Firefox 3 híradó: Gears, mobil, hivatalos megjelenés, rekordkísérlet

Mindenekelőtt örömteli hír, hogy immár a Firefox 3-at is támogatja a Google Gears.

Egyelőre nem túl sok magyar jelentkezett a Firefox Guiness-rekordkísérletére. Pedig elvileg idehaza három böngészőből 1 Firefox. Úgyhogy legalábbis tízezreknek kellene sorban állniuk, az új FF-et várva.

Közben kiadták a Firefox 3 RC3 verzióját, mely már csak a maces verzióban jelent változást. Ez egyben azt is jelenti, hogy Winre és Linuxra készen van a szoftver. Úgyhogy hamarosan (június 17-én) a 3-as lesz a hivatalos Firefox verzió.

Aztán, a Mozilla készíti a Firefox mobilverzióját is. Nemrégiben jelent meg a weben a demo. Nagyon érdekes navigációt és interfészt találtak ki...


Firefox Mobile Concept Video from Aza Raskin on Vimeo.
Címkék: dev mobil firefox videó
2008.06.12. 11:55. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

oh, mióta várok már egy nyílt forrású, windows mobileon futó böngészőre. igaz, egyelőre ez csak egy álom, de legalább látom, hogy mást is izgat a dolog.
Gery.

Az Opera Mini nem nyílt forráskódú, de a második leggyorsabb mobilbongészo a piacon.
Ami lényweg, hogy ingyenes. :D

Az elso legjobb pedig az Opera Mobile, ami fizetos. :D

Úgyhogy akárnyílt, akárnem a forráskód, én maradok a gyordsaság mellet. :D
(Elvégre is mégsem mindegy, 1 lap letoltése alatt mennyi pénzem megy el. :D )
Megjelent az Opera 9.5. Csak szólok ;)
Tetra.

Én már kettokor frissítve voltam rá. :)
Nagyon jó az új Opera 9.50. Gyors, fantasztikus. Szép, fényes, ízes, minden ami kell.
Nem is neked szólt, hanem annak, aki nem bírja ki új friss böngésző nélkül az FF3.0-ig... hátha rájönnek az igazságra ;)
"Egyelőre nem túl sok magyar jelentkezett a Firefox Guiness-rekordkísérletére."

Ha szerinted kevés (a most már 9000) feliratkozó, akkor szeretném tudni, hogy te hány emberrel beszéltél az utóbbi időkben a Firefox-ról, vagy hol van a Webisztánról a Firefox banner. Mert csak akkor érdemes dumálni ilyen nagyképűen, ha tettünk is valamit a dologért.

Egyébként olyan országokat előzünk meg Európában, ahol kicsit jobban elterjedt az internetezés és a számítástechnika: Norvégia, Svédország, Finnország. Közép-Európában mindenkit verünk, egyedül a szomszéd Ukránokat nem, és az amúgy is bazi erős Lengyeleket (akik a világon a 2. itt). Szóval szerintem örülni kellene, hogy ennyien akarnak részt venni ebben az akcióban, és persze ennél sokkal több ember fog átállni majd a legújabb verzióra.
Fenébe, Júni 17-én nem leszek itthon. Pedig már jó ideje jelentkeztem.

"Úgyhogy akárnyílt, akárnem a forráskód, én maradok a gyordsaság mellet. :D
(Elvégre is mégsem mindegy, 1 lap létoltése alatt mennyi pénzem megy el. :D )"
Én úgy tudom, hogy a mobil internetet a letöltött adatmenyiség alapján számolják. A sebesség pedig nem feltétlenül áll összefüggésben a letöltött adat menyiségével. Vagy rosszul tudom?
Imrityinko: Tenyleg muszaj minden bongeszorol (vagy szinte barmi masrol) szolo bejegyzeshez odakommentelni, hogy te a vilag okosabbik 2-3%-aval egyutt Operat hasznalsz a 97% hulyevel szemben? Vedd vegre eszre, hogy mi annyira hulyek vagyunk, hogy ennyi gyozkodes aran sem ertel el semmit, es kar is tovabb pazarolni az energiaidat.

