A Radiohead közösségi szájtot indít

Kétségtelen, hogy a Radiohead jókor és jól érzett rá arra, hogy hogyan lehet és kell sikereket elérnie egy mai zenekarnak a weben. Kezdődött minden azzal, hogy In Rainbows című albumukat aukciós modellben tették elérhetővé a weben. Az úttörő kezdeményezést azóta sem merték sokan követni.

Aztán jött az újabb ötlet, az exkluzív szilveszteri élő adás a Current.tv-n, majd a közösségi remix. Legújabb online akciójuk pedig egy közösségépító szájt, a Waste Central. A Ning motorjára épülő szolgáltatás elindítása ugyanakkor mintha egy kicsit túlságosan is nagy magabiztosságot feltételezne a Radiohead részéről.

Ma tipikusan a MySpace, a Facebook, az iLike és a Last.fm az a négy online tér, ahol elérhetőek nagy számban a zenekedvelő emberek. A Radiohead egyik szolgáltatásban sem teljesít rosszul. A Facebookon 82 ezer rajongójuk van. A MySpace-en több mint 96 ezer. A Last.fm statisztikái szerint több mint egymillióan hallgatják dalaikat. Az iLike szerint még ennél is többen.

Szóval a Waste Central lehet, hogy tényleg csak webszemét marad. Bár azért még ne írjuk le teljesen a kezdeményezést. A Radiohead az elmúlt bő fél évben bebizonyította, hogy nagyon ért az online kommunikációhoz.
Címkék: zene social network
2008.04.05. 17:18. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nem ők az elsők amúgy..
gondolok itt a fall out boy által bereklámolt friendsorenemies.com-ra (is)
"Szóval a Waste Central lehet, hogy tényleg csak webszemét marad."
Már elnézést kérek, de ki írta ezt az orbitális hülyeséget? Könyörgöm! A waste central-on jelenleg 22 823 tag van. És naponta legalább 10 fővel bővül. Én nagyon a legelején regisztráltam, akkor lehettünk körülbelül 2 000-ren. És ez volt április végén. Pár hónap alatt nem semmi teljesítmény plusz huszonakárhányezer fő.
És egy hónap alatt sem semmi kétezerakárhány fő...

.. lehet hogy nem ők az elsők, de ők csinálják a legjobban. szerintem.