Feledhetetlen magyar Twitter verseny: kövesd te is a Webisztánt!

Az egész úgy kezdődött, hogy Józsi írt nekem meg Matyinak egy hosszú levelet, aminek a lényege, hogy ha egyszer a tengerentúlon megtörtént az áttörés, kitört a geek szcénából a Twitter, akkor történjen már meg idehaza is. És akkor már miért ne lehetne egy verseny ebből. Mégiscsak abban van a kakaó meg a lélek, az emberi történet.

Szót tett követett. Tegnap este összeültünk a Gödörben átbeszélni a feltételeket. A lényeg, hogy minden eszköz megengedett, kivéve persze, hogy nincs könyöklés, nincs lerántás. Vagyis mindenki a saját pályáján focizik.

A cél: egy hónap alatt elérni a 2009 követőt Twitteren. Szándéknyilatkozat aláírva, úgyhogy induljon is a kampány: 

Te, kedves olvasó, ha még nem tetted meg, légy oly kedves, regisztrálj a Twitterre, és: 

kövess!

 

És buzdítsd erre minden ismerősödet is. Miért jó ez neked, nektek? Egyrészről a következő egy hónapban megpróbálok még több élő közvetítést, még több pletykát, még több szuperfantasztikus életmorzsát megosztani veletek.

Jövő héten például New Yorkból jelentkezem. Ha kérdésetek, kívánságotok van, Twitteren "@hh" felvezetéssel írjátok meg.

Jelenleg én indulok hátrányból 438 követővel, aztán jön Józsi 497-tel, majd Matyi 646-tal vezeti a sort. Szóval nagyon fontos lenne, ha besegítenétek, szólnátok a haverjaitoknak is, esetleg a blogotokban, Twitteren, Facebookon segítenétek még több követőt gyűjteni. THE ARMY NEEDS ALL OF YOU!

Szúrd be te is a blogod html-jébe a kódot: 

<a href="https://twitter.com/signup?follow=hh&commit=Join+today!"><img src="http://webisztan.blog.hu/media/image/0904/twitcamp500.png" class="imgright" alt="" style="border: 0pt none ;" /></a>

Vagy itt a 180x180 pixeles verzió is:

<a href="https://twitter.com/signup?follow=hh&commit=Join+today!"><img src="http://webisztan.blog.hu/media/image/0904/twitcamp180.png"/></a>

Amúgy meg ma van a születésnapom, ami remélem, mindenkinek meglágyítja a szívét. Azoknak is, akik eddig ódzkodtak a Twittertől.

Szóval gyertek, csatlakozzatok, kövessetek a twitter.com/hh címen, és nyerjük meg ezt a versenyt. Így, együtt. Aztán a végén majd jön a meglepetés. De ne szaladjunk még ennyire előre.

Címkék: blog verseny twitter webisztán hh ntv2009
2009.04.24. 10:00. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vajon hogy fog menni ez a nem-geek áttörés 3 geek versenyzővel?
és aki nyer az benne lesz a mónika showban?
Születésnap jó felütés! :P

Amúgy boldogat!
Attól, hogy lesz egy csomó plusz követő, akik nem használják a twittert, csak azért regszitráltak, hogy inflálják a számokat, nem lesz áttörés.

Inkább olyasmi projektet kellene kitalálni, ami a nem geek-eknek is világossá teszi, hogy miért is jó a twitter azon kívül, hogy az emberek egy csomó érdektelen dolgot írkálnak, ami a haverjukon kívül senkit sem érdekel.

Ha jól emlékszem a plastik.hu-n is beszólt valaki kommentben a szerzőnek, hogy leiratkozott a twitter-jéről, mert nagyrészt csak szemét jött rajta.

Lehet, hogy először az előállított tartalmon kellene javítani, és akkor jönnének rá emberek maguktól is, nem kellene ilyen versenyeket rendezni.
Ha több ilyen cikk születne magyarul a megfelelő példákkal, akkor az is többet érne:

lifehacker.com/5207514/six-ways-you-should-be-using-twitter-that-dont-involve-breakfast
@Bit Rot: "Valahogy erre csak az tudom mondani, hogy "ki nem szrja le, hogy van-e valakinek áramja a gödörben éppen, vagy nincs?"


