2008 a klikkesedő közösségeké?

Egy nemrégiben publikált brit elemzés szerint 2008-ban nem az új Facebook vagy MySpace eljövetelének leszünk tanúi, hanem éppen a speciális csoportokra fokuszáló közösségi szájtoknak jöhet el az ideje.

2008 tehát nem a mindenki számára elérhető, és belakható, tömegeknek szóló közösségi terek éve lesz, hanem éppen az exkluzív virtuális klikkeké.
Fundamentally, these people are not interested in creating their own page on a mass-appeal social network site. They want quality of contacts, not quantity.
Ne feledjük azonban azt sem, hogy a Facebook is egyetemistáknak szóló közösségépítő szájtként kezdte. És éppen az üzleti sikeresség és a "még és még több júzert akarok" üzletpolitika miatt bővítették egyre a felhasználói bázist.

Mit nyert a Facebook azzal, hogy kezdetben zárt közösségnek szólt? Egyesek szerint azt, hogy a Facebookban azóta is az egyetemisták (vagy egyetemet végzett emberek) dominánsabban vannak jelen, mint a teljesen szabad alapokra építő MySpace. Ami meg mondjuk egy kicsit inkább a tiniknek szólt mindig is, de mindegy.

Az idézett elemzés sem állítja azt, hogy a klikekhez szóló közösségi szájtok meg fogják szorongatni a MySpace-t vagy a Facebookot. Azt várják, hogy a kisebb, de speciális közönségnek szóló szolgáltatások szimbiózisban élnek majd a nagy behemótokkal. Szóval akkor éljen az iPhone Colony?

A kutatás linkjét elküldtem Eszpee-nek is, aki szmájlival megtámogatva csak annyit mondott...
szuper, meg az is lehet, h jovo ilyenkorra a kispadbol fogok elni! :D
Címkék: social network filozomatika
2008.01.17. 16:12. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tudom, hogy offtopic, de ezt az oldalt ma talaltam, es hat valahogy ide illik a legjobban a blogok kozul:

www.wwwdotcom.com

Koszonom, hogy megoszthattam veletek ezt az elmenyt. :)
Kaporszakáll: :) nem rossz! (régebben volt valami pink.org, az a lényeg hogy pink volt a nevében és egy lapra mutatott, ami rózsaszín volt és nem volt rajata semmi!)
Egyetlen ertelmes valasz jut eszembe erre:

Szeretned, mi?

Gondolom a cel az, hogy kis startupokba tovabbra is oljenek penzt. Kutyabarat szocnet, anyone?
és a fent leírt irányba fognak haladni a kisebb keresők is a nagyokkal szemben idővel.
Ez azért egy várható folyamat. A szubkultúrák a blogoszférában eddig is erősek voltak.