Hamarosan megkezdődik az új iWiW-verzió bétatesztje

Múltkori postunk után újabb információkat sikerült megtudni a készülő iWiW-Open Social integrációról. Ha minden igaz, hónap végén kezdődik a belső bétatesztelés. Ebből pedig az következik, hogy hamarosan akár élesedhetne is a harmadik oldali minialkalmazásokat támogató iWiW-verzió. Csakhogy.

Egyik informátorunk szerint az igazi kérdés nem is az, hogy készen lesz-e határidőre a fejlesztés. Hanem az, amit mi is írtunk előző postunkban. Nevezetesen, hogy az Origo Zrt.-ben mikor születik meg a döntés arról, hogy kinek és milyen módon nyitják meg az iWiW-et.

A témában valamelyest jártas forrásunk egyenesen úgy fogalmazott, hogy "meg lennék lepve, ha egy éven belül tudnának dönteni a közvetlen kontroll nélküli nyitott API-hasznalát engedélyezéséről."

Címkék: dev iwiw magyar open social
2008.09.25. 13:43. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

inkább a Facebook 'tanuljon' meg magyarul mihamarabb :/
már tud magyarul.
iwiw-ből meg sose lesz rendes közösségi site. akár lesz nyílt api akár nem. nem tudom elképzelni.
ez a klubrendszer is amit kitaláltak, ebben a formában teljesen használhatatlan.
Épp írni akartam, hogy nem lesz ebből semmi, tekintve az eddigi gyengusz fejlesztéseket amikor azt látom, hogy megvariálták a képeket. Lehet albumokba rendezni meg cimkézni, ilyesmi. Mondom ez egész használható, kipróbálom... persze pont úgy működik mint az egész iwiw.. lassan, teli hibával, de leginkább sehogy :s
Tényleg vannak albumok. Mekkora hülyeség. :)
2 MB területhez valóban hülyeség... én állandóan szenvedtem, h nem férek bele. nem azért, mert olyan rengeteg képet raktam fel, hanem mert 1024x768-ban, h látsszon is rajta vmi. 6 db képet tudtam felrakni. ebben benne van az 5kb-os avatarom is. ehh... ez milyen már...
Az a 2Mb 100 Mb lett most. ;) Ez egy egész használható fejlesztés amúgy, én csak néztem, hogy ilyet is tudnak, így 2 év semmi után.
iwiw nagyon hasznos! én pl. rendszeresen ott nézem a Subbán postolt vicces linkeket... :)

Más hasznát még nem láttam, de a munkatársam ismeri azt az embert, aki hallotta amikor vki azt mondta, h az iwiw jó. Szóval biztos jó, csak nem értünk hozzá :)
Fos az egész iwiw úgy ahogy van, de hiába jön a magyar Facebook, a magyaroknak direkt a gagyi kell. Vagy legalábbis nem tudnak róla hogy van jobb, mert nem jut el hozzájuk az infó.

Gmail is tud magyarul, hányan cserélték le a freemailes címüket? Hát a startlapponthut iGoogle vagy Netvibes nyitólapra? Google Maps helyett is nagyon sokan használják az eszméletlen ótvar, szkennelt térkép alapú meg egyéb silány magyar útvonaltervezőket, aztán amikor mutatom a Google maps-et, általában kétféle lehet a reakció:

- Hűűűű aztarohadt, ilyen is van? Eddig nem is tudtam, de ezután csak ezt fogom használni
- Jaj, ehhez most megint meg kell tanulni egy új címet és programot, jó az a megszokott régi.

A képkezelésre rendesen rágyúrtak most.
iwiw egy valamire jo: megismerkedsz Zsuzsival, kb 10 perc alatt eloturod iwiwen es nagyon NAGYON sok mindent le tudsz szurni egy adatlapbol
arrol nem is beszelve hogy egy megtippelem a horoszkopod trukk mennyit egyszerusodik egy szuletesi datum birtokaban
akkor nem 2MB már.
igazából szombat óta nem vagyok iwiwen, mert meguntam. :)
Bicskas, igazad van, erre tökéletesen megfelel. ;)
sajnos (vagy nem), az iwiw elegge megakadt azon a szinten ahol 4 eve volt. a gyakorlatilag 0 fejlesztes es ujdonsagok hianya szerintem nevetseges. ennyire szarni bele es csak csapolni a penzt, hosszu tavon nagyon szarul sulhet el.

