Share funkció az Indexen

Végre. Élesedett az Indexen egy új funkció, melynek segítségével az olvasók egyetlen kattintással oszthatják meg a közösségi szájtokon az adott indexes tartalmat. A funkció jelenleg a Google Readert, Twittert, Facebookot, Tumblr-t vagy például a Del.icio.us-t támogatja. Valamint több tucat egyéb - a magyar netezők által nemigen használt -, az AddThis által támogatott szájton is meg lehet osztani az indexes cikkeket, blogpostokat.

Érdekesség, hogy az Index saját közösségi szájtjai - így például a Blog.hu vagy az Indanet - nincs a támogatott szolgáltatások között. A share funkció csak az Index core tartalmainál működik. A Velveten, Totalcaron, SportGézán egyelőre nem.

Címkék: média index magyar inda share
2009.09.14. 14:27. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

persze, mert ez a funkció egy ingyenesen letölthető script...
www.addthis.com
szóval az indexszesek fogták maguk és ctrl+c, ctrl+v: kész is az új funkció :D

(Ami, megjegyzem nem baj, mert ez a forráskód szabadon felhasználható, de gondolom ezért nincs benne az Inda sem...)
óriási fejlesztés. gratulálok.
Most mondjam azt, hogy csak az Index meg az Origó nem vezetett be eddig ilyen dolgokat... jelen esetben a sor végén kullognak. Pl vg.hu-n már van stb.
Az index most kezd használni egy olyan dolgot, amit már például az amcsik 5 éve használnak. Gratulálok nekik. Ha így halad a fejlesztés, 1-2 hónapon belül elérik magát, a web 3.0-t :D
indexnel a cikkek minoseget kellene javitani, es nem picit
Szerintetek használja is ezeket valaki ?
Királyság lehetne, de igazából beletehették volna 1. a sajátot, 2. más magyar szolgáltatókhoz vezető egykattos cuccot is. Ez amúgy inkább szégyenfal.
Az Index utolérte a blogomat, ahol én ezt már legalább fél éve használom :-)
a script addthis alapu, az bizti, viszont van benne Greader support, ami az addthisben nincs.
Szerintetek kiket lenne érdemes beletenni a magyarok közül?
@Zsolt Hegedus: Ezt a szolgáltatást a az adott sitenak is támogatnia kell... úgyhogy szerintem senkit.
Egyébként véleményem szerint ez az újra-megosztás nagy káoszt okoz és okozni is fog a weben.

Biztosan mindenkinek volt már olyan tapasztalata, hogy egy cikket 30 különböző site-on talált meg és mindenhol egy link mutatott a teljes cikkre. Ez nem túl praktikus.
@bellini: én már használtam hasonlót, igaz nem az Indexen. Legalább háromszor egy fél év alatt :)
@JonC: én azért kérdeztem, mert pl. én sosem használom
Az nem lenne rossz, ha valahol látni lehetne, hogy mit osztottak meg a legtöbben. Úgy, mint a turulmeme-vel, de nem csak azok a megosztások látszódnának, akik ott beregisztráltak, hanem mindegyik, amit az indexről osztottak meg.

Az addthis alapból ezt nem támogatja, de egy kis JS hekkeléssel az indexesek belerakhatnák. Nem néztem meg, lehet, hogy bele is rakták.
hat en pont ma hasznaltam, azt hittem mar regota ott van, es csakugy termeszetesnek tunt, hogy hasznaljam. Ezt most nem tudom hova tenni :), en voltam figyelmetlen vagy tenyleg nagyon termeszetesen (zsigerbol jott)

-cs-
Sanyi
hh, ahogy azt twitteren nagyon jól megjegyezted, kicsit még hadilábon áll a jobb hasábbal a dolog: screencast.com/t/uF9xUM7X

Amúgy hasznos lenne a cucc, bár engem halálra idegesít, hogy kattintás nélkül felugrik, de erre azért van jobb megoldás is: Shareaholic. Ez egy ff kiegészítő, címsávon vagy jobbklikk alatt sittysutty osztasz meg bármit, bárkivel :)
@agyvihar: Tamogatja, sajat analitikaja van.
@XJS: na ja, de arra gondoltam, hogy az index kirakná valahova a legtöbb ember által megosztott cikkeket. Egy ilyen toplista többet érne, mint az, hogy mire kattintottak a legtöbben, mert amit az ember csak elolvas, azt nem biztos, hogy ajánlaná is másnak.

Az analitika custom publikálását nem tudom, támogatja-e, de éppenséggel elképzelhető.
HETI OFF: Gondoltam a teljesség igénye nélkül elkezdem gyűjtögetni a follow me on Twitter dolgokat a netről mert ahány oldal annyiféle megoldás. :) followmeontwitter.blog.hu/
valószínűleg az index a bedouin blogtól vette az ötletet, mi éppen egy nappal előttük tettük ki az addthis-t... :)

de sztem indexes olvasók nem delicious-t meg tumblr-t használnak (ha használnak) , inkább a küldtovábbot - ami már adfthis előtt is volt - meg facebookot,twittert,Greadert.

tök jó lenne infó arról, hogy milyen típusú user milyen Share funkciókat használ a rendelkezésre állókból. pl egy SEO blognak egész más a közönsége mint egy mainstreamnek, annak az addthis statjából így nem lehet következtetni. lehet, hogy egy átlag user nem is használ ilyen funkciókat? mindenki kérdezze meg egy sima átlaguser ismerősét... :)
Nálam is évek óta kint van, igaz popup nélkül, úgy zavaró lenne a designban. Egyébként van jó pár magyar klónja is (na ja, nem nagy etwas egy JavaScript cuccost megvariálni), olyan is, amelyik komolyabb csokrot válogatott magyar linkmegosztókból és effélékből. Fejből nem ugrik be most egyik sem.

Az tényleg nagyon furcsa, hogy a Blog.hu-t kihagyják minden ilyesmiből, jobb lenne, ha kissé kinyitnák, lehetne belekötni ezt-azt (és nem csak egyedi fejlesztésű, zárt rendszer lenne, mint a Cvikli bekötés).
Nem egy nagy vaszisztdasz összelökni egy js vagy statikus linket erre.

Itt egy lista, bár szerény és nem mai:

www.itschykhatschy.com/?read=070909_social_bookmarking_kedvenceink_a_weben
@agyvihar: ja, meg indanettel összekötve a barátai, vagy még inkább a követettei által ajánlottakat.
Én személy szerint nagyon örülök, hogy az index is bevezette ezt a funkciót.
1 hónapja vettem le.
Úgy látszik, nem volt hosszú életű a fejlesztés, mert most nem látom semelyik cikknél.
@agyvihar: az az info, hogy hamarosan sajat fejlesztesu share funkcio lesz a szajton. kivancsian varjuk.
@hírbehozó: köszi az infót, reméljük, valamilyen intelligens egyedi megoldás lesz, nem csak az AddThis szolgai másolása.

Cikktoplista az ajánlások alapján pl. király lenne. Turulmeme for Index.