+ 250 millió netező ismerkedhet az OpenID-val

Január 30-ától a Yahoo is csatlakozik az OpenID-kezdeményezéshez. Vagyis a Yahoo közel negyedmilliárd felhasználója potenciális OpenID-felhasználóvá válik. A decentralizált beléptetőrendszerbe eddig kábé 120 millió accountot regisztráltak. (Nekem mondjuk kicsit magasnak tűnik ez a szám, de a TechCrunch szerint ez a valóság.)
Once you enable your Yahoo! account for OpenID access, you can simply tell any OpenID enabled web site that you are a Yahoo! user. You will be sent to Yahoo! to verify your Yahoo! ID and password and then signed in to the web site.
A január végi betateszt időszakban a YahooID-nkkel használhatunk több ezer másik, OpenID-enabled szolgáltatást. Ez az első komoly lépés tehát, mely arra ösztönözheti a kisebb webszolgáltatások üzemeltetőit, hogy ők is engedélyezzék az OpenID-belépést, hiszen ezzel az összes Yahoo-felhasználó belépését megkönnyítik.

Mi ebben a Yahoo-nak a biznisz? Például az, hogy azok a startupok, melyek szeretnének könnyű regisztrációt biztosítani felhasználóik számára, ki fogják tenni azt a szöveget az oldalukra, hogy "YahooID-vel is be tudsz lépni". Vagyis a Yahoo brandje meg fog jelenni ezeken az oldalakon.

Mivel a Google tulajdonában lévő Blogger.com is részlegesen támogatja az OpenID-t, az a vicces helyzet állt elő, hogy elvileg akár yahoo-s accounttal is kommentezhetünk majd a Blogger.com-os blogokon.

Ha már OpenID, meg adathordozhatóság, álljon itt a még nagyobb gombócot, a DataPortabilityt népszerűsítő videó. Hátha erről is több szó lesz 2008-ban, mint tavaly volt.


DataPortability - Connect, Control, Share, Remix from Smashcut Media on Vimeo.
Címkék: yahoo videó openid dataportability
2008.01.17. 15:24. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"A decentralizált beléptetőrendszerbe eddig kábé 120 millió accountot regisztráltak."

Nem inkább centralizált? :)
És az Indán mikor lesz OpenID belépés?
Ja, oké :)
Azt a logikát követtem, hogy a centralizált = központosított, akkor a decentralizált ennek az ellentéte, de tévedtem :)
OpenID a videómegosztókra kéne már. (Vagy már támogatják?) Akkor egyszerűbben lehetne 20 helyre feltölteni egy videót.

Amúgy a Drupal 6 is támogatni fogja az Open ID-t, ez is sok webhelyet érint.
Ez a "január végi betateszt" pontosan mikor lesz?
Január 30-án indul.
Csak azt nem írtátok le, hogy mi az az OpenID, így nem tudom miről szól a cikk.