jaaa, ragyurtak kepkezelesre:D

- betoltak egy lightboxot, ez akar 5percbe is telik:DDDDDDDDDDDDDDDDDDD

- illetve most lehet kategorizalni a kepeket -> amiert 2 napot allt az egesz oldal.

komolyan, hogy lehetnek ennyire balfaszok?
Miért kéne fejleszteni?
magyar piacon vezetnek, jó a népnek használják millióan, dől a lóvé a reklámokból...
Én is inkább audira költenék a lassú serverek helyett.
Ja és gondolom a kapcsolati háló adataival is jót lehet szakítani :)
A facebook a következő okokból nem lesz soha igazán népszerű itthon: (1) a wiw-en mindenki fenn van, minek menjek máshova, (2) a facebook-on nincs fenn senki (kivéve az a pár ezer mániákust), akiért igazán érdemes lenne, (3) a facebook keresője a wiw-keresőjének nyomába se ér, konkrétan egy sza-har, (4) nem tud semmi olyat pluszban, amiért megérné használni.

Na, az utóbbit kifejteném, a nagyobb felzúdulást elkerülendő: vannak a gadget-ek és a közösségek, talán ezek a legtöbbet emlegetett plusszok. Előbbi a többség számára felesleges, rövid időn belül leginkább idegesítő szarságokból áll. A második pedig a wiw-en sem érdekel senkit jól láthatóan, hiába lenne többszebb funkció hozzá kapcsolódóan, akkor sem.

Egyáltalán, a facebook is egy ugyanolyan teljesen felesleges, belterjes, értelmetlen marhaság, mint a wiw, myspace. Nagy a hype, kicsi a haszna. Egy idő után mindegyik csöndes unalomba süpped, ld. myspace.

Persze, ez csak az én helyzetértékelésem, nem muszáj egyetérteni.
Ha nem lenne igény a szarságokra, akkor a szarságok nem szaporodnának.

A facebookra igenis érdemes menni, ha külföldi ismerőseid vannak és szeretnéd tudni, hogy mi van velük. Egyre több embernek lesz ilyen, ezért egyre többen át fognak vándorolni.

Lehet, hogy éppen jó lesz a T-Online kontroll: csak a jó alkalmazásokat engedik át. Így beérhetik a többi közösségi site színvonalát különösebb erőfeszítés nélkül. Én ezt tenném.
A képkezeléses fikázással kapcsolatban:

Igenis rágyurtak. Elérték a célt: olyan alkalmazást készítettek, amit a hülye is tud használni (bocsánat, átlagember).

Biztosan tudtak volna jobbat is, de nincs kedvük szabványválaszokat gyártani az átlagembernek, akik elvesznek a finkciókban és hibajelentést írnak.
Azért a klubrendszer is döcög. Pl. nekem nem engedi az egyik felhasználót klubbá konvertálni, különböző gépek, böngészők, IP-k alól sem. (Konkrétan a véglegesítésnél mindig újra behozza a véglegesítés oldalt.) Tech support nem válaszol. Ilyenkor mi van?

A fejlesztés csak egy dolog, mindig ott áll meg a történet, leszámítva az érdeklődőket/geek-eket, hogy az átlag egységsugarú felhasználó csak mechanikusan képes kezelni a számítógépet, egy új ikon, máshova helyezett/feliratú OK gomb már megakasztja.
Azert ennyire ne nezzuk le a magyar atlagfelhasznalot. Ha csak a 30 alattiakat vesszuk, akik mar gepkozelben nottek fel, az is legalabb masfel millio ember, nagy reszuk ott van az iwiw-en. Nem hiszem, hogy oket zavarba hozna, ha mashova kerulne a kilepes gomb. Egy gond van itt: a tekom pocsol, mert nem tudjak mit is akarnak, minosegi belfoldi konkurencia pedig nincs, tehat nem is surgos. Csak egyre cikibb, mert ovek az origo, ovek a freemail, ovek az iwiw, de nem kepesek osszerakni ezt a puzzle-t
iwiw es tarsai egy celra jok. Gyujtsd ossze ugy az ismeroseid, hogy x eve nem talalkoztal veluk, s ha valaki kell, segitseg, osztalytalalkozo, eskuvoi meghivas, halalhir klozlese, akarmi, akkor legyen elerhetoseg hozzajuk. Ennyi, nem tobb. Persze ehhez kell, hogy serteseket, kismacskakat, kutyakat ne pakoljanak fel.
Megvagy Hadnagy:

Nem a minpségi konkurrencia hiánya, hanem a gravitáció vonzza az embereket az iwiwre. Valamiért a többi hálón is lógnak az meberek, mégpedig elég szépen.

