A belpolitikai botrányok miatt időzünk többet a hírportálokon?

A Gemius friss mérése szerint jót tett a két nagy magyar hírportálnak a márciusi belpolitikai feszkó. (Bár azt is érdemes megjegyezni, hogy az igazi belpolitikai szappanopera csak áprilisban következett, úgyhogy az áprilisi Gemius-adatok talán még érdekesebbek lesznek.)
Megállapítható, hogy - feltehetően a márciusi belpolitikai események miatt - mind az index.hu, mind az origo.hu híroldalainak jelentősen megnőtt a látogatottsága. E piacvezető portálok adatai azt mutatják, hogy a látogatószám bővülése mellett az oldalakon átlagosan eltöltött idő is növekedett: az origo hírek rovatán eltöltött idő átlagosan közel fél óra volt. Márciusban az index.hu belföld rovatának olvasásával kétszer annyi időt töltöttek összesen a látogatók, mint februárban.
Fontos tudni, hogy a Gemius domén szerint és nem porfólió szerint méri a szájtokat. Vagyis itt csupán az index.hu és az origo.hu domének alá tartozó oldalak méréséről van szó.

Amúgy nyilván nem meglepő, hogy fontos belpolitikai események dobják az amúgyis a belpolitikára kihegyezett nagy hírportálok látogatottságát. A másik oldalról persze azt is mondhatnánk: a hírportálok növekedése elsősorban az "ügyek" függvénye. Ha van olyan ügy, ami az emberek nagy részt érinti, és rendszeresen téma is, fontos, hogy sok, friss hír jusson el hozzánk az adott témában, akkor többet és hosszabb ideig fogyasztjuk a hagyományos hírportálok kapcsolódó tartalmait.

A hírportálok esélye talán az, ha minden erejüket az ilyen "ügyek" gyors és átfogó koverolására fordítják. Ez az, amit a konkurens sajtótermékek nem tudnak utánuk csinálni.
Címkék: média politika stat
2008.05.27. 12:48. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nekem a botrany elott is reflex volt a felorankenti Indexnezes...
Indexen Szlovákiáról jobbára csak a nagyobb eseményekrol írnak, úgyhogy annyira nem olvasom (Origó dettó).

A magyar politikai helyzet meg annyira nem érdekel, milyen hulyeségeket és ki csinál, elég itt nálunk Slota is. :D
Akit igazán érdekel a magyar helyzet, úgyis Kuruc.infót olvas, nem lakájmédiát, mint a fent nevezettek.
koverolas... :( Azert remelem a zigazi zindexre egy darabig meg nem nem infiltralodik ez a sztajl.