Bréking: itt a Ustream Broadcaster

A Ustream Viewer után kikerült a webre a Ustream másik iphone-os alkalmazása, a livestreamelésre alkalmas Broadcaster. A jailbreakes telefonokon működő szoftver segítségével bárki élőben közvetítheti azt, amit az iPhone kamerája lát. Nem várható, hogy az Apple be fogja engedni ezt az alkalmazást az App Store-ba, úgyhogy ezzel kell beérnetek.

Első benyomásaink: flottul, egy gombnyomásra működik. Mutatja a csetet is, és a delay sem olyan bődületesen nagy. Van instant yes/no szavazás. Tehát élőben lehet szondáztatni a nézőket, ami vicces. Mi csak wifivel próbáltuk, nyilván 3G módban egy kicsit lejjebb kell venni a stream videominőségét és működni fog. Viszonylag szaggatásmentesen.

Az iPhone rendesen melegszik a livestreamelés közben, de ez nem is csoda, hiszen az app feszegeti a hardver teljesítőképességét. Szóval ez az az élmény, amit várhatóan a következő verziós iPhone már alapból nyújtani fog. Zsebtévé, élő online közvetítés funkcióval. Klassz.

Címkék: dev iphone jailbreak ustream
2009.03.05. 19:26. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

az elmúlt 8 hónapban egyszer sem gondoltam a jailbreakre. most igen.
Azt hittem egyből kiraktok valami linket is, ahol lehet nézni, ahogy éppen broadcast-elitek magatokat. :)

vajon miért tilcsák ezt a jóságot?
Jailbreakes??? kar, nagyon kar, ketlem h. at tudnak nyomni, ha a viewer 100 accot nem tudtak feljebb tornaszni akkor ezt foleg nem megy app store-ba...

Kivancsi lennek mi az ami miatt csak jailbreakes telefonon megy.
Benjamin: a viewerrel annó végül nem volt gond (csak a sok 100 teszt usert azt már burkolt terjesztésnek vették volna, ezért nem lehetett feljebb menni). A broadcasterrel meg az a gond, hogy trükközések nélkül egyenlőre nem nagyon lehetne megcsinálni, ez meg nem fér be az appstoraba.
@agyvihar: volt ilyen. a virgobol kozvetitettunk eloben kb 45 percen keresztul.
Belépés helyett kilép... Hmmm...
Nálam is ugyanez a probléma. Nem megy ez még. Lefagyja magát, miközben csatlakozni próbál.
Nekem megy, el se hiszitek milyen hasznos lehet munkaugyben.
nekem is kilep belep van, az authentikacional elakad jol. talan osszeakad vmivel? mondjuk a qik-el? :)
Akinek lehal login után: kérlek hozzatok létre a weben egy csatornát a felhasználótokhoz, és úgy elvileg menni fog. Amúgy dolgozunk a javításon... :)"
Itt van egy újabb iPhone stream app, szintén csak jailbreak-kel:
bambuser.com/help/iPhone
flame:
Hat egy igazi kis csoda ez az iphone, hogy jailbreakkel ilyen trukkos dolgok is veghezvihetok vele, amit a komkurens OS-ek 5-6-8 eve alapbol tamogatnak. Persze nem minden, csak egy-ket aprosag. Sikerult odaig marketingelni a cuccot, hogy egeszen sok helyen latni azt, hogy azert hozzak ki szifonra az alkalmazast (neha akar eloszor) meg akkor is, ha nem lehet minden funkciot megvalositani, mert ennek onmagaban marketing erteke van. Akkor beszelnek rola.

Ez mindenkepp tanulsagos lenne a konkurancianak (foleg talan a szinten sokat emlegetett, es fejlesztoi szemmel nagysagrendekkel udvosebb androidnak, ami szerintem komoly apple szintu marketing hatter nelkul be fog halni :( )