Tömeges elbocsátásokkal próbál versenyben maradni a Yahoo

Több száz munkatársának int búcsút a Yahoo, amint bejelentik negyedik negyedéves eredményüket, írja a New York Times. A "több száz" ebben az esetben jelentős szám, még akkor is, ha a webes cégnek több mint 14 ezer alkalmazottja van.

A példátlanul nagy arányú elbocsátásról kiszivárgott hírek ugyanis előre vetítik, hogy a Yahoo  legfrissebb negyedéves eredményei nem túl kecsegtetőek, így valószínűleg kevesebb területre kívánnak koncentrálni a jövőben.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a Yahoo mely részlegeit érinti az elbocsátás, mindenesetre a cikk szerint a cég a jövőben a webes keresésre, a levelezőjére, nyitóoldalalkalmazására és a hírszolgáltatására fog fokuszál. Ami ugye annyira nem meglepő. Kérdés, hogy a Google-MySpace-Facebook árnyékában képesek lesznek-e a megújulásra.

Az elbocsátási hullám ugyanis a megmaradó alkalmazottak számára is egyértelmű és határozott üzenet: most kell megmutatni.
Címkék: yahoo üzlet
2008.01.22. 17:31. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

arra azért kíváncsi lennék, hogy miként sikerült egy 14.000 fős vízfejet csinálni ebből a cégből

mit csinál ott ennyi ember???