Európában egyre kevésbé akad kihívója a Facebooknak

Az európai országok többségében már a Facebook a mindent vivő közösségépítő szájt. Az IBM-es ManyEyes a Google és az Alexa adatai alapján készített egy vizualizációt az európai social network helyzetről.

Mint a grafikonból kiviláglik, Európában csupán néhány ország van, ahol helyi szolgáltatás tudott tartósan sikert elérni, és valamilyen szinten hátráltatni a Facebook egyre erősödő térhódítását.

A legnépesebb ilyen ország Lengyelország, ahol jelenleg is a helyi Nasza-Klasa a mindent vivő online közösségi tér, a maga 27 millió regisztrált felhasználójával. Aztán Hollandia következik. Itt a helyi Hyves nevű közösségi szájt a legnépszerűbb. A harmadik pedig Magyarország (ugye az iWiW-vel). És ezzel vége is azon európai országok listájának, ahol helyi social network tudott az élen maradni az elmúlt években.

Ezen felül van még néhány nem tipikusan fejlődő piac. Az egyik például Észtország, amely az egyetlen olyan európai ország, ahol a Google Orkutja jelentős felhasználóbázissal rendelkezik. (A másik két balti államban a One a nyerő alkalmazás.) A másik érdekesség: Románia és Portugália, ahol pedig a HI5 előzi be a Facebookot.

Ha az adatok nem is teljesen megbízhatóak, mindenesetre a tendenciát talán jól mutatja a fenti grafikon. Ha vannak adataitok valamelyik európai piacról, írjátok kommentekbe, pls. köszi.

Címkék: stat social network európa
2009.07.22. 11:19. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ha jól tudom a németeknél a StudiVZ az über alles (kb.14,3 millió user, míg a Facebookon kb. 3,4 millió német van). A Facebook meg is akarta venni anno, de gondolom magas volt az ára és inkább beperelte, hogy túl copycat :) de a pert meg elveszítette.
A facebook egy dolognak közönheti nemzetközi sikerét, ő a legjobb, ilyen egyszerű. Az emberek könnyen el tudják dönteni két vagy több dolog közül, hogy melyik a legjobb.

Ideje lenne már Magyarországnak is egy normális social network. Tudom, ott az iwiw, de nagyon fapados. Most bevezették ezt az alkalmazások dologot külföldi mintára, de se külföldön, se Magyarországon nem látom értelmét. Az iwiw az alkalmazások gyakorlatilag ingyen reklámok. Ha megfigyeltétek a többsége valamilyen külső websitenak egy mini változata...

Az iwiw-et már jó éve nem tudta kiültni senki, baratikor, myvip, inda valami, ... sorolhatnám, de mind mind gagyi.

Ha lenne egy iwiw rivális, én biztos átköltöznék oda :)

Üdv
A cseheknél a térkép szerint a Lidé.
Az eredetit pedig nem a Many Eyes készítette, hanem Vincenzo Cosenza. Itt a blogja: www.vincos.it/
@vonoxhun: Van iwiw rivális: MyVIP, Barátikör, Privi, stb. Csak azok még szarabbak nála.
@droID242: Végig kellett volna olvasnod amit írtam... :) Ott van egy kicsivel lentebb az általad is említett portálok.
@vonoxhun: Mit jelent neked a normális social network site?
Imádnám a facebookot, de hát a magyar reality az, hogy mindenki iwiwezik. Hiába jobb a FB, hiába van rajta 20-30 külföldi ismerősöm, ha a 388 magyar cimbi meg az iwiwen van.
a wiw az egy szar. ez tuti,csak a magyarok csak ezt ismerik... kár
Lettországban a draugiem.lv az úr, nem a one.lv.
'Romániában (pontosabban Erdélyben) lévő magyar lakta közösségek körében a Hi5 volt a debütáló, aztán jött az Iwiw, de most többen jönnek át (idén) a FB-ra (ált. a jobb használhatóság és biztonságosabb fotó és személyes adatkezelések miatt)'.
info: egy erdélyi online marketingestől. (amúgy náluk még mindig erős a yahoo mail, és a yahoo msn használata, beelőzi a gmailt ill. a win MSN-t).
Szerintem sok Magyarországról elszármazó, külföldön dolgozó, illetve határon túli magyar, vagy sok időt külföldön dolgozó magyar használja a Facebookot (is). Ha távol az otthonodtól, külföldön töltesz el hosszú időt és barátokat szerzel, akkor kiváló módja hogy kapcsolatot tarts fenn velük. Amúgy az iwiwse rossz, bár sokan nem szeretik. Én még munkát is találtam rajta keresztül külföldön (!) Ettől függően nem lógok rajta állandóan.
@vonoxhun: Mi olyan jó a Facebookban? Átláthatatlan és kaotikus. Legfeljebb gyorsabb mint az iwiw. Egy csomó idegesítő alkalmazás!!!!!! Ugyanúgy reklám az egész. Inkább büszkék lennétek rá, hogy Magyarország nem állt be a majmolók sorába. Én egyébként mind2-n rajta vagyok, de a facebookon csak azért,mert így a külföldi ismerőseimmel is tartani tudom a a kapcsolatot.
Természetesen regisztráltam én is a facebookon, nem is mostanában, de én nem szeretem olyan túlságosan. Persze nyitott vagyok, és, ha valaki mutat nekem benne nagyszerű dolgokat állok elébe, de magamtól még nem sikerült beleszeretnem.
Szerbiában a poznanici.com a piacvezető. Magyarok készítették.
Szerintem is jobb az iwiw mint a facebook(sebességet leszámítva). iwiw alkalmazásai általában kreatívak és jók, facebook egy merő káosz sok szar reklámmal, gagyi teszttel, stb...