A Microsoft biztos a Yahoo felvásárlásában

A Microsoft egyik vezetője köremailt küldött szét a cég dolgozóinak, melyben a Yahoo felvásárlása utáni helyzetre készíti fel őket. Kevin Johnson már arról beszél a mailben, hogy miután a két cég vezeti megegyeznek, megkezdhetik az integrációra való felkészülést. Johnson szerint, ha a Yahoo mégis igent mond, a tranzakciót az év második felére lezárják. A Yahoo egyébként nem költözne Redmondba, legalábbis a mail szerint.

Közben néhány kaliforniai részvényes beperelte a Yahoo-t, hogy nem fogadta el a Microsoft tavalyi ajánlatát, amikor még magasabb volt a részvények ára. A Yahoo vezetői szerint legalább 40 dollárt érnek a részvények, ez a Microsoftnak még tízmilliárd dollárjába kerülne (februári ajánlatuk ugye 31 dollár volt részvényenként). Detroitban pedig azért pereltek részvényesek, mert a Yahoo vezetői nem teljesítették kötelességüket a részvényesek felé, amikor visszautasították a Microsoft ajánlatát.
Címkék: microsoft yahoo üzlet
2008.02.24. 11:10. írta: WoodenS

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szerintem tegyük hozzá, h a kisrészvényesek egy kis része perel. a többség bármikor leválthatja a management-et.

rövid távon ebből az ügyletből aligha lesz valami. a felvásárlási szándék bejelentése után a yhoo nagyot emelkedett, az msft pedig kicsit zuhant.

ebben a konkrét esetben akkor lett volna deal, ha a yhoo kissé emelkedik, az msft pedig tartja magát, az árfolyamok közelítenek valahogy.

a sztori negyedéves időtávban:
finance.yahoo.com/q/bc?s=YHOO&t=3m&l=on&z=m&q=l&c=MSFT

ugyanez a sztori féléves időtávban:
finance.yahoo.com/q/bc?s=YHOO&t=6m&l=on&z=m&q=l&c=MSFT

és egyéves időtávban:
finance.yahoo.com/q/bc?s=YHOO&t=1y&l=on&z=m&q=l&c=MSFT

szerintem nem kell most komoly kockázat, vagy árfolyamelemzői tudás, h lássuk, vagy belássuk, h a papírok sehogy sem konvergálnak, semmilyen árfolyamon nem időszerű a részvénycsere.

persze hozzáteszem, h ezt egy sima matematikai vénával mondom. az árfolyamelemző közgazdászokkal meg nem szoktam egyetérteni. ők általában olyan elemzéseket készítenek, amelyek nem mondanak se igent, se nemet. a dolog ugye úgy működik, h van egy rakás közgazdásági mutató ami egymásnak tökéletesen ellentmond. ezeket összegyűjtik, felsorolják az érveket pro és kontra úgy, h azok patikamérlegen ki legyenek egyensúlyozva. ezek az elemzők tévedhetetlenek. ugyanis képesek bármit megmagyarázni. persze mindig csak utólag.
az ms portfoliót felhasználói szemmel nézve redmond helyében a twittert kajálnám meg reggelire. a live szempontjából kifejezetten üdítő volna, ha annak része lenne egy népszerű microblogging szolgáltatás.