Mi az év Twittere?

Mint emlékezetes, a tavalyi SXSW Interactive-on robbant be a Twitter úgy igazán a köztudatba. Az idei SXSW-n tehát joggal vetődött fel a kérdés, lesz-e új Twitter?

Az utóbbi hónapok talán leghájpoltabb új szolgáltatása a FriendFeed, úgyhogy aki tippelni szeretett volna arra, hogy mi lesz a legtrendibb amerikai tech konferencia idei legtrendibb őrülete, az nem járt volna messze az igazságtól, ha a FriendFeedet ikszeli be.

Csakhogy. Van abban valami, amit a TechMeme alapítója twitelt be néhány napja az SXSW-ről. Vagyis hogy az idei év Twittere maga a Twitter. Az SXSW közönsége ugyanis idén már kifejezetten Twitter-lázban égett. Nem lehetett olyan geekkel összefutni, aki ne épp twiteket küldött volna mobilról vagy laptopról. A Twitter idei, újabb boomját mi sem bizonyítja jobban ennél a grafikánál. (Az "SXSW" kifejezés előfordulásának gyakorisága a Twitteren tavaly és idén.)
Címkék: twitter sxsw
2008.03.15. 17:28. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Érdekes én azt figyeltem meg ismerőseim körében,hogy míg tavaly sokan szinte minden dologról twitteltek mára újra visszatértek az iWiW üzenőfalas mókához... Bár sokan még ma sem tudják, hogy mi az a Twitter:)
Voltaképpen én lepődtem meg a legjobban, hogy majd egy év után még mindig használom a Twittert, pedig az elején abszolút nem értettem, mi benne a pláne. Most meg ott figyel a Netvibes-oldalamon, és időnként marha érdekes dolgok kerülnek elő rajta. twitter.com/momku -> ő például.

dwight (törölt) 2008.03.15. 22:50:39

FriendFeedFeed, haha
www.friendfeedfeed.com/
Ez a FriendFeed első látásra nem tud semmi olyat, amit a Livejournal friends page ne tudna évek óta... mondjuk pár dolgot csak fizetősen, és most, hogy felvásárolta egy "baráti" orosz oligarcha, egyre több mindent akarnak fizetőssé tenni. :[

Mindenesetre ettől függetlenül nem látom a FriendFeedben az újdonságot.
Eddig a Twitterről nem is hallottam.