Háborút hirdet a MySpace a gyerekmolesztálók ellen

A MySpace ritkán szokott sajtótájékoztatót tartani. Ma azonban államügyészekkel közösen jelentették be, hogy közös irányelveket adnak ki a közösségépítő szájtok biztonságáról. A közös erőfeszítés célja, hogy a lehető legkorszerűbb technológiákkal védjék az ilyen szájtokon jelen lévő kiskorúak tömegeit.

A világsajtó az utóbbi években előszeretettel foglalkozik a közösségi szájtokhoz köthető bűncselekményekkel, így például a gyermekmolesztálással kapcsolatos esetekkel. De másfajta ügyek is vannak szép számmal. A New Yorker nemrégiben elevenítette fel a 13 éves Megan Meier esetéről, aki öngyilkosságot követett el, miután a MySpace-en kikészítette egy álnéven írkáló felnőtt szomszédja.

A biztonsági intézkedések közé tartozik, hogy a közösségépítő szájtokba feltöltött minden videót és képet ellenőriz a szolgáltató, valamint a kiskorúak adatait automatikusan védettként kezelik, elkülönítve őket a felnőtt felhasználóktól.

Az új irányelvek értelmében a 16-17 éves felhasználók adatainak alapbeállítása is privát lesz, így ismeretlenek nem tudják felvenni velük a kapcsolatot. Az államügyészek a MySpace-szel közösen olyan munkacsoportot hoznak létre, mely biztonsági szoftvereket fog fejleszteni a közösségi szájtok számára.

Az államügyészek felszólatották a közösségi szájtok üzemeltetőit, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez.
Címkék: média biztonság myspace
2008.01.14. 18:53. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alig várom, hogy az iwiw is csatlakozzon a kezdeményezéshez. Van ott is néhány oldal, amit ki lehetne moderálni. Meg egy-két user is.
az iwiw állandóan a cégek irtásával foglalkozik, ahelyett hogy a bevállalós csajokat meg a kábszer
kereskedőket irtanák
És ha egy vki öngyilkos lesz miután telefonon zaklatják akkor a telefonom üzeneteit is cenzúrázni fogják?