Prezi.com party

Hangulatjelentés a partyról és ünnep:

Beszélgetés a vendégekkel, és a prezisekkel (infók, sztorik, so inside):

Címkék: magyar party startup prezentáció készítő prezi.com
2009.04.09. 20:42. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsír :) a hangminőségen mondjuk van még mit javítani, próbáltatok már valami mikrofonfélét bevetni?
Az embernek olyan érzése van mostanság a Webisztánt olvasva, mintha a Prezin kívül semmi más érdekes témát nem lehetne találni az interneten.
@agyvihar: abszolut igaz. le is szallunk a temarol. es folytatjuk valami teljesen massal, hamarosan.
Már 3x vagy 4x áradozik az index és ez a blog erről a szájtról...kicsit szánalmas...
Engem csak a név zavar (prezi), de nagyon. Talán csak a "pezsi" (pezsgő) jobban :) Na mindegy, egy kis szakirodalom:
modoros.blog.hu/2009/01/09/a_modoros_multis_masodik_verig
:)
@Boz Cordolla: mint magyart zavarhat, de gondolkodjál angol ésszel (.com-os cím, angol UI). a szó ugye ott presentation. teljesen bevett, hogy betűcserével teszik levédhetővé a szót, pl. 'K'ongregate (a helyes congregate helyett). a kiejtés miatt tökéletes a z betű: prezentation. namost egy rendes webkettes site 5-7 betűs nevet választ. lehetett volna prezoo vagy prez-on, vagy akármi is, de a prezi is tökéletes.
Gyerekek, ez rendesen szar. Öncélú fasság ez a videó, ugyanúgy, mint a prezi maga.
gratulálok HH, jó volt a tegnapi, csodálkozom, h ilyen korán tudtál kelni! :)
@ayeti azaki - távolkeleti segédmunkás: fuggetlenul attol hogy ismerem-e a sracokat ugy gondolom hogy a vilagot az oncelu faszsagok viszik elore. ha pedig valaki ebbol el az a vilag legjobb dolga. es ha te erre irigy vagy akkor az ciki de nem a sracoknak hanem neked.
web = twitter + facebook + iwiw + prezi.com
:D
nekem a cucc maga abszolút tetszik, de a névről nekem is mindig a szőke nős vicc jut eszembe, hogy "akkor talizunk a temiben a ravinál"
Kár, hogy nem tudtam elmenni.
80-as években volt divat ez a zsepi, pezsi, pizsi. stb. a gyereknyelv a felnőttek körében is terjedt. így rendeltek a népek a talponállóban: egy csiri pörit nokival, ubi salival." aztán kimentek ezek a divatból.

vannak időszakok (generációk) amikor a fiatal felnőttek körében a gyerekes gondolkodás dominál (kb. világmegváltás 5 éven belül).

az atléta nevű nick szokta elmondani, hogy olyat kell csinálni, amit nem lehet könnyen utánozni. na most ehhez új algoritumusok kellenek.

mondjuk a seadragon és a photostyth is nagyít, kicsinyít, eltol, és elforgat, de nem az általános iskolás algoritmusokat követik. a prezi meg pont azt követi. sajnos. ettől még lehet sikeres, ha a média foglalkozik vele, és tolják bele a pénzt, de ettől még a dolog nem forradalom, vagy fordulat, hanem átmenet. átmenet a prezentáció készítő és az animáció készítő között.
Hasonló a véleményem, mint ~web1 -nek.
Először is bizonyítani kellene, utána siker esetén ünnepelni'
Lásd, az aida készítőjét (kivándorolt), vagy Rubik Ernő azóta is csendben éldegél (Rubik kocka).
egyszerűen csak gyerekesnek tartom a közeget. de erről nem a srácok tehetnek. ez korszellem.

de ez nem azt jelenti, hogy ne szukrolnék a prezinek. általában jó, ha a régióban akármilyen vállalkozás vonzza a pénzt, és a prezis emberek nem kóklerek, de nem is pionírok. nekem csak ez nem tetszik: kopernikuszi fordulat.

itt nincsenek új képletek, nincsenek új algoritmusok. a hőskorban rengeteg ilyen született. új szerkezetek, és új működés. többségük ma is meghatározó.

a prezi a szokásos lineáris transzformációkat (kicsinyítás, nagyítás, eltolás, elforgatás) tudja, pontosan úgy, ahogy eddig is ismertünk, és használtuk. például animációs filmek készítésekor. de a két dimenziós pont-vektortér nem új. és részben ezt sem a prezi impelementálta, hanem az adobe. amire ráépül a prezi.

de nem akarok erről többet írni, mert fanyalgásnak tűnhet. közben meg szurkolok ennek a csapatnak.
@Sz0k0z: nem is tudtam, hogy fiery ellépett itthonról. Ha valóban így történt, teljesen megértem.
Emlékszem még egy ominózus posztra itt a Webisztánon, mikotis történt némi pengeváltás Sir Sasvári és HH között.
A story úgy nézett ki, hogy Józsi készített egy videót az egyik Apple eventről (talán a 2008 WWDC volt...?), és az anyag nyersen felkerült a platik-ra. Őszintén szólva én sem értettem, hogy miért nem sikerült színvonalasabbra a dolog, mindenesetre HH tett egy megjegyzést, hogy amennyiben Józsi összerak végre egy rendes videót, akkor biztos állás várja Cupertino-ban (vagy valami hasonló).

Nem akarom védeni az akkori Apple event videot, viszont kérdésesnek érzem, hogy ez vajon jobb e annál.

HH, érdekel mit gondolsz a dologról.