Sok ember éppen ez hajt el a twittertől, hogy csomó ilyen tartalom van rajta, ami a haveroknak izgi lehet, de a többieknek totálisan érdektelen.


Hó lenne ha külön lehetne választani rajta egy embernél a "haveroknak" tartalmat, meg az "értelmes dolgok" tartalmat.

Jelenleg sajnos erre nincs mód.
számomra -épp a Deák környékén keresek kiülős helyet wifivel, árammal- ez totál releváns.
köszi HH, akkor most nem oda megyek
Én sem értem, ez miért lenne kitörés a geek körből? A 2009-es limit, az szerintem meg a hazai geek (wannabe geek) scena teljes létszámát sem éri el.
ritka unalmas banda
a bajom az, hogy a multkori Ashton Kutcher temara epul az egesz. Csak azt buli volt nezni. Hires emberek igazi buzz. Es az egesz apropoja a jotekonysag volt. Ezert ment annyi kovetes ra vagy epp a CNN-re.

a jelenlegi versenyt emiatt laposnak erzem. hianyzik belole az eredetiseg. az a dolog ami miatt nem csak a jelenlegi olvasok nyomnak a follow gombra.
Tehát ez egy versenynek álcázott keresztpromóció és nem egy fizetett twitter kampány?
Valahol nagyon jól megfogalmazták a twitter lényegét. Megnyugtató látni, hogy más emberek élete is sablonosan semmilyen.
@tomás:
"számomra -épp a Deák környékén keresek kiülős helyet wifivel, árammal- ez totál releváns."

Ok, akkor már csak 2008 másik ember lesz melletted, akinek csak használhatatlan zaj/szemét.

Ha szét lehetne választani a tartalmat "értelmesre" és "haveri chatre", akkor talán használható lenne.

De arra meg ott a blog!
@Bit Rot: vagy lehetne külön account-ja erre az embereknek.

Pl. twitter.com/XY_ertelmes

és

twitter.com/XY_chat_haverokkal_mit_reggeliztem_egyebek


és akkor mindenki azt követné, amelyik érdekli


A gond az, hogy a twitteren ez összemosódik, mivel acc-on belül nem lehet különválasztani, arra pedig a legtöbben nem veszik a fáradságot, hogy erre külön acc-ot használjanak.

De srácok, ahhoz, hogy kitörjön a sztori a geek-ek közül, esetleg egy nemgeek követhető embert is be kellett volna venni a csapatba. Egy celebet - oké, még Angelday valamennyire nagyobb körben ismert és szerethető figura, de azért ő sem az a Debreceni Zita, vagy Csányi Sándor (a színész).
ez csak egy jatek. nem kell moge latni semmi hatalmass akarmit. szoval take it easy ;)
@ZaZie: arra esetleg jó lesz, hogy több magyar geek használjon twittert, csakhogy a magyar twitter-közösségnek éppen nem erre lenne mostanság szüksége. Elég belterjes már így is. :)
most komolyan, ennek mi a pi*a értelme van? ennyire unatkoztok? inkább valami értelmes/érdekes híren ügyködnél te is hh. lassan leiratkozom az rss-ről is azon gondolkodom, mert mindig csak ilyen buziság van terítéken mostanság; iwiw meg facebook, ez is max azokat érdekli akiknek nincs offline élete. twitter meg rohadtul nem geek dolog. normális ember sztem nem nagyon fog regelni, hogy most leírja órénként, hogy melyik kezével vakarta meg a hátát? a jórésze úgyis csak "fake" reg lesz, mer csak lesz, mint követő, hogy örülj, hogy neked milyen sok követőd van, de fasza. ez is csak egy újabb játszótere a túl sok szabadidővel rendelkezők számára, akik szeretik értelmetlen dologgal elütni azt, mert az geek.
boldog születésnapot!
simán, persze csak ha visszakövetsz :)
@hírbehozó: Oksa! Egyébként ha jól emlékszem, én azért nem követhettelek, mert lelakatoltad magad.
a sok geek követni fog emiatt? nem lehet, hogy majd jól letiltanak benneteket? :D
én szeretem a twittert de ezt így ebben a formában értelmetlen ötletnek tartom. egyébként mindhármójukat követem ott és ha túl sok szemetet nyomnának már leiratkoztam volna de számomra fogyasztható a dolog.
Egész jó játék, kár, hogy a csajszikat kihagytátok. No de azért lehet követni engem is twitter.com/borbnora
jó, akkor én is ideírom az enyémet ha már ennyire belejöttünk :)

twitter.com/forgoimi
nem gondoltam volna hogy épp a webisztánon lesznek értetlenkedő/negatív komik pláne hogy a twitter már messze nem geek játékszer
@rivera: nálunk még eléggé az

