Firefox sidebar = iPhone verzió

Nyilván sokan közületek kipróbálták múltkor a Gmailt Firefox-sidebarban. Nos, a Download Squadon olvasom a másik sidebar-ötletet. Ugye nemrégiben jött ki a Google Reader iPhone-kiadása. Az ötlet az, hogy miért ne tennénk be ezt az egyszerűsített interfészt Firefox-sidebarban.

(A módszer ugyanaz, mint a gmailes sidebar esetében: "New Bookmark" hozzáadása, majd pedig "Location: http://www.google.com/reader/i". Végül beikszelni a "Load this bookmark in the sidebar" funkciót. )

Sokáig nem tartottam túlságosan értelmes dolognak, hogy weboldalakhoz iPhone-verziókat gyártanak. Eleve ott van a többi mobil, ami köszöni szépen, de inkább univerzális mobilra optimalizált weboldalváltozatot használ.

Viszont ezzel a Firefox sidebar-dologgal immár azok számára is érdekesek lehetnek az iPhone-oldalak, akik esetleg nem rendelkeznek almás telefonnal.

Néhány webszájt iPhone-verziója:
Facebook - Digg - iZoho - RTM - TaDa - eBay - iGoogle
Címkék: google firefox google reader iphone how to
2008.05.16. 11:29. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Speciel a Google Reader mobilos verziója egy wapról maradt szörnyedvény volt. Én a hét eleje óta nagy megelégedéssel használom az N95-ön az iPhone-os verziót.
ah, ezmekkora... htc_uni, opera9beta és tökéletesen megy, nagyonköszi.
Ha van még ilyen konkrét link iphonera optimalizált oldalakra, léccilécci, pl picasaweb, gmail, jöhet mind :)
Van például Netvibes iphone verzió is, csak nekem valami miatt vacakol a drága FF2-ben:
iphone.netvibes.com
Újra megnéztem, most meg jól működik...
Ez is, meg a Gmail az oldalsávban egy adott Gmail postafiókon működik: a link _egyedi_! Ha több Gmail fiókot használsz, mindegyikhez _külön_ könyvjelzőt kell csinálni...
Akkor már kattintok a fülön.
De azért szellemes.
A coolságon kívül azért készítenek iPhone-os verziót, mert állítólag az iPhone-nal többet webeznek, mint a többi telóval együttvéve. Ha ennek csak a fele igaz, megérte.
Az véletlenül megint kimaradt, hogy ez természetesen Operában is megoldható. Csak ott nem sidebarnak, hanem panelnek hívják.