Exkluzív: kordokumentumok a három éve indult iWiW-ről

Bár a közösségi szájt alapverziója ("WiW") még valamikor 2002 áprilisában indult el, a ma ismert változat, vagyis a Virgo által fejlesztett iWiW 2005 október 26-án élesedett. És az új funkcióknak köszönhetően (emailértesítés, rendszerüzenetek, üzenőfal, apróhirdetés) elképesztő ütemben kezdett el növekedni.

A szülinap alkalmából kértem meg a szájt akkori újratervezésének vezetőjét, Cseh Gábort, hogy mutasson pár kordokumentumot a három évvel ezelőtti hőskorszakból.

Először nézzünk pár logótervet. Ilyen is lehetett volna az iWiW:

 

A következő screenshoton pedig a WiW-ből iWiW-vé alakuláskor, a 12 órás leállás idejére készült oldaltervet láthatjátok:

 

És íme még két képernyőterv a három évvel ezelőtti iWiW-vé alakulás időszakából:

 

Amúgy az átálláskor a wiweseket a következő gépházüzenetben értesítették a változásokról:

Üdvözlünk az iWiW-en!

Először is türelmedet kérjük, mert biztos lesznek technikai nehézségek az átállás utáni első napokban, másrészt segítségedet kérjük, hogy jelezz bármi hibát, amivel találkozol! Hibákat az iWiW topikban vagy a JIRA hibakövető rendszerben lehet jelenteni.
Pár információ az iWiW birtokbavételéhez:
- Az iWiW-re átkerült a teljes WiW adatbázis, tehát minden ember, minden kapcsolat és minden hozzászólás.
- Az iWiW-re áthozott topikok egy része lezárásra került más része pedig egy választott tulajdonos irányítása mellett tovább működik Budapest városában. Ezen topikok megtekintéséhez vagy Budapest városába kell váltanod, vagy az összes topikot kell listáznod.
- Mindenki a wiwes adatlapja alapján került be egy városba, de ez nem minden esetben vezetett eredményre. Akinek nem volt meghatározható a városa, Budapestre került. A város megváltoztatására bármikor lehetőség van a profil oldalon és lehet új város létrejöttét szavazással kezdeményezni.
- A régi levelezést és a tovább működő KPP-t itt a főoldalon találod jelen szöveg felett.
Gépház

 

A végére pedig íme két kép az akkori projekttervről. Az első 2005- nyarán készült, a tervezett szeptemberi indulással számolva. A második pedig már nyár végén, a kitolt októberi átállással kalkulálva...

 

Webes történelemóra vége.

És még egyszer köszönet Cseh Gábornak a kordokumentumokért.

Címkék: iwiw dizájn magyar social network
2008.10.28. 09:24. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a mások adataiban valo turkálás nem lendített rajta?

egyébként szép összállítás.
Egy kérdés a kommentelőkhöz: van itt másvalaki rajtam kívül, aki nincs iwiw-en?

Létezik még egy ilyen geek? :)))
agyvihar · agyvihar.blog.hu/ 2008.10.28. 09:56:04

Igen :-D
Agyvihar! Jelentkezem! Én nem vagyok az iwiwen, ellenben gyűjtöm az iwiwre feltett hülye fotókat, amikkel lejáratják magukat a lakosságok:
napielet.hu/a_te_napod/cimke/iwiw
Hajrá, iwiw, gyarapodjatok, különben nem lesz min röhögni!
én egyszer kirugattam magam, de utána visszakoldultam mert valamit tudni akartam. :D aljas dolog. nem használom, ritkán.

egyébként elég jo logotervek voltak. bár gondolom ez a jobbja...
Én nem vagyok fenn iwiwen, ráadásul saját önszántamból. Egy évig én is iwiwes voltam, aztán most nyáron rájöttem, hogy számomra felesleges, és töröltem magam a rendszerből. Nem vagy egyedül..:)
ezek a logok mar akkor se voltak szepek
hat meg most...

