Mik a legnépszerűbb hírek a Google Readerben?

A Google már egy ideje bevezette a Google Readerben, hogy a feedelemek megosztását láthatóvá teszi az adott felhasználó gmailes kontaktjai számára. Ha én megosztásra jelölök egy feedelemet (jellemzően egy hírt), akkor GReadert használó ismerőseim értesítést kapnak saját GReaderükben.

Egy új startup, a ReadBurner ezeket a megosztott elemeket toplistázza. A Digg-szerű felületen ezesetben az adja egy hír értékét, hogy hányan osztották meg a Google Readerben. (Nyilván a szolgáltatás továbbgondolható az AideRSS irányában... Külön érdekes a ReadBurner statoldala.)

Amúgy a ReadBurner toplistáiról is kérhetünk feedet, amit megetethetünk GReaderünkkel. Vagyis kiváló Digg-effekteket lehet produkálni majd, ha beindul/népszerű a szájt. (Majd egy hónap múlva csinálok - vagy nem - a Readburnerről egy time-lapse videót, és akkor kiderül, mekkora a mozgás a szájton.)

Ha már Google Reader, még egy személyes élménnyel toldanám meg ezt a postot. Ismerőseim megosztott feedelemeit gyakran én is továbbosztom. Érdekes fejlesztés lenne, ha a Google Readerben követhetővé tennék egy adott feedelem továbbosztásait, vagyis életét. Na mindegy. A lényeg, hogy egyre több olyan szolgáltatás jelenik meg a piacon, melyek a feed overload jelenségre reagálnak.

Én mostanában nem tudok úgy belépni a Google Readerbe, hogy ne legyen több tízezer olvasatlan feedelemem. Ember legyen a talpán, aki ezt a dzsungelt nap mint nap kigyomlálja. Akkor inkább már a feedolvasó keresőjét használom. És irtom a nem olvasott feedjeimet. Könyörtelenül.

via rww
Címkék: google google reader feed feedolvasó
2008.01.22. 19:04. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

én inkább hagyom burjánzani 1000 fölé úgyis van minden témában kb 2-3 oldal amit naponta elolvasok, a maradékban pedig keresek és tök eseti jelleggel (hazafelé éjszaka mobilról pl) beleolvasgatok az érintetlenekbe, havonta pedig kinullázom.
ha nem csak francia angol ázsiai perzsa lenne, hanem magyar is, akkor használnám azonnal :)
Jaja, gyakran kell nehéz döntéseket kell hozni, hogy mely csatornát nem fogom olvasni, hjaj...
na de ha nem fontos, ha nem érdekel annyira, akkor miért feedeled be?csak azért, hogy ha leülsz a gép elé, akkor jó érzést generáljon, hogy azt mondhatod, hogy, jaj, mennyi olvasatlan feedem van???és uram bocsá, messze nem sértés akar lenni, csak érteni szeretném.....