Amíg nem tudod, hogy mennyi mindenre lehet használni egy közösségi hálót addig nem is hiányzik.

Amíg csak zacskóban láttál tehet nem is gondolsz rá, hogy mennyivel kényelmesebb kartondobozban.

A többi hálón vannak jó megoldások, szolgáltatások és az odaszokott közönság használja is.
zsoltikamzsoltikam · failure.blog.hu 2008.09.25. 16:56:31

Nem csak. Nézz körül jobban. Feltöltés, ilyesmi.
Pontozás legyen a web 1.0 sajátja. :)
Web 2.0 = amiket én linkelek a diggen, illetve amilyen tageket használok, azt össze lehet vetni azokkal, akik ugyanazt diggelték.
Ha az általam haszált tagekben a "hasonszőrűek" már többen betettek egy oldalt, az valószínűleg engem is érdekelni fog.

Mellesleg a vele kapcsolatos hirdetések esetleg jobban érdekelnek, mint hogy én vagyok-e az oldal 999999. látogatója.

Hirdetés: reklámozók felé szűk célcsoportot eladni a nagy massza helyett a megrendelőnek olyan probléma, amit egészen ügyes értékesítők sem tudnak megoldani. A mai hirdetési piac ezerrel rá van állva a mass-media kampányokra, nem tudod a felhasználókról rendelkezésedre álló plusz információt jól aprópénzre váltani.

Szomorú, ez van.
Én nem bánom, hogy fejlesztettek, látványos, hát felőlem... de könyörgöm, nem az lett volna a normális, hogy ELŐBB a jelenlegi szolgáltatások sebességét hozzuk elviselhető szintre és AZTÁN rakunk rá még plusz csilivilit? Így szebb lett, de lassabb; inkább hagyták volna, ahogy volt.
Én közben rájöttem a turpisságra! A képek nézegetése eddig nem termelt pénzt... ezt kellett kiküszöbölni, hiszen túl sokan nézegettek főleg képeket (a rohadékok)!

De most már ez is meg van oldva: nincs popup/layer hirdetés nélkül, vannak albumok (kötelezően)! A "sima" képekhez is egy oldallal beljebb kell menni, hogy aztán ott 12-esével(!) nézhessem meg a képek linkjeit. Mert ugye innen megint csak egy kattintással jutok el magáig a képig.

Tekintve, hogy minden oldalon 5 banner villog, ez legalább(!) plusz 10 banner fejenként - ha csak egy képet akarsz megnézni akkor is. Ha meg többet, akkor... :|
Lényegtelen, hogy mit fejlesztenek iwiwék,
akkor is csak egy nagy telefonkönyv marad, ahol még a szomszéd mucika néni is ismerősnek jelöl, hogy lássák ő mennyire, de mennyire népszerű így 70körül.

Az iwiwnek semmi, de semmi köze a közösséghez..közösség a vampirefreaks-en van. Nem az iwiwen.. És a vf mögött nem áll egy hatalmas T betű.
"Nem csak. Nézz körül jobban. Feltöltés, ilyesmi. "
aztamindenit, ez mar mar hihetetlen. micsoda fejlesztesek:P

barhogyan probaljak egyesek "vedeni" az iwiwet, akkor is a fejlesztesek erosen konvergalnak a 0 hoz. utobbi idoben latni valamit, de 2evig akkor sem nyultak hozza.

nyilvan fossa a penzt igy is, es megengedhetik maguknak.

(es mielott meg valaki megtamad, nemvagyok iwiw utalo, hasznalom nap mint nap, de szivesen latnek par ujitast.
zsoltikám, te kis flame-harcos. Mi volt az eredeti állítás? A képkezelésre rágyúrtak. P meg D, meg ilyenek.
"Szarok, fosok az egész T-comba" :D