A B valasz az lenne, hogy nem letezik a tetra altal emlegetett 'igazsag'.
Mape 2008.06.13. 04:41:11

Rosszul tudod: sebesség = mennyiség / idő, vagyis idő = mennyiség / sebesség, ahol a sebesség fix, nettől függő dolog. Főleg hogy most azonos körülmények közötti böngészőműködéseket nézünk, azaz más tényező nem játszik, mint az adatmennyiség.

atleta.hu · www.atleta.hu 2008.06.13. 11:25:28

Ez így van, "igazság" nem létezik, erről leírtam már valahol a véleményemet, keresse meg, aki akarja. Csak megjegyeztem, hogy illenék esetleg beszámolni erről is, ha másról nem, hát az írtózatosan gagyi marketingről :D
Mape:
Az Opera Mini egy koszponti szervert használ, ami lekonvertálja a lapokat egészen pici méreture, és a mobilod kijelzoméretére optimalizálja.

Atleta:
Mert a Webisztánnak csak a FF-rol kell írnia? :D
Amúgy, ahogy te is kifejted a véleményed, én is.
Szólás szabadság van, ha még nem váltottál volna rendszert. ;)

Amúgy:
Csak szeretem emlékesztetni az emberek, hogy a FF milyen gyér is pontosan, éshogy miket kopírozott le már az Operától. ;)
[Hiddel, ha tudnád mi minden van az Operától meglepodnél. ;) ]
tetra:
már eljárt az az idő mikor az internetet idő alapján számlázták.
adatforgalomban pedig egy weboldal letöltése ugyanannyi operával is és akármi mással.
/rendes böngészőre gondolok, nem pl. lynx/

"Rosszul tudod: sebesség = mennyiség / idő, vagyis idő = mennyiség / sebesség, ahol a sebesség fix, nettől függő dolog."

Nem tudom mit akarsz ezzel magyarázni. Opera gyorsabban renderel ennyi. a weboldal letöltése adott sávszélesség mellet nem nagyon lehet gyorsabb.
"egy weboldal letöltése ugyanannyi operával is és akármi mással."

Opera Mini ahogy írtam koszponti szervert használ, ami lekonvertálja a lapokat (ahogy már írtam).

Így az ido és a méret is jelentossen kisseb.

(És ez egy rendes bongészo, csak mobilon.)
3ból 1 firefoxot használ de pont leszarja mit használ csak olvasta valahol hogy az gyorsabb és akkor felrakta, szerintem még akit érdekel is a megjelenés, az se biztos hogy beregisztrálja magát a firefoxhoz csak csöndben várakozik. én személy szerint felrakattam magam a térképre
Köszi az infót, pledzseltem (:

Az RC2 nálam még kissé instabil Win alatt, a hármat mindjárt lerántom.
Az új operát is nyúzon 2 napja, zsír.
Nálam gyorsaságban a Safari az űberallesz, de nem nagyon vannak hozzá pluginok win alá. Vagy de?
> Amúgy, ahogy te is kifejted a véleményed, én is.
> Szólás szabadság van, ha még nem váltottál volna rendszert. ;)

Draga Imrityinko. Nem csak szolni szabad, hanem olvasni is. En nem irtam, hogy nem szabad kifejtened a velemenyed, csak felhivtam ra a figyelmed, hogy attol, hogy mindennap elmondod, meg nem nem valtozik semmi. Ezt a blogot szerintem nagyjabol naprol-napra ugyanaz a torzskozonseg latogatja, es hidd el nekem, hogy mar mindenki olvasta toled 57x, hogy az opera a legjobb. 58-adszor folosleges elmondani. Nem tilos, csak folosleges. Na, orulok, hogy ilyen jol elbeszeltunk egymas mellett.
17.-e van és sehun a firefox3 hát milyenmunk ez kérem? a végén még megsértődik a sok ember és elkezd ie-t használni:P
hát most már van download csak a ciki az h ha rákattintunk akkor a 2.0.0.14-et lehet leszedni:S
és még mindig szopacs
Igen Kedd van és még mindig sehol találhato egy link az új verzióre: www.spreadfirefox.com/ Na mi lesz?
Ja ...ott Magyarországon csak 19-kor lesz elérhető: www.spreadfirefox.com/node/2438