azert ez is hungarikum, hogy egy ennyire szarul megcsinalt kozossegi oldal ekkora ertek lesz
nade
H is van ez? Nem vagy iwiwen, de gyűjtöd a fotókat?
Tuco Ramirez 2008.10.28. 10:27:30

Mert a kedvesem az meg nagyon iwiwes, napi legalább öt rákattintásos, így állandóan nyitva van a gépen...
Én meg bányászgatok. :)
Nem ezért tették fel magukról a hülye fotókat, hogy mások nézegessék?!
nade:

Azt ugye tudod, hogy törvénytelen amit teszel?! Nem az a lényeg, hogy elhomályosítod az arcát vagy sem, hanem maga a fotó szerzői joga a szerzőhöz kötődik. Nem töltheted le és rakhatod fel egy másik oldalra kedved szerint. Más lenne a helyzet, ha linkeket tennél be.
Nocsak, ki gondolta volna, hogy ennyi hozzám hasonló kőkorszaki ember van még. Általában csodálkozni szoktak az emberek, ha mondom valakinek, hogy nincs iwiw-em, úgyhogy azt hittem, hogy itt is magányos leszek ezzel. :D

Nem szeretem az olyan divat dolgokat, amin rajta kell lenni, mert különben az emberre azt mondják, hogy nem létezik. :)
buszke vagyok ra, hogy en 2002 ben tag voltam, de lehet csak 2003 ban :) ezert nekem wiw marad :) akkorban lett kb 10 ismerosom es ennyi. havonta se leptem be. aztan jott a boom, durvan latvanyos volt. aztan ma van kb 300, de lassan ismet havonta se lepek be, elhalt az egesz, unalmas semmiseg.
Én régóta iwiw tag vagyok. Sajnálatos, hogy az iwiw ott ragadt meg, ahol 2005-ben volt. Szinte szemernyit sem változott. Mostmár csak azért használom, hogy ha valakit el akarok érni. Igazából csak egy névjegyalbum lett. Egy konténer. Szívesebben facebookozok. Ott sok olyan aprósággal találkozom, amitől kicsit közösségépítő hatása van az oldalnak. Nem értem, hogy a T-lapó mögött sok száz fejlesztő áll, és pénze is van, miért hagyja így elsorvadni. Szomorú.
Jó a poszt de a
--------------------
HÍRBEHOZÓNAK ÜZENEM
--------------------
hogy a ronda logo tervek és a ronda mai logo mellé illene bemutatni a wiw EREDETI logóját! Az legalább izléses volt, elegáns.

Itt megnézhető, milyen volt (csak ebben a "WiW" feliratot "WiWiki" -re bővítették, ennyi a különbség):
wiw.brokenspace.org/pmwiki/pub/wiwikilogo2.gif
A környezetemben mindenki iwiwezik, én vagyok a kivétel, aki erősíti a szabályt :)
A türkiz-fekete logó egymilliószor jobb.
Utolsó képen: T-Online szerződés: 0 nap

Gyorsan el lett adva..
A meghívóküldés letiltása helyett inkább: Nagy testvér megvett, tömeges leiratkozások kellett volna. :) Nah persze ez vicc volt sztem szép teljesítmény amit ugye megint a júzer tett naggyá, és nem az iwiw csudajó rendszere. :)
Egyébként itt lehet szemezgetni a vki nagy ingerenciát érez oldscool wiwet nézni. :) web.archive.org/web/*/wiw.hu
ezt meg tudná valaki mondani, h mi az a projekt management software, ami a képeken látszik?
szusi ur, szerintem MS Office Project
agyvihar:

