Több mint 300 ezer magyar a Facebookon

A Facebook saját hirdetési rendszerében található becslés szerint mára 320,760 ezer magyarországi felhasználója van a Facebooknak. Ez a becsült érték néhány hete még 300 ezer alatt volt (via ClearOnline).

2008 januárjában 60 ezer, múlt télen pedig 140 ezer magyar felhasználója volt a szolgáltatásnak. Ez pedig azt jelenti, hogy bő fél év alatt megduplázódott a magyar felhasználói bázis a Facebookon. Vagyis a korábbiakhoz képest is gyorsul a növekedés üteme.

És ha figyelmbe vesszük a network hatást, valamint a Facebook terjedési együtthatóit (kontaktlista-berántás, tartalommegosztás támogatása, event, cause, fan page marketingereje), plusz az eddigi növekedési ívet, nem olyan nagy merészség azt állítani, hogy jövő év elejére legalább félmillió magyar fog lógni a Facebookon.

Ugyanakkor a Hungary networkbe mindössze 138,897-en léptek be a mai napig, amiből az következik, hogy vagy a magyarok nem szeretnek mostanában belépni saját országuk networkjébe, vagy a külföldön élő, illetve elsődlegesen más networkhöz csatlakozó honfitársaink vannak egyre többen.

Címkék: stat magyar social network facebook
2009.07.21. 17:10. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vagy senki nem erti ezt a network dolgot :)
Ebből a 300 ezerből hány aktív van, és hány olyan, aki egyszer belépett, és soha többé?
@KGyST: az 320 egész 760 ezred ezer (320,760 ezer)
,)
nekem az utóbbi két hónapban mondhatni, megduplázódott az ismerőseimnek a száma
Én is arra tippelek, hogy a mezei júzernak nem egyértelmű ez a közösség téma...
Vagy éppen azt nem tudják, hogy mi is a közösségi felhasználás (kvízek, ügye).
Érdekesek ezek az "ennyi meg ennyi magyar júzer lehet fent" fejtegetések. Természetesen pontos számot csak akkor lehetne közölni, ha nem lennének olyan link netezők akik az alap bio adatokat is olyan félválról írnák be mint én. John Do néven regeltem anno, és azt hiszem más nincs is nagyon megadva csak vmi kamu születési dátum. Mondjuk én csak pókerezni járok fel a kispajtásaimhoz... Arra meg bőven elég ennyi. :)
Én is Facebook tag vagyok, de nem lettem boldogabb.
Mert talán jobb is mint az iwiw...
Ez egy sima uborkaszezonos post.
@Milisztár: Én is facebook tag vagyok, de szintén nem lettem boldogabb.

A közösségi portálok butítanak. Létezik egy Amerikában elkészített statisztika, miszerint azok a diákok akik nagyon ritkán használják a facebookot, 1.5X jobban teljesítenek facebook fan társaikkal szemben :)

Vicc az egész web 2.0 (szerintem) Egy percig sem szabadna komolyan venni, mégis vannak szakemberek (mint ahogy én is), akik ebből élnek
én sem értem hogy mire jó a network, regeléskor ugyan beléptem a Hungary-be és a mai napig ott vagyok, pedig már külföldön élek.
@vonoxhun: én nem azt mondanám, hogy butítanak, csak aki 24/7 a facebookon lóg, az valszeg nem tud odakoncentrálni a tanulásra (ha már diákokról van szó)
én már elég unom ezt az egész social networkinges történetet... egynek sem vagyok már tagja, a facebooknak nem is voltam, és mégis minden barátomat elérem... sajnos nagy a hype.
Banyek most látom, hogy tényleg uborkaszezonos post. A franc én meg, hogy bedőltem neki, és ellőttem egy közepesen jó rakciót rá. Ejj HH mámeg merre jár a gondolatgép? :)
Kérdés, hogy mennyi ebből az aktív felhasználó.
Miután egyszer régen regisztráltam de rájöttem, hogy úgysem használom semmire, csak idegesítenek az "akárki bejelölt" jellegű üzenetek, próbáltam törölni magam de nem igazán sikerült.
Így átraktam magam valami inaktív vagy milyen státusba. Kérdés, hogy a hozzám hasonlókat pl. számolják-e...
HETI OFF (kérdés): Miért vesz meg a Google egy olyan oldalt amivel nem is foglalkozik plusz van a piacon sikeresebb is annál az oldalnál, és akár azt is megvehetné?
kerem mindenki lepjen be az altalam krealt iwiw is shit groupba, koszonom :D
@Mr Y: akkor segits nekem. par baratom ausztraliaban el. mikor ok alszanak en ebren vagyok es forditva. ha veletlenul latom is msn -en akkor sem garantalt,h megkapja amit irok. volt.h 3 het kesessel csak.
FB-n klafaul elvagyunk. kepek, videok, linkek megosztasa. kis chat..
Ezt,h oldjatok meg?

De ugyanugy jol jon (nem baratnal) havernal akivel ritkan es regen futottam osszes. Fb-n legalabb van kis kommunikacio.nem keresem direkt a tarsasagat, de ha belinkel valamit...
@bigyibogyo: Nekem Hongkongban vannak barátaim, akik körülbelül ilyen eltéréssel élnek. A képekre/videók megosztására a google accounthoz járó picasa-t hasznaljuk, jön értesítés ha valaki feltesz új albumot. Van aki blogot is vezet és van természetesen msn, skype.

Lehet ott van ez elrontva hogy én már megcsömörlöttem a rengeteg funkcióban, és éppen elég azok a megoldások amik jól bejáratottak.