working at a furious pace. But then comes the inevitable crash and there goes the productivity. (WWD)
Na jó, lehet, hogy én is megváltoztatom a "Kávéhoz" rovatot "Decafhez"-re. Bár...
Címkék: blogok bloggerek neonomád
2008.01.09. 11:54. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nem kötelező ennyi kávét inni
neonomád blöáá
tényleg káros, de nem a stressz miatt
Van koffeinmentes kávé is, ha már alibi...
a koffein nem okoz szívrohamot, nincs különösebb kétségtelenül igazolt ártalmas hatása a szív- és érrendszerre, felesleges pánik

a hajszoltság, stressz, dohányzás más tészta, és persze mozogni sem árt, orvoshoz is el kell menni időnként
mákja van, h starbuckos löttyöt vedelt, normális espresso esetén már koporsó...

és egyébként mi köze a neonomádkodásnak a hülyeséghez?
Káros, én stresszelem is magamat, mert ugye vagy dódozok, vagy pasizok, esetleg háztartást vezetek - vagy pedig önkifejezek.
faktor: normál mennyiséget fogyasztva, krónikusan ez igaz lehet

a mértéktelenség meg bármiből beüthet
És ha nem blogolok, és nem iszok kv-t? Akkor tuti nem kapok szívrohamot?
:)
Hogy tudna má' mozogni csóringer blogger! Miközbe' blogol?! Kocogós-laptop?
:)

Egyetértek egyébként: bármiből megárt a túl sok.
Kivéve a pénzt és a szexet természetesen :))
még jó, hogy árulnak frissen facsart narancslevet...
Létezik már egészséges kávé is. Magyarországon is forgalmazzák a csodálatos gyógynövénnyel, a ganoderma gombával kevert kávét.Hihetetlenül frissít,amikor, alszol, akkor nagyon jól alszol, viszont, ha ezt iszod kevesebb az alvásigényed.A mellet, hogy lúgosítja a szervezetet, nem bántja a szívet. szerintem ez egy nagyon jó ötlet, hisz nem hallani olyat, hogy valaki elfelejtette meginni a reggeli kávéját. Egészségedre!