Google Maps Monopoly: nagy marketing, nagy blama

Tegnap ahogy kiélesedett a Google Maps Monopoly (pontosabban: a Monopoly City Streets), közel kétmillió internetező egyből rá is akart rontani a játékra, és megvásárolni a legimpozánsabb, szívéhez legközelebb álló utcákat a világon.

A globális-virtuális stipi-stopit azonban nem bírták a Google/Hasbro/TribalDDB szerverei. Bár lehet úgy érvelni persze ilyen helyzetekben, hogy "azta mindenit, ilyen érdeklődésre mi sem számítottunk", de azért azt is figyelembe kell venni, hogy a Google elsőszámú védjegye, hogy ők minden körülmények között kibírnak bármekkora terhelést. (Mint azt a legutóbbi DDoS idején is kommunikálták.)

Úgyhogy ilyen szempontból a Google-nak mindenképpen blama volt a tegnapi nap. És itt tök mindegy, hogy a Google vagy a partnercégei nem bírták inkább a terhelést. Adták hozzá a nevüket, és ebből következően mindenki "Goolge Monopoly"-ként is emlegeti a játékot...

Bár a Monopoly és a Google Maps házasítása kiváló ötlet, és valószínűleg a Hasbro hatalmas marketingsikerként értékeli a megállapodást, valamint a hatalmas érdeklődést is, azért sokkal jobb lett volna, ha a terheléses tesztre szánnak még pár munkaórát - a Google mérnökeivel.

Elkelt a Kossuth tér is

Mi tegnap sokszor próbálgattuk a játékot. Estére, a magyar-portugál alatt sikerült is belépni, utcákat vásárolni. Igaz, hatalmas szopás árán. Folyamatosan akadozik a szolgáltatás még ma is. Így egy kicsit a játék alapelve, az egyenlő esély is sérül. A szerencsések már régen felvásárolták a nevezetesebb utcákat, míg azok, akik nem voltak ilyen szerencsések, még most is csak a nyitóoldal introzenéjét hallgatják...

Nektek hogy sikerült az első próbálkozás a Monopolyval? Vagy ti is a Google Catanra vártok?

Címkék: google játék google maps hasbro monopoly fail
2009.09.10. 10:25. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Utcát vásárolni? :-)

Nekem a meccs alatt a legnagyobb sikerem mindössze annyi volt, hogy a nyitó animáció után bejött egy fél térkép.

Azóta meg csak az Apache üzenet....

Kíváncsi vagyok, hogy a blogon levő szavazás állását figyelembe veszik-e és hardver bővítés után újraindítják-e a földfoglalást.
Nekem sikerult egy utcat venni, jo hosszu, tele is pakoltam :) jelenleg 5,4M az erteke, napi 3,8M-t fog hozni!
Kaptam mar szerencsekartyat (2x rombolhattam volna, de skippeltem ill. bonus epuletet huzhattam fel)
én tegnap délelőtt óta próbálom elérni az oldalt de még az említett intró zenéig sem jutotttam.
Monopoly sehol sincs a Catanhoz kepest.
Érdekes kérdés, hogy ilyenkor a Google vajon saját magát vagy úgy általában a cloud-megoldásokat akarja leégetni? Azt senki ne mondja nekem, hogy nincsenek felkészülve a terhelésre, vagy legalábbis nem sejtik, mi következik.
Nagyon tetszik az ötlet! Meg is vettem az Erzsébet hidat, igaz a rendszer bugos :) Mivel 2x kattintottam a buy gombra, mert nem reagált a rendszer vagy 10 percig.. :) így 2x vonta le az összeget az egyenlegemből és 2 adatlapot is adott :) Eladni nem fogom, mert szinte biztos vagyok benne, hogy mindkettő törlődne és valaki gyorsan megvenné :)
@xstranger: kérdés, azt hogyan oldanád meg az adott feltételek mellett :)

