Visszautasítaná a Yahoo a Microsoft ajánlatát

A Yahoo vezető testülete arra készül, hogy visszautasítja a Microsoft 44,6 milliárd dolláros ajánlatát - írja a New York Times. A döntést a pénteki vezetőségi ülésen hozták, többen azzal érveltek, hogy a vállalat sokkal többet ér, mint amennyit a Microsoft ajánlott érte. Az ülésen felmerült több lehetőség is, hogyan lehetne megőrizni a függetlenséget, még a Google-lal való szövetség is szóba került. Persze ezen a ponton az ügyvédek is közbeszóltak, az antitrösz törvényeket vizsgálják, mit mondanak egy ilyen lépésre. Azt is megvitatták, hogyan lehetne rávenni a Microsoftot, hogy emelje ajánlatát.
Címkék: microsoft google yahoo
2008.02.10. 21:17. írta: WoodenS

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tett a microsoft egy 44.6 milliós ajánlatot is? kövezzetek meg, de én is simán visszautasítanám, a 44.6 *milliárdos* ajánlat tudatában :)
Board of directors = igazgatotanacs (es nem 'vezeto testulet'). Hogy a reszvenyesek mit szolnak hozza, az meg erdekes lesz.
Volt valami nokiás cikk, hogy neki lenne érdemes megvenni. Az mennyire reális?
ezek is vérszemet kaptak, és most arról beszélnek hogy 80 milliárdért meg is szabadulnának tőle

lehet hogy ott is valami magyar ex-politikus az egyik góré, azért nem tudnak reálisan gondolkodni

a 62% felár szerintük alulértékelés LOL
Hát, akármi is is lesz, ezek az eseményeknek igencsak nagy hatása lesz a piacra. Kiváncsian várom...

Gondolta volna valaki 10 évvel ezelőtt, hogy az ms egyik legnagyobb ellenfele a google lesz?
En gondoltam volna :) De mondjuk eza 44milliard (vagy tobb) kidobott penz lessz, nem fogjak utolerni/megkozeliteni ezzel a googlet ...
"Azt is megvitatták, hogyan lehetne rávenni a Microsoftot, hogy emelje ajánlatát."

Pontosan úgy, ahogy csinálják. Ha elsőre ennyit ajánlottak, fognak többet is, ha másként nem megy.
arról kevés szó esik szó, h az ügyletet hogy akarják megejteni. az első hírek még arról szóltak, h redmond mindent készpénzben fizet. utána meg arról, h a fele részt készpénzben, a másik felét részvényben fizetnének.

nem feltétlen vonzó yahoo pakettet microsoft pakettre becserélni. főleg az usában. a yahoo részvényesek inkább google papírokat szeretnének. csakhogy a google nem tett vételi ajánlatot.

szerintem marad a google-live-yahoo tengely.
Bocs kedves mikeemikke de ez még akkor is megalol ha viccnek szántad.

"The domain google.com was registered on September 15, 1997."