Egyébként azt senki sem tagadta, hogy van helye a Twitternek a palettán. Csak azt is kell látni, hogy a hasznos tartalom/haszontalan tartalom aránya egyelőre igencsak eltolódik rajta az utóbbi irányába.

Az még nem negatívkodás, ha felvetjük, hogy lehetne benne valami mechanizmus, ami elkülöníti egy usernél a csevegős írásokat, amik a haveroknak szólnak, a tartalmasabbaktól, amiért érdemes követni valakit.

Nem mindenki szereti átrágni magát a szeméthegyen azért a néhány igazgyöngyért.
Ma átmegy a Twitter hazánkban az overground-ba, tutkó. A dátumot fel kéne jegyezni valahová, hátha a Google nem dobja ki.
@rivera: A versenyszellem. Érted? ..... Akkor is én leszek a győztes. :D :D
Én most töröltem mindegyik faszt a twitteremből
Néhány hozzászólást nem értek, viszont a keserumandula hozzáállása tetszik. Ilyen kellene még jó pár. Én szurkolok nekik, ja és ennyit tehetek kezdetnek: csaladiprogramok.blog.hu/
Sajsnos HH Én nem tudlak ebben most támogatni, mivel duplán nem tudlak követni... :) Bár egye fene, gyártok 1600 accot. Na ja... :)
Egy-két hete megnéztem, van-e valaki követni érdemes asztrológus a twitteren, találtam összesen egy azaz 1 példányt, az is csak az új blogbejegyzéseinek a linkjét tossza be (ráadásul ő az az ember, akinek még a feedjére sem érdemes föliratkozni, mert egy árva szó nem kerül bele, csak a poszt címe, hát bekaphassja), de végül is olyan túl sok értelmét perpill nem is látom. Szerintem amúgy pont a haverozós twitterezésnek lenne akkor már, persze ha az ember rá tudja venni a haverokat.
a fő, aktív mag, nagyjából 300 fő körül van a magyar twitternél, a többi az max beregisztrál, vagy max egy két mondatot ír összesen egy hónapban
@Szamurájx: A mennyiségen kívül az összetételen is kellene javítani, hogy ne csak főleg geek-ek játszótere legyen a magyar twitter, hanem jöjjenek mindenféle területről emberek.

Az átlagemberek nem fognak rákattanni a geek témákra, úgyhogy kellene pár nemgeek húzónév is, hogy beindulhasson a dolog. Valami magyar sztárt is rá kellene már venni a dologra.

Sólyom László? :D
értelmes tartalom gyártási kísérlet twittere:

április 28 és május 10 között dokumentumfilmet forgatunk San Franciscoban és környékén. a low budget stábban rendezőként és second unit operatőrként veszek részt. e tevékenységemről, valamint kinti élményeimről mikroblogolok majd ebben a két hétben:
twitter.com/tapsihapsi
Tök jó ez a követősdi, de hol van a pénz a Twitterben? 19millió egyedi / hó lenyűgöző, de hol éri ez meg?

Ha akvizícióra játszanak, akkor vevőnek hol érné meg?
@kow: Ugyanezt kérdezhetnéd a Youtube-ról is: a 3. leglátogatottabb oldal a neten, és masszívan veszteséges.

Amíg valaki fizeti a számlát, addig érdemesebb azzal foglalkozni, hogy mire lehet használni. :)
@nehogy ide kattints:: lásd a 4. hozzászólást néhány ötletért
@agyvihar: Sólyom for prezident!

Ja az. Akkor mindegy.
új twitteres játék! cél: kövesd a józan észt!

twitter.com/jozan_esz