Megérkezett az sms-küldés funkció az európai Gmail-fiókokba

Október végén írtam arról, hogy a Gmailből már sms-t is küldhetnek az amerikaiak egymásnak. (A funkció meglehetősen egyszerű. A Labsban kell engedélyezni az sms-küldést, majd a chat keresőablakába begépeljük a telefonszámot és máris küldhetjük az sms-t.)

A Google ma az európai Gmail-fiókokat is frissítette. Úgyhogy a szerencsések már most is kipróbálhatják az sms-küldés funkciót. Egyelőre csak az Egyesült Államokban tartózkodó (amerikai telefonszámmal rendelkező) ismerőseinknek küldhetünk rövid szöveges üzenetet Gmailből. Az amerikai ismerőstől érkező válaszüzenet pedig Gmail-fiókunk csetablakában fog megjelenni.

Amerikai ismerősöm azt mondja, odaát gyorsan megtanulták az emberek blokkolni az ilyen sms-eket. Ugyanis az Államokban a fogadó is fizet a mobilra érkező szöveges üzenetért (hacsak nincs valami klassz kedvezménye), a küldő viszont ebben az esetben a Gmailen keresztül ingyen küldi az üzenetet.  

Az európaiaknak továbbra is várniuk kell arra, hogy a Gmail felületén egymásnak is küldhessenek üzeneteket. Nyilván azért, mert mifelénk nem szokás a fogadónak fizetni az sms-ért. Úgyhogy a Google-nak gondolom egyenként kell majd megállapodnia a nagy európai mobilszolgáltatókkal. 

(Más kérdés, hogy a Google Calendar sms-értesítés funkciója az európaiak számára is ingyenes. És továbbra sem tudni, hogy azért ki fizeti a számlát. Avagy: kinek éri meg.)

Címkék: google gmail sms
2008.12.11. 13:13. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

off:

mi lett a nyereményjátékkal? tegnap volt a demo 08.
olyan ez, mint amikor 2 forint az akciós kifli :)
off: a jegyeket kisorsoltuk, es remelhetoleg a harom szerencses jelen is volt a konferencian. ld: korabbi post.
on:

Azért kíváncsi lennék vajon hány sms-t küld el naponta a google calendar. Valószínűleg nem olyan sokat, hogy veszteség legyen belőle, de eleget, hogy megérje fenntartani. Vajon ezt hogy sikerült belőniük?
Ez a kapott sms-ért fizetek dolog pedig aljas dolog. Szerintem a gmail ezzek funkcióval inkább csak szopatja a felhasználót.
szopjanak le. wadja.com
"És továbbra sem tudni, hogy azért ki fizetni a számlát. Avagy: kinek éri meg"

Muszáj emlegetni? Még a végén észbe kapnak, és letiltják. :)
Kamela: Ez szerintem inkább amerikai szolgáltató dolog, nem pedig a Google sara.

A Calendar pedig havonta és fiókonként 30 smst küld legfeljebb, ha jól emlékszem…
és akkor én ingyen küldök de aki kapja az pénzért kapja? nájsz:d
Hali!

Idézet a google calendar súgójából:

"Elérte az SMS-beli értesítések maximális számát.
Ne feledje, a naponta fogadott SMS-értesítések száma korlátozott. Jóllehet ez a korlátozás a legtöbb felhasználót nem érinti, érdemes szem előtt tartania, ha nagy mennyiségű eseményt ütemezett, és elmaradnak az SMS-ben küldött értesítések."

Sajnos azt nem írja hogy mennyi a napi korlát :(
Anglia:

XXX may be charged for an SMS by their mobile carrier each time you hit enter.

Szoval mar csak tesztelni kell. Mindenkeppen pozitiv, hogy SMS is rendelkezesre all meg akkor is ha esetleg fizetni kell.