Újabb online fenevad feni a fogát az amerikai gyerekekre, úúúááááá

Egy amerikai republikánus képviselő arra figyelmeztette a szövetségi kereskedelmi bizottságot, hogy komoly veszélyt jelent a Second Life a gyerekekre. Cserébe az Ars Technica lerántotta a leplet a politikusról, mondván a képviselő épp újraválasztási kampányban van, és így akarja megszerezni az aggódó szülők szavazatait.

Politikusunk csupán azt felejtette el, hogy a Second Life-nak van saját szűrője, melynek segítségével el tudják különíteni a fiatalkorú felhasználókat a felnőtt tartalmaktól.

Amúgy egyszerre gondolnám sajnálatosnak és szomorúnak, ha lenne még olyan amerikai (vagy magyar) szülő, aki azt gondolná, hogy tiltással bármit el lehet érni az interneten.

Politikusunk alaposan melléfogott azzal, hogy épp a Second Life-ba bírt belekötni. Az online játék ugyanis kifejezetten odafigyel a tini felhasználókra: biztonsági tippekkel, szülőknek szóló tájékoztatóval, és egy a tiniknek készült SL-verzióval próbálják védeni a fiatal netezőket.

Rémísztgetés helyett tök jó lenne, ha inkább a felvilágosításon járna az esze a székét féltő politikusoknak is. Sok fölösleges papírmunkától kímélnék meg a központi költségvetést.
Címkék: politika biztonság kommuniti second life
2008.05.08. 15:41. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Istenem...

Ez a online korhatár meg hasonló szuro egy marhaság, csak azért van, mert a torvény szerint kell...

Multkor bementem egy NetCaféba, ahol is a sarokban pár 12-13 éves gyerek lazán egy pornó szájtot nézegetet...

Lehet mondani, hogy ott volt a kérdés (ami ilyen helyeken kotelezo), hogy el-é múltak 18 évesek.
Le "Igen"-elték és kész...
Minek rágják le sokadjára ugyanazt a csontot, nem értem...
A republikánus képviselők és az USA is komoly fenyegetést jelent a gyerekekre. Különösen ha azok afgánok vagy irakiak. Páran már sajnos rá is mentek erre. De szerencsére ilyenkor a politikusok letagadják az egészet, ha meg mégis kiderül, akkor sietve a sajnálatukat fejezeik ki. Az pedig jó, így már rendben is a dolog.