Sms to iWiW

Nos, kijött "hivatalos sajtóközlemény"-ben is az, amit már mindenki láthatott, aki ma fellépett az iWiW-re...

Az iWiW felhasználói a mai naptól SMS-ben is üzenhetnek ismerőseiknek a közösségi portál népszerű üzenőfalán keresztül. A szolgáltatás igénybevételénél a felhasználói profilhoz rendelhető bármelyik hazai mobilszolgáltatóhoz tartozó telefonszám.

Mire is jó ez a fejlesztés? Egyetlen sms-sel összes iWiW-es ismerősömet tudom értesíteni. Ez a fajta pingelés persze normál esetben egy egyszerű kör sms-sel is megoldható. De az sokkal költségesebb.

Az sms to iWiW hátránya, hogy ismerőseink emailben kapják az értesítőt, vagyis a kommunikáció nem lesz olyan gyors, mintha kör sms-t küldtünk volna. De ez néha nem is baj.

A másik probléma, hogy az iWiW egyelőre nem engedi privát üzenőfalak létrehozását. Vagyis nem tudok létrehozni egy olyan üzenőfalat, melyen csak egyes ismerőseim vannak rajta. És így nem is tudok olyan sms-t küldeni, amiről csak ők kapnának értesítést. 

Mindegy, nem is ez a lényeg. Hanem hogy az iWiW megpróbál egy másik platformot (mobiltelefon) is bevonni a közösségi szájton folyó kommunikációba. És ez magyar mércével mérve igenis előrelépés. Nagyon várom a T-Mobile leendő díjcsomagjait, melyben diadalittanas üzenik majd a fogyasztóknak, hogy "havonta 50 ingyen iWiW-értesítés". 

Címkék: mobil iwiw social network sms
2008.09.15. 16:58. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lehet kérni előfizuhoz hogy mail2sms. bár nemtom hogy a tnél mennyi. üzleti csomagokhoz alapbol van. akkor talán használható.
ez arra lesz jó, hogy mindenki megadja a telefonszámát, aztán majd kapja a reklám sms-eket
éreztem én, hogy nem értünk van. a fenébe.
Én az iwiw-ben csak csalódok..
Nem is tudom minek vagy felhasználó..
Akkora szar lett kb mint iwfw meg myvip stb.
Nem talál sehol az ember magának egy olyan oldalt ami tetszene..
szolgálati közlemény: az uzenofal.hu domain az új gondoskodó gazdáját.
:)
Najó, de sokan nem adják ám meg a telefonszámukat.

Az SMS-ek díja egyenlő a normál SMS díjával?
Ja most esett le, hogy SMS-t küldök, és emailt kapnak??? Akkor ugyanaz, mintha kör emailt küldenék,lol. Van is vmi cucc, amivel le lehet lopni az ismerősök email címét.

Egyébként Google calendarral lehet ingyen SMS-t küldeni bárkinek ;)
Olyan jó lesz majd, amikor az "uncsizom, írjon már valaki" típusú körüzik mellett megjelennek majd az "itt vagyunk az xy kocsmában, tökre be vagyunk baszcsizva" típusú körüzik...

Privát üzifal? Jó lenne, de nincs.
Nagyobb képtárhely, facebook-szerű képfeltöltő app? Jó lenne, de nincs.
Normálisan beállítható privacy settings? Jó lenne, de nincs. Sms-üzenőfal? Értelmetlen, de van. Instabil működés és érthetetlen belassulások, hibák? (Szerintem) megoldható lenne, de mégsem... Szvsz iwiw == nagy rakás szar. Úgy általában. Persze magyar, meg a miénk meg hasonlók, és tényleg jó, hogy akárkit el tudok érni, ha kell, még akit 1000 éve láttam, azt is, de azért néha irtóra fel tud húzni, ráadásul általában akkor hagy cserben, amikor szükség lenne rá...
magyar nyelvű facebookot és az iwiw mehet a kukába.
iwiw nagyon vacak
valami szexpartnerkereso kene bele, akkor talan erdekes lenne

sms... hahaha
micsoda fejlesztes
azta7szencsegit

ezen az egesz oldalon 1 programozo dolgozik? az is csak munkaido utan hobbibol? vagy mi?
Egyetlen ertelme lenne az iwiwnek, ha a szuletesnapokrol lehetne rss-t, vagy email ertesitest, vagy barmi mast kerni... de nem lehet.
1. megprobálta:
An error occured during the processing of this request and the page cannot be displayed.
Shoa többet nem nyomom meg a gombot. Nem igaz hogy nem tudnak egy oldal hiba(ák) nélkül megírni,

2. majd ha a hi5 facebook myspace felhívnak hogy születésnapok lesznek a barátaidnak (persze ingyért) na akkor talán lesz rss a wivven..

ez egy fos sztem

Charybdis:

Már nem működik az e-mail kigyűjtő Js, mert captchához kötötték az e-mail cím megnézését.
"magyar nyelvű facebookot és az iwiw mehet a kukába. "

Sajnos, attól tartok, nem.

gmail is van régóta magyarul, az igoogle-ra is vannak magyar nyelvű gadgetek, de ettől még a nép ugyanúgy a freemail/startlap párost használja. Egyszerűen Magyarországon a vérgagyira van igény, ezért nem is törik magukat a fejlesztők. Megcsinálhatnák facebook-színvonalon az iwiwet, de több felhasználójuk (-> kattintásuk -> bevételük) nem lenne, akkor meg minek pazarolják rá az idejüket...
Charybdis: > Akkor ugyanaz, mintha kör emailt küldenék,lol

:) Majdnem ugyanaz. A kor e-mailt ugyanis egybol megkapjak, itt viszont - ha jol ertem - kapnak egy ertesitot arrol, hogy valaki ("Gabor") kor uzenetet kuldott az uzenofalra SMS-bol, legyszi lepj be, es akkor megnezheted, ha meg nem toltak le onnan a csetelo ismeroseid :)).

Remek talalmany. Egyreszt korszeru (joreggelt 2008), masreszt ugyesen eszrevettek harom ev alatt, hogy mire hasznaljak a felhasznalok az uzifalat. (A wiwes felhasznalo az uzenofalon folytat maganbeszelgetest, koruzenetet meg mindenaron az uzeno rendszeren keresztul akar kuldeni, ami kifejezetten nehezen megy.)