Karácsonyra érkezik a Facebook-mobil

iPhone, G1, Blackberry Storm - ez a három készülék jelzi a paradigmaváltást ma a mobilpiacon. És ha az Apple-nek vagy a Google-nak lehet saját szolgáltatásait támogató mobilkészüléke, miért ne lehetne a közösségi szájtoknak is?

Britanniában karácsonytól lehet kapni a múlt hónapban beharangozott "Facebook-mobilt", vagyis az INQ1-et. A telefont ingyen el lehet vinni, ha aláírunk Angliában egy 18 hónapra szóló, havi 15 fontba kerülő hűségnyilatkozatot. Itt van tehát az értelme az egésznek. Hogy olcsó a készülék, és ha a fogyasztó egyben aktív fészbúker is, korlátlan Skype-hívásokat, Windows Live Messenger-támogatást, és havi 1 giga adatforgalmat is kap.

A készülék pusholja az IM- és Facebook-üzeneteket, kezeli a facebookos kontaktlistát és üzenetküldést. Szóval egy valódi zsebben hordható Facebook-profil, IM/email-kliens, amivel mellesleg még telefonálni is lehet, ha valaki nagyon akar.

A Facebook-telefon után nem lepődnék meg rajta, ha a T-csoport fejében is megfoganna egy iWiW-mobil előképe. Lássuk be, az egyik legnagyobb biznisz mobiltelefonon keresztül szolgáltatáshoz láncolni a netezőket.

Címkék: mobil social network facebook
2008.11.13. 18:14. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

iWiW-mobil :DD először egy normális iWiW-iWiW-et kéne megcsinálni :)
csatlakozok , a wiw egy szar,
jöjjön már mindenki át a a facebook-ra v hi5-ra :)
Csak én olvastam hirtelen a havi 15 fontot 15 forintnak? :)
Nem mintha itthon forgalmaznák a G1-et, de akkor is. :)
az a gáz, hogy ezekhez a fícsörökhöz havi 1 giga az lotusz-faktusz

aztán majd hirtelen drága lesz az olcsó telefon, mikor a plusz adatforgalmat is ki kell szurkolni
én is forintnak olvastam.
A RIM elmehet a picsba a Blackberry Stormmal. Basszus én azért használok Blackberryt, mert nekem arra van szükségem,hogy egy teló tudjon telefonálni, smsezni, e-mailezni és kész... Eddig ilyen fícsörökkel csak a RIM gyártott telót, az összes többi gyártó belegányolt mindenféle egyéb hülyeséget is. Az utolsó még tolerálható BB a Bold volt, de már abba is beledobtak nemkevés idiótaságot. Nem akarom, hogy a jövő a mindent egybe bigyóké legyen, szeretem, ha egy bigyó egy dologra alkalmas, de arra mindennél jobban.
Szerintem az a helyzet, hogy míg a Facebook egy ilyen mobillal akarja javítani a helyzetét, addig a T legfeljebb azon gondolkodik, hogy a mobiltelefonos díjbevételeit hogyan tudja növelni (pl. sms2üzenőfal). Nem hiszem, hogy az iwiw jelenlegi technikai-funkcionális szintjén nagyon nagy érdeklődés lenne egy iwiwre kihegyezett mobiltelefon iránt, tehát nem is lesz ilyen.

Egyébként a 15 fontot én 15 ezer forintnak olvastam; ez népbetegség, úgy látszik.
Ha ez a cucc tényleg használhatóan tudja, amit leírtak róla, és még nem is olyan drága... végre egy telefon, ahol az IM nem "megtűrt" funkció, hanem az alapfunkcionalitás része. Ebben eddig veri az iPhone-t és a G1-et is... Ezzel simán meg lehetne fogni a "gimis" korosztályt, ha arrafelé indulnak el.

MO-n inkább még a "30 forintért 160 karaktert" szint megy, amire egészen addig lesz igény, amíg a mobilok nem lesznek annyira összeintegrálva az IM-mel, mint ez itt. (Szóval ha a szolgáltatókon múlik, még jó sokáig...)
LOL! Én is 15e Ft-nak olvastam =P

Amúgy az iWiW nagyon le van maradva, ezzel a tempóval és fejlesztési iránnyal a szakadék felé hajtanak.

Hajrá Facebook :)