A krimimesélés és a Google Maps

Egy brit szerző - bizonyos Charles Cumming - "21 Steps" című adaptációja rendhagyó módon nem paperbackben, és nem is blogban, hanem egy Google Maps-térképen publikálja. A térképes történetmesélés mögött a Pinguin kiadó "We Tell Stories" kampánya áll, mely hat hét alatt hat szerző hat novelláját ismerteti. A térképes sztorimesélés annyira jó ötletnek tűnik, hogy nem lennék meglepve, ha hamarosan külön webes szolgáltatás is indulna, mely épp ezt a fajta blogolást történetmesélést támogatja. De legalábbis jöhetnének már Twittervision-szerű geolokációval felturbózott blogbejegyzések.
Címkék: bulvár térképalkalmazások google maps
2008.03.31. 17:59. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kösz az infót, ez tényleg egy különös ötlet és végre egy újszerű megközelítés, bizonyára sikeres is lesz. Gratula hozzá.
engem mindig is izgattak a térképek, ezért is érzem azt, hogy jó korban élek most, mikor minden geotaggelve van. mindjárt "el is olvasom" a sztorit
Pár sorral lennebb láthatod, hogy a novellák híres-népszerű regények GoogleMaps-re készült átiratai. A 21 Steps eredetije John Buchan The 39 Steps című krimije, amit többek között Hitchcock is filmre vitt...

Amúgy shameless önpromó: miafene.hu/2008/03/23/regenyek-google-maps-re-hangszerelve/
Ennek biztosan nagy sikere lesz.
Nagyon egyedi, frankó ötlet!
hát, ha valaki ebben a formában élvezni tudja a regényolvasást..
de csak dinoszauruszkodok..

mindenesetre, varom mar azt amikor a nagy web2-es cuccok vegre elkezdneken egymasba integralodni, es egyetlen alkalmazassal tudok csinalni mindent.
Jopofa otlett, bar ebben a formaban azert nem lesz tul nepszeru, mert a hasznalhatosaga eleg csekely. Ugy viszont tok elkepzelheto, hogy valoban hasznalhato lesz, es valamennyire elterjed, hogy az osszefuggoen olvashato novella lesz tele ilyen geolinkekkel. Esetleg valami komolyabban osszerakott szolgaltatasra, ahol kepeket is nezhet az ember, plusz infokat is talalhat (wikipedia, stb.).