igen én nem vagyok iwiw tag mert ez egy álláskeresésnél nem igazán veszi ki jól magát a leendő munkaadónál ráadásul már hallotam hogy ezekalapján ellenőriznek le sok álláskeresőt
meg amugy is hülyeség
Ez mind szép és jó, de miért nem az új dizájnról hallunk végre? Mikor tűnik már el a fapados külső? Úgy tűnik, hogy az iwiw fenntartói lusták bármit is kezdeni a portállal, mert a hálózat eltartja saját magát is, köszönhetően a rengeteg deviáns mucsajröcsögei felhasználónak, akik a "megújulás" óta úgy lepték el a rendszert, mint patkányok a süllyedő hajót.
Kedves Linkovic Édesanyámat ne nevezd mucsajröcsögeinek mert ő is iwiw tag de ne parasztozd le oké mert ez kurva rossz általánositás oké vegyél vissza
Tényleg érdekes ez az iwiw. Alig van olyan ismerősöm, aki ne lenne fent..mára azok is regeltek, akik eddig távol tartották magukat!
iwiw szánalmas, szánalmas emberkéknek......
az a legjobb az egészben, hogy látok egy nőt az utcán, és simán meg tudom keresni iwiwen. csak kb. 1-2 év pontossággal be kell lőni, hány éves és onnantól csak idő kérdése.. eddig mindig megtaláltam, akit kerestem. félelmetes tud lenni.

ha még arról is van infóm, hogy hol dolgozik, hova jár suliba, egy perc az egész :)
"igen én nem vagyok iwiw tag mert ez egy álláskeresésnél nem igazán veszi ki jól magát a leendő munkaadónál ráadásul már hallotam hogy ezekalapján ellenőriznek le sok álláskeresőt"

hát igen, akinek takargatnivalója van...

csakhogy nekem nincs! nézzék csak! büszke vagyok arra, amit és ahogy csinálok! fel is teszek még pár képet.

ez aztán a post...
Tök jó, köszi. :)
Én most találtam új melót, pedig iwiw-ezek. Szerintem még tud pozitív képet is mutatni az, ha tényleg látszik, hogy összeszedett valaki, és nem egy széthullott magamutogató.

Fura, hogy mindeki azt mondja, hogy milyen sokan regisztrálnak. Nekem az ismerőseim száma a fél évvel ezelőtti 400-ről majdnem 300-ra apadt. Ebből a 100-ból kb. csak 3 volt aki nem tényleges hús-vér ember, szóval érdekes a tendencia.
@nyomasek: a 0 napos taskok csak a határidőt jelentik, a szerződés előkészítése, letárgyalása nyilván egy másik projektből van.
Szerintetek miért van az, hogy a klubkörüzenetekkel spamelőket a többszöri "jelentés" ellenére sem rúgják ki az iwiwről? Eszméletlenül zavaró.
Én sem vagyok rajt már régóta. Semmi értelme. Egyébként is mindig is elleneztem az olyan közösségi oldalakat, amik zártak.
ez a személyre szabott laura nagyon vicces :) ha valakinek nem működne a link (nekem nem ment), akkor írja be a személykeresőbe a névhez, hogy "személyre szabott". vajon honnét volt ennyi meghívója? vagy mások adatlapjait hekkeli? :)
eléggé elszomorít, hogy ilyen szinten tré fejlesztésekre, egy ennyire buta, lassú, logikátlan, adatvédelmileg necces közösségi szájtra uszul a nép.

vagy mégsem. olyan a nép közösségi szájtja, amilyet a nép megérdemel.

a maga korában (2002) pedig átütő magyar fejlesztés volt ez.
Greo: szövegértésből elégtelen, leülhetsz.
házi feladat: nézz utána logikából az egzisztenciális és univerzális kvantornak. (hint: "van olyan" vs "minden").
jaés kocka vagyok, mégis vagyok wiwen. (még abból a korból, amikor fordított volt a korreláció...)
béna, de hasznos. "ebben a mai világban" [:P] túl sok múlik a kapcsolatokon ahhoz, hogy ne használjam ki a wiw adta lehetőségeket. Avenariusnak pluszegy!
torzsmokus: az osszes idegen kifejezest megprobaltad felhasznalni a hozzaszolashoz amit ismersz mi? :D