Google Apps: itt a vállalati social networking

A Google ma bemutatta a Google Apps Team Edition-t, mint a legegyszerűbb és leggyorabb módját, hogy a munkatársak és diákok csoportjai tarthassák egymással a kapcsolatot. Csak annyit kell tenni, hogy regisztrálják munkahelyi vagy iskolai emailcímüket és máris biztonságosan megoszthatnak egymással dokumetumokat vagy éppen a naptárat. A Team Edition könnyen csatlakoztatható a Google Apps Standard, Premier vagy Education Edition csomagokhoz.


A közleménye szerint már több mint félmillió vállalatnál használják a Google Appst, most a Team Edition segítségével a munkatársak még könnyebben csatlakozhatnak egy egyszerű online regisztrációval. Ahogy a user beregisztrált munkahelyi emailcímével azonnal használhatja az összes szolgáltatást. Indulhat a vállalaton belüli kollaboráció, csapatépítés, a la 2.0.
Címkék: google social network
2008.02.07. 18:46. írta: WoodenS

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ha megpróbálok belépni az index.hu-s free email címemmel, akkor ezt kapom:
"This domain has been registered and is in the process of ownership verification."
Azon gondolkodom, hogy ha majd a verification elkészül, és belépek, akkor majd látom az index ide felrakott belső dokumentumait?

Ha a mailbox.hu-s címemmel ugrok neki, akkor ezt írja:
"This domain has already been registered with Google Apps. Please contact your domain administrator for instructions on using Google Apps with this domain."
Vagyis jól megh lehet tudni, hogy melyik domain használja a Google Apps-t és melyik nem. :)
hát... ez is eljött... én nem vártam, nem hiányzott, de tudtam hogy jönni fog. A tapasztalatokat osszátok meg, akinek van...

ps: első mondat, gyorabb -> gyorsabb

üdv,
Csaba
hello WoodenS,
linkeld már be a közleményt, ha lehetséges. arra volnék kíváncsi, h fizetős változatot (40 euro/user/év) használja félmillió vállalat, vagy az ingyenest és a fizetőst zusammen. köszönöm.
Gyulus:
az index természetesen nem index.hu domaint használ a belső levelezésre.
no akkor én aki használom:

1) okés a felület az emailhez,
2) az online doc-nak azért vannak hátrányai.
a doc fájl max egy rtf, mert képet, táblát beszúrni halál, hiányzik a stílus és tartalomjegyzék, lábjegyzet, egyéb jegyzékeke generálása
(és ez nagyon, ez így kvázi notepad szintjén van)
3) online xls
hát kisebbekre használom, szép ajaxos ez is meg minden, de eléggé kapcsolat függő, hogy mennyire goyrs. jó viszont, amikor ketten szerkesztjük látom melyik cellában van
4) powerpointot nem használom
5) domained mailcím
jó ötlet, de :
a) kellene, hogy a meglévő gmail accountomból elérjem, lássam ott, ne kelljen ide oda jelentkezni, a vállalati és magán mailek miatt
b) hiányzik a public folder jellegű megoldás, azaz, hogy mindannyian lássuk, és aki az első vagy kedve van hozzá felvegye a levelet és intézze.
mi a táblázatkezelő részét használjuk a cégnél, mert ez volt a legegyszerűbb módja, hogy egyszerre megnyitva tarthassunk és szerkesszünk táblázatot. beválik, bár adódnak gondok abból, ha valakinél nem frissül be, és ezt nem veszi észre, és úgy szerkeszti. nagyon tetszik benne, hogy látható, érzékelhető, hogy napról napra fejlesztik. kisebb cégnek csak ajánlani tudom. [a nagyobb meg vegyen valami fizetőset magának :)]
azért ne felejtsük el, hogy van még egy olyan, hogy zoho.
Nézzétek meg pl a zoho businnest.
valóban az egész iroda az interneten.
szerintem simán veri a google apps-t. akár egy cikket is megérne. :)
hát a következő történt. kaptam egy e-mailt, volt benne egy Word doksi, alján a link, hogy nyissam meg Google Docsban. kíváncsi voltam, klikkeltem. a következők történtek:
- feljött a felület azon a nyelven, ahol épp most vagyok. ennek semmi köze az általam beállított vagy beszélt nyelvekhez, de átállítani nem lehetett (legalábbis 35sec alatt nem találtam semmi ilyet). ezt már a prezentációnál is szóvá tettem, azóta se változott
- valahogy kilépés visszalépéssel elértem, hogy a beállításokban megadott nyelven kommunikáljon (nem tudom hogyan, mert nem szándékos volt), s ott álltam a doksival
- meg a bal oldalon egy hasábbal, ami tele volt ismeretlen emberek NEVÉVEL. mi történt? hát az történt, hogy hírbehozó megosztott egy doksit a Webisztánról, és mindenki, aki rákattintott, az megjelent az ÉN megosztásaimnál. hát már bocsásson meg a világ, de milyen privacy ez? az összes itt kommentelő nicknek látom a Google accountos nevét? Kovács Géza, Nagy Balázs stb. (hasból írtam)?
-na becsuktam, én ide többet nem megyek, nekem itt van a vége a Google szolgáltatásoknak. a doksit NEM mentettem le. erre kilépés után látom, hogy kaptam egy e-mailt: hahó, a doksidat lementettük, és bármikor dolgozhatsz vele. na és akkor ez mi a fütyi? a Word se menti le a doksit, ha nem mondom neki. megnyitom, dolgozok, és NEM mentem le. mert nem akarom. vissza lehet kérdezni, de kérdés nélkül lementeni? hát mit képzel a Google magáról?

vigyázz, mit bízol a Googlera.
Nem tudom, hogy megnyugtat-e bárkit is, de a Google nem feltétlenül a doksidra hajt, hanem a felhasználó szokásaidra. Mert ezek alapján tud reklámot nyomni, vagy visszautasíthatatlan ajánlatot tenni.