Tudja jól a kínai Kínai kormány...

Úgy tűnik, a Google News és a YouTube mégsem ér fel a kínai kormány erkölcsi mércéjéhez. Múltkor már megemlékeztem az olimpiára készülő Kína kétarcúságáról. Szóval nem vicceltek a srácok, odafent, belenéztek ebbe a Google News meg YouTube micsodákba, és azt látták, hogy hát ezek a nyugatiak nem átallanak beszámolni a tibetiek sérelmére elkövetett atrocitásokról. És önmagában ez a tény, úgy látszik, kielégíti a "szocialista etika elleni vétek" súlyos bűnét. Az InfoWorld beszámolója szerint Kína a tibeti atrocitások kapcsán a myanmari logikát követi: hatóságilag meggátolja a YouTube és a Google News elérését Kínában. Mit szeretnének elérni? Hát azt, hogy a kínaiak ne értesüljenek arról, hogy mi történik Tibetben. És, oké, politikailag korrektül hangzik a Google érvelése, miszerint "mi az egész világ számára elérhetővé tesszük tartalmainkat, és más kérdés, hogy helyi szinten kik és miért tiltják egyes publikus tartalmaink elérését". De azért asszisztálni ehhez a húzd meg, ereszd meg politikához mégsem kellene. Ahogyan a NOB-nak sem. Júzer vagyok, de valami zavar...

Címkék: google politika
2008.03.17. 15:33. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Talán mostmár mindenki számára érthető lesz a YouTube-on látható animáció a kínai olimpia logójának elkészültéről:
blogmagazin.hu/napi/rovat/olimpia2008/1937/vervoros_logo
Meg egy giccses másik propaganda videó ugyanott erről az álságos diktatúráról.
adó vagyok de valami zavar
Hát, a kinaiak állítólag az olimpia idejére beszuntetik a cenzúrát az országban...

Arra is kíváncsi leszek, abból HA tényleg megcsinálják, milyen botrány lessz. :D

Mert biztos nem csak az olimpiáról fognak nyíltan írni. :D
Jah, meg hogy nem kellene asziszálni kínával.

Hát, a Google-nak van egy direkt kínai felhasználóknak szánt Gmailja, ami errosen korlátozott (40 valahány mega csak), és [NEM csak ott!], de a leveleket is figyelik.

2001-ben vagy mikor a Google felnyomott egy kínai embert, mert nem tartotta be a cenzúrát.

--
Mellesleg a Google-nél állítólag nem nagy dolog a levéltitok, mert a felhasználási feltételekben bennevan (ezt én is máshol olvastam), hogy a Google fenttartja magának a jogot a leveleket bármikori nyilvánosságra hozására, vagy harmadikfélnek való átadására...

Azóta azért meggondolom, hogy miket és honnan kuldok. :D
ez nem csak a google-re igaz tett ilyet a yahoo is tudtommal
talán érdemes lenne egy kicsit kinyitni a szemeket, mert ugye a bojkott sokszor korlátozott hatású, de rendkívül figyelemfelhívó... de hát az olimpia meg remek üzlet, hajrá kólák és a többi multi
Halkan kérdezem: mi köze ehhez Kókának?
A bojkott ellen fellépő Magyar Olimpiai Bizottság elnöke véletlenül nem a Fidesz országos alelnöke?
Ilyen hülye az ember szeme.
Nem Kóka, hanem KÓLA.
Bocs.
Nah, akkor a Yahoo!-n se kuldok tobb bizalmas dolgot. :D
Kóka Kóla (Coca-cola). Van ilyen! :)
Schmitt Pált már felszólították, de még hallgat.
www.stop.hu/articles/article.php?id=293762
egyrészt nem értek egyet az erőszakos elkínaiasító módszerekkel, amiket a kínai kormány alkalmaz tibetben. kormányzati intézkedésekkel, a lassú nyitás elvét alkalmazva kifoghatnák a szelet a tiltakozók vitorlájából. pont úgy, mint ahogy a gazdasági nyitást is megcsinálták.

másrészt szerintem senkinek nincs joga beleszólni egy másik ország dolgába, különösen nem amerikának, nagy-britanniának, és a többi hangoskodónak. egy a nyugat számára teljesen idegen világra próbálják a nyugati sablonokat, és ráerőltetni a nyugati elveket.

ami a googlet illeti, neki is be kell tartania a helyi törvényeket, mint mindenki másnak. ugyanúgy, ahogy európában nem kezelheti senki rabszolgaként a feleségét, és ahogy pl. szaúd-arábiában nem hordhatunk rövidujjút és rövidnadrágot.
We are looking into the matter, and working to ensure that the service is restored as soon as possible," a spokesperson for YouTube, which is owned Google, told Portfolio.com by email.
www.portfolio.com/views/blogs/daily-brief/2008/03/17/google-fighting-youtube-blackout-in-china