Általában ódzkodom az ilyen webes hülyeségektől, de ezt lehet, hogy tényleg megnézem, mert viccesnek tűnik...
sztm valaki marhasagokat irogat
Tegnap Apache, ma csak az intro, talán holnap már be is jön.
10 percre kéne csak. Megvenném Kyle Broflovski apjának a házát, aztán lerombolnám. De semmi....
@Lun_Istar: ja egy online boltban ami raadasul nekem nem is megy. lol, te is mehetsz utana.
Miért lenne blama? Ugyan már! Ne viccelj! Simán belefér a Google-nek egy ilyen "nem bírtuk, annyian nézték az oldalt".
A koncepció nagyon jó egyébként, viszont tény h baromi lassú FF alatt nekem nem működik és szinte minden 2. kattintásnál aszondja, hogy OOps, some weird error has happened.
De zsííír...nem is tudtam, hogy van ilyen, asszem azonnal megyek, és megveszem az utcát, ahol lakom :)
Én is lecsapok az utcánkra, aztán majd ha legközelebb lesöprik az asztalt, akkor amennyiben nem lesz elérhetetlen napokra, akkor gyorsak leszünk...
most épp megyeget, bár nem a leggyorsabb az tény. az ötlet mindenesetre nagyon nagy :)
Nekem simán elveszett a regisztráción, ugyanazzal a névvel be tudott valaki regisztrálni... No comment...
Most elérhető számomra, de nem látom, hogy hol lehet regisztrálni... :(
ez a sor azért érdekes a FAQ-ból:
"Monopoly City Streets will be live and open for your Monopoly real estate dreams until January 31, 2010 EST." ezek szerint utána bezár a bazár?
@ArmandoBertolucci: válassz egy utcát, és próbáld megvenni. ott fogja feldobni a regelés lehetőségét (confirm mail nélkül, ami elég fura).
Sajna én nem ismerem a játékmenetét a monopolynak. Nem kell itt dobókockákkal dobálódzni?

Áhh maradok a Quake Live-nál inkább :D.
ma tudtam belépni... tegnap már nem volt hozzá humorom!
De tény, hogy még mindig iszonyat lassú a rendszer... mindenesetre azért boltoltam 9 utcát, meg elvertem a pénzem épületekre :)
Na sikerült nekem is belépni. Veszegetem az utcákat.
Off: úgy ugrál a Google fontsize, mint egy megkergült bolha. Nem tudnák már eldönteni, hogy most nagyobb lesz, vagy sem?
De hogy lehet gyárat építeni?
Na, "tárhejj" komának ide is sikerült betennie a kéretlen reklámját a szokásos egysoros, semmitmondó üzenetébe. Az ilyen spammereket nem lehetne letiltani?
hát ez egy szégyen ahogy ez a program működik, ha ezt a kiskundorozsmai breki bt adja ki, akkor is gáz, de a google-tól meg vérciki

levont tőlem már 800.000 dolcsit és semmit nem kaptam érte, 10 perc míg reagál bármire, össze-vissza rángatja a térképet és a színezett utcákat, borzalom

pedig az ötlet nagyon jó, csak jól kellett volna megcsinálni
ooups, some weird error occured again

ezt a mondatot ismételgeti, tényleg elég weird
Még mindig használhatatlan kb. Akartam ajánlatot tenni egy utcára és kiírta, hogy max. 10-et lehet egy nap :) Az volt a 2.

Utca profilt kb. 20-50 másodperc alatt tölt be. Tényleg érthetetlen, miért nem tolt infrastruktúrát is alá a Google, ha már olyan büszkék az AppEnginejükre.
nem tudom hogy van ez, de sikerült egy nap alatt kb. 10 millió dolcsit összekukáznom, már ez is igényelt egy kis trükközést, de van olyan júzer, aki 2,5 milliárd dollárnál tart egy nap alatt

ezek valahogy meghekkelték ezt a pénzügyi nyilvántartást, az fix
www.kikanet.hu/MCS-Mi-a-hiba.jpg

A képen a határmenti Balassagyarmat látható, melynek összesen egy utcája eladó. Hogy miért az egyik legkisebb az mondjuk jó kérdeés, de nem ez a lényeg. Nézzétek csak meg alaposan az utcakártya tetején az elhelyezhedést :)
@hkalman: már tudnak valamit, a következő Fico-Bajnai találkozó előtt kiszivárogtatták az új határokat (:

ez még mindig jobb, mint az a földrajz tankönyvük, amiben egész Szerbiáig Szlovákia volt, nem?
most nézem, hogy van akinek már 1.900 milliárd pénze gyűlt össze a három nap alatt, biztos nem csaltak hehe

azt írják a blogon, hogy a jövő héten lenullázzák az egész cuccost és előről kezdődik a játék
én annak is örülnék, ha már felkerülne az utcám (III. kerület, Selyemfonó utca 4. a Google Maps-re.)
@Aphro Shinobi: ahogy a dolgok festenek, már nem sokáig ;)
Az, hogy technikailag nem volt a topon a játék, az a Google számára ciki, de hogy tartalmilag sincs, az meg a Hasbrónak. Egészen jó játékot ki lehetett volna hozni ebből, de jelenleg dögunalom. Keresel egy 1 milliós utcát a világ végén, veszel rá félmilliós házakat és kész. Minden más opció kevesebbet hoz a konyhára, hacsak nem találsz olyan balféket, aki ezt nem tudván extraprofitot áldozna egy olcsóbb, haszontalan, de neki kedves utcáért. Csalással persze a játék izgalmasabbá tehető, de az már nem játék, hanem csalás.
@morpet1: de mondjuk azt kéne, hogy legálissá tenni a csalást és akkor jöhet a verseny, nem? ha mindeki csalhat, akkor már nem csalás ...