Lefotózta a Hubble az univerzum legnagyobb Firefox logóját

A Tejútrendszer szélén, egy alakulófélben lévő csillag a Mozilla Foundation szolgálatában áll. Valószínűleg minden idők leggrandiózusabb reklámkampányát láthatjuk a gabonakör óta. Hacsak nem a véletlen műve, hogy épp a Firefox 3 megjelenése küszöbén formál tűzrókát egy csillag. Na de véletlenek nincsenek, ugye. (És hát a gabonakörről készült kép is véletlenül éppen pár hónappal azelőtt tűnt fel a weben, hogy kijött a Firefox 2. Minket nem lehet átverni.)


Címkék: firefox kép lol
2008.04.11. 00:52. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alaposan mellénézted. Láttad a Wikipédia oldalt egyáltalán vagy csak linkelted?
Nem a!
Ha megnézed ezt a képet:
en.wikipedia.org/wiki/Image:V838_Monocerotis_expansion.jpg

Akár itt is: hubblesite.org/newscenter/archive/releases/2004/10/image
tehát a Hubble oldalán, konkértabban itt: hubblesite.org/newscenter/archive/releases/2004/10/image/a/

ez teljesen oké képnek tűnik, hacsak a Hubble oldalát nem vette meg a Mozilla egy kis tréfára. Szerintem nem valószínű. Sokmillió lefényképezett köd közt miért ne lehetne egy amúgy is cirkuláris rókalogóra hasonlító? Lófej, sombrero már van.
evenrobi, persze ha a "mellénézés" alatt arra gondoltál, hogy nem alakulófélben lévő csillag, akkor igazad van :)
apod.gsfc.nasa.gov/apod/ap031205.html
Ha csalás, akkor messzire ér a kezük, vissza 2003-ba :)
ez laza, de sztem fake... a történelem hamisítás nem új dolog:)
(www.azalaza.blog.hu)
A Lófej-köd is fake, amit az angol bukmékerek hamisítottak az égre. Jaja.
Azé se hagyom, én szeretem, ha a Firefox természetes úton is létrejön. Aztán persze elenyészik, ahogy ezen az oldalon is látható - klikk a képre, mely megmutatja a felhő alakulását, meg a videóra.
heritage.stsci.edu/2005/02/supplemental.html

A gabonakör lehet fake, vagy valaki tényleg megcsinálta. De ez a kép miért ne létezhetne?
Vagy a webkettes emberek fantáziája a facebook-ban kimerül?
szerintem ezt az egész firefox dolgot félre értjük! tessék már megnézni azt a labdát a róka alatt. az pl nem is a föld! már többször rácsodálkoztam amúgy... jogdíjas volna a föld látképe, vagy ez egy üzenet egy távoli galaxisból (valamikor réges-régen;)
Durva dolgokra képes ez az Uri Geller!
A logo a 0.8-as verzió óta ugyanaz, tehát ha reklámkampány lenne, még kellene oda egy jó nagy hármas is.
Különben az alak inkább a rosszemlékű Alien vs Predator filmben látott alient ábrázoló reliefekre emlékeztet, nem is rókára.
Szerintem nem hamisítvány.
szerintem meg qrva jól néz ki, végre valami teccik a tűzrókában (:

hh biztos csak arra gondolt, hogy nem lehet véletlen, hogy pont most került megint középpontba ez a kép. meg véletlenül sem arra, hogy maga a kép lenne fényképbót. ugye hh? :D
Igen, lehetett volna egyértelműbb, ha erre gondolt. De mivel nemrég épp az online Photoshopról írt, szerintem a retusálást valódibbnak gondolja, mint a sok-sok évvel ezelőtti csillagrobbanást.
Amennyiben egy földi cég képes felrobbantani egy csillagot, létrehozva egy óriás supernóvarobbanást, akkor a világ, vagyis a Föld eddigi legtutibb reklámkampányában van részünk :)
pár évvel ezelőtt? nem inkább "pár" ezer( minimum)? :D