G10gle

Azt eddig is tudtuk, hogy valamikor mostanában van a Google tizedik szülinapja, de azt nem, hogy pontosan melyik napra esik. Abból, hogy a Google négy órája cserélte be a szülinapos logót, arra következtethetünk, hogy szeptember 27-ét írtak 1998-ban, mikor hivatalosan is megkezdődött a keresőcég menetelése. A logóból az is kiderül, hogy a szülinapra szerver racket kértek. Pedig nyilván van már belőle néhány a Palo Altó-i sufniban, azóta hogy...

Címkék: google
2008.09.27. 12:41. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

heppi bőrzdéj tu google!
Hogyhogy nem lehetett tudni mikor kezdték? :O Azt hittem a mai világban ez mindenhol ottvan...
Felhasználók nemkapnak valami ajándékot? :D
jópofa, hogy az eredeti (béna) betűtípussal és a felkiáltójellel írták ki!

részemről nincs kétségem affelől, hogy a Google is elkövet sok disznóságot (ahol ennyi pénz van ez sajnos elengedhetetlen), de messze a legszimpatikusabb hozáállású IT cég, szóval még sok Google-t!
szerintem hülyeség, hogy "rack-et kért a szülinapjára", ez miből annyira egyértelmű? mert ott van a logoban? kellett valami l betűre hasonlítő számítógépes izé, meg egy becsomagolt valami, hát ez így kapóra jött. nem hiszem, hogy egy (vagy akár többszáz) rack-et kaptak volna és ezzel akarnák ezt megüzenni (ha igen, akkor linket a dologról please:)
cworm,
kattints a logóra, könyörgöm, aztán utána okoskodj.
döbbenetes ez a cég, engem az AdSense és az AdWords lenyűgöz, meg a Labs-ban szinte minden

a két alapító előtt emelem a képzeletbeli kalapom (: és további sok sikert kívánok
gravi_t, ráklattyintottam, ez az oldal jött be, ez most jó?
www.google.hu/search?q=google
na jó, megvan, csak némi guglizással derült ki az igazság.:P az vesse rám az első követ, aki sosem nézett még pornót a neten! :D
10 éves egy eszme... Gratulálok minden eddigi eredményükhöz! Továbbra is hű felhasználójuk maradok, ebben biztos vagyok!
jóvan, őrülök, hogy megvan.
Ötletes, hogy az első google logót nyomták fel. :)
Ott van az oladon a link a timeline-ra: www.google.com/tenthbirthday/#start

Ebből annyi látszik, hogy szeptember 4-én jegyezték be a Google Inc.-et ill. szeptembertől bérelték a garázst :-). Ekkor vették fel az első alkalmazottat is. De 27-én konkrétan nem történt semmi. Elég nehéz lenne persze napra pontosan megmondani, hogy mikortól "él" egy vállalkozás.

IBM vinyó van benne? Akkor lehet, hogy az egy magyar vinyó?
a maps-en a street view emberke is party cuccba volt öltözteteve
isarapix.org/pix96/1222892391.png
Nekem is aznap van a szülinapom.