Újfajta képmegjelenítés az iWiW-en

Egyik olvasónk jelezte, hogy épp képeket töltött fel az iWiW-re, mikor a megszokott képmegjelenítő helyett egy lighboxos clearboxos megoldással találkozott össze. Az overlayben megjelenő képek lapozhatóak, sőt, a bal felső sarokban a play gombra kattintva egy komótos diavetítő is elindul.

iWiW clearbox from hirbehozo on Vimeo.

Ha innen a távolból kellene megmondanom, hogy mi ennek a fejlesztésnek a célja / várható hatása, hát akkor biztosan azt válaszolnám: az, hogy a júzerek egyre inkább képmegosztó szolgáltatásként használják az iWiW (eredetileg gondolom profilkép feltöltésére rendszeresített) képfeltöltő felületét.

Információim szerint az iWiW egyedi szerződést kötött a Clearbox fejlesztőjével a program használatáról. Kifejezetten az iWiW-re szabták át ezt a verziót. Gondolom hamarosan a Clearbox elérhető változatában is megjelennek majd a módosítások. Szép munka.

Címkék: iwiw magyar videó képmegosztók
2008.07.17. 16:51. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Amíg 2000 kbyte-os kvóta van, nem sokra mennek vele, főleg a facebook-kal szemben
haha, hatalmas fejlesztes:) Legalabb 10 percig kellett "kodolni".

Maga a js cucc eleg jo, gratula a keszitoknek [akik nem a wiwesek :P ]
nyugi, ma vmikor délután ment élesbe, új a dolog :)
szar a wiw

es meglepett hogy jon egy ujdonsag ... pedig az utobbi 1 evben mar volt ... valami ... csak nem emlexem mi volt az ...
raadasul kepmegosztokent ez a legbenabb megoldas:)
Jaja, nem lesz ebből képtár, ~2 mega az semmi. Amúgy jó megoldás, zsír, hogy van, de én, aki semmit nem ért a programozáshoz, megcsinálom ugyanezt egy apró wordpress pluginnal két perc alatt :D

Gondolom akkor egy iwiwen, soksok programmer bácsinak sem lehet olyan dekurvanehéz :P
"a júzerek egyre inkább képmegosztó szolgáltatásként használják az iWiW (eredetileg gondolom profilkép feltöltésére rendszeresített) képfeltöltő felületét."

Ja, 2 megába sok belefér :) (mondjuk 160*120-as primkó mobilfotókból fér bőven)

Egyébként szerintem érdekesebb, hogy a Piclens műkszik az iwiwwel is, a subbás képeket én mindig azzal szoktam ledarálni.
még jó hogy nem mindenhol működik.. meg még nem mindig működik..
Meggyleves: Lehet véleményeket írni az ismerősökről. - Erre gondoltál?
iwiw tools-szal ez már van egy jóideje, nem?
iwiwtools.byethost13.com/
Kár, hogy mire bejön a kép, az 2 perc.
Pár megányi tárhelyet nemelhet képmegosztóként használni. :D
Valamit megint csináltunk kategória ...
Ha már nagyon képeket akar valaki nézegetni hatékonyan, akkor FireFox és Piclens.
Várható volt, hogy a fotók terén lesz valami pitiszkálás, hiszen az iwiw nyújtotta egyetlen össznépi szórakozás mások erotikus és idióta képeinek kigyűjtögetése.
Pl. napielet.hu/a_te_napod/cimke/iwiw
nem csicsázni kéne a képmegjelenítést, hanem végre rendbetenni az egész rendszert, még mindig lassú, még mindig szar, még mindig korlátozottak a meghívók, és még mindig minden nap van valami ami éppen nem működik...
Nem nagy eresztés, simán össze lehet ollózni a clearboxot a többi opensource nézegetőből, kevés benne az egyedi ötlet (ha van egyáltalán), és persze "nem lehet belenyúlni"...
De ennyivel is lehet szép pénzt behúzni (gondolom nem voltak gondok az anyagiakkal). Szia Pyro :D
arra nincs vmi tuti tipp, hogy hogyan lehetne kilőni ezt a béna 1024 széles megjelenítést?

mióta átkódolták az oldalt, a régi módszer nem működik.
a fentebb emlitett iwiw tools a megoldas a problemadra:)
userscripts.org/scripts/show/24506

Ahogy előttem is írták ez az über alles iwiw GS script, clearboxszal már jóideje...

hahahaha. ez már kb 3 honapja kész van a iwiw TOOLS v2 (Greasemonkey) userscripts.org/scripts/show/24506 segítségvel amint egy ember (!) pzs készít.

vicces!
Vicces szerintem is, főleg, hogy az is a ClearBoxot használja... ;)
„amit egy ember készít...”

gondolom ingyen, és a szabadidejében. szemben a multi valószínűleg nem nyomorgó alkalmazottaival.
Hat sajnos ezt alapbol igy kellett volna csinalni. Ment is miatta a nyesegetes eveken keresztul a gh topikon. Ennek fenyeben tenyleg lehet, hogy valami 'komoly' celjuk van vele, kulonben mar teg megtehettek volna.
A ClearBox szép és jó, az IWIW nem annyira, már nem is használom.
A lényeget már leírtátok előttem, 2 mega az szánalmasan kevés képeknek. Hazai viszonylatban a myvip is korlátlan helyet biztosít a képeknek, a nagyobb külföldi (nemzetközi) közösségi oldalak szintén, vagy legalábbis akkora helyet, ami nem csak 5 képnek elegendő. Szóval fotómegosztóként használni 2 megát... bár szó se róla, van, aki erre is fel tud pakolni 60 képet. (30×20 pixel, de nem számít :-D)
Mellesleg sikerült megoldaniuk, hogy ne lehessen képeket (sem) letölteni iwiwről. Legalábbis a szimpla "egybites" júzer nem fogja tudni letölteni. Arról ne is beszéljünk, hogy ha valakinek több képe van, a megjelenítőben jókat lehet bénázni a görgetéssel.
Persze, legalább valamit fejlesztettek, és valami olyasmit, ami tényleg nem csak a felhasználók bosszantását szolgálta - mint az email-címes dolog, ami sokáig a legnagyobb munkája volt a fejlesztői gárdának. Jellemző ez a nagy rózsaszín birodalomra, mióta megvették az iwiwet, érdemi fejlesztés alig volt. Minek is, hisz piacvezetők, és azok is maradnak a szinte 0 érdemi fejlesztések meg az xml-hibák tömkelege mellett is.
jah, de hogy a picsába hazsnáljam képmegosztóként, ha max. 2MB képet lehet összesem felölteni (max 600×600-as méretben), nem lehet albumokba rendezni a fotókat, és stb,stb...?

az iwiw csak kínlódik, ahelyett, hogy azt a szar lassú alapmotort dolgoznák át egy használhatóra, inkább ilyen látványhülyeségekkel tömködik még tele az egyébként is bazi lassú javasciptes weblapjukat..
teljes gaz ez igy
regen a nagy kepek nagyok voltak, lehetett nezni a polokon atuto mellbimbokat
most meg belyeg meretuek a kepek

legyen kikapcsolhato ez a szar lecci (uzenet az iwiweseknek)