Hamarosan érkezik az új Facebook

Ha minden igaz, hamarosan kiélesedik a Facebook új dizájnja. Egyelőre a minialkalmazások fejlesztőit próbálják felkészíteni a változásra.
The Facebook profile redesign will have a big impact on the developer community. Developers will need to think long and hard about how to make their apps more valuable to users, specifically in the integration points that Facebook is providing.
De az előzetesen kiadott screenshotokból már látszik, hogy alapvetően a különféle tartalomtípusok jobb elválasztását tartották szem előtt, amikor belefogtak a redizájnolásba.

A profiloldalon külön fülön lehet majd leválogatni a képeket, és a news feed is elválik a walltól. A felhasználók saját füleket is létrehozhatnak saját Facebook-oldalukon, vagyis az egész egy tisztábban strukturált, személyesebb összképet fog kiadni. Ha igazak az előzetes hírek.

With the new Feed, there will now be 3 different feed sizes:

  • One-Line Stories. This is very similar to what currently exists on the Facebook profile. In the profile redesign, app developers will still be able to use the API to publish feed stories to users’ profile pages.
  • Short Stories. Short stories will be slightly larger feed stories, that will have limited FBML. Users can embed images and (soon) Flash.
  • Full Stories. These will be up to 700 pixels of free form FBML.
Valószínűleg az amerikai elnökválasztás után a Facebook-redizájn a másik olyan esemény, mely alapvetően megváltoztathatja a nyugati világ lakosainak életét. Na meg mondjuk egy Gmail 404. De arra gondolni sem szabad, ugye.
Címkék: facebook
2008.05.08. 14:46. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

az milyen szép lenne, ha a magyar fordítással egy időben jönne az új design. :D Mondjuk akkor még lehetne várni...
hetek ota van forditas!?
Remélem azért a Facebookon kicsit a képfeltoltés is megbuherálták már, mert lazán lefagyasztotta a bongosézomet, amikor képet akartam feltenni...
"lazán lefagyasztotta a bongosézomet"
Ez fura, pedig úgy tudtam, hogy az Opera a legstabilabb-leggyorsabb-legfaszább böngésző :)