Navteq autó pásztázza a pesti utcákat

A Yahoo-nak, a Microsoftnak és a MapQuestnek is ők szállítják a térképadatokat. Egyik olvasónknak sikerült lefotóznia egy Navteq-autót a körúton...

Azt nem tudjuk, hogy melyik cégnek készíti a pesti utcaképeket a Navteq. (Egyik kommentelő szerint az anyacég Nokia "Maps 3.0"-jához készülhetnek az utcaszintű képek.) Mindenesetre valószínűleg a Google előtt járnak. Ugyanis arról továbbra nincs információnk, hogy megérkeztek volna Magyarországra a Google fekete Opel Astrái. Pedig ugye már fél Európát körbefotózták. Mint ahogy egyik, Párizsban járó olvasónknak sikerült is lefülelnie egy komótosan fotózgató példányt.

Továbbra is várjuk fotóitokat a térképadatokat gyűjtő vagy panorámafelvételeket készítő autókról.

Petesnek mégegyszer köszönet a navteqes képekért.

Címkék: magyar navteq
2008.09.26. 12:24. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vagy netalan a Nokianak... ;)
ez a corinthia előtt van, és most ott van egy Navteq-es konferencia, szóval lehet, hogy csak demózni van itt ez az autó.
@hamvas
valszeg ez a megfejtes. de mit demoznak? van a navteqnek kulon projektje "street view" szolgaltatasra? en annyit tudok, h kisebb cegeknek csinaltak mar hasonlot. lehet h valameliyk nagyobb partneruk is belevag a street view bizniszbe?
@agentbauer, tiszta mázli, különben az jönne le a yahoo streetview képekből, hogy bp-n folyton esik.
Ahogy mar emlietettem, a Navteq tulaja a Nokia, es a Nokia Maps 3.0-ban lesznek jo kis feature-ok. Pl. streetwiev is.
akkor a nokiasoknal lesz orokke esos bp. :)
@Songoman errol honnan lehet tudni?
Sziasztok!
A helyzet az, hogy ez az autó valóban csak a konferenciára érkezett. Térségünk (Közép-Európa) fontosságát hangsúlyozandó hozta a NAVTEQ az éves CONNECTION konferenciáját Budapestre. Viszont ez az autó nem a Gooogle-hoz hasonló streetview-kat készít! Normál terepi munkára van felkészítve, csak 6 kamera van rajta meg egy hatalmás vinyó hátul meg valami számítógép persze. a 6 kamera lehetőség a még pontosabb felméréshez, ráadásul hátrafele is látni vele, tehát a másik oldalon lévő táblák is kódolhatók egyirányú útbejárással.
Én is csinálok utcaképeket de nem adom oda senkinek.
a Navteq 'Streetview' szolgaltatasat Discover Cities-nek (DiCi) hivjak es valoban a Nokia (es a PNA-biznisz) adja a motivacios, valamint penzbeli alapot. :)
Es ne feledkezzunk meg a Nokia "Point and Find" vizualis keresojerol sem, amely barmely latvanyossag lefenykepezese utan megmond rola minden infot. A DiCi pedig be fog kerulni a Maps 3.0-ba (penzert vasarolhato modulkent).
Azért tisztázzuk a dolgokat. A DiCi-ben nincs streetview. Az valójában a gyalogos navigációra van kihegyezve, parkokkal, járdákkal, tömegközlekedéssel, stb...
khm...nyugodt lehetsz, hogy van (lesz) ;)
Magyarországi Navteq forgalmazójának, graphIT kft-nek hozták ide a kocsit megmutatni a Navteq Connections 2008 konferencia keretében (Én résztvettem!). Itt lehet megnézni a keletkező adatokat, persze streetview nélkül, az majd 2010 után :) addig is itt lehet nézni, akár WMS-ként magyaroszágon először és csak most csak nektek és ez csak egyenlőre tesztoldal:
www.webmap.hu/navteq_cimkereses/