Kávéhoz: videók ebédhez, postkapocs és hírfolyam

Ebédidős tévézés. Új trend figyelhető meg az amerikaiak online videófogyasztási szokásaiban. A legnagyobb független online tévéműsor-szolgáltató, a Next New Networks adatai szerint a tengerentúlon a legtöbbet ebédidőben nézik az online elérhető tévéműsorokat.

Blog.hu SEO. Pár napja már éles a Blog.hu új funkciója. A blog.hu-s blogok postjainál címkeegyezés alapján jelennek meg a kapcsolódó postok. Mindez nem csak SEO-szempontból hatalmas nyereség a Blog.hu-nak. A funkció hatására talán a releváns és akkurátus címkézés is egyre elterjedtebb lesz a szolgáltatásban. Lévén az új megoldással azok járnak jól, akik rendszeresen és okosan címkézik fel saját írásaikat. Úgyhogy csak hajrá! Drótozzátok össze postjaitokat!

Hírfolyam. Mint bizonyára mindenki észrevette, megkezdte átalakulását az iWiW főoldala. Egyre jobban előtérbe tolódik a Hírfolyam. Vagyis végre láthatóvá válik, hogy ismerőseink nap mint nap mit is ügyködnek a közösségi szájton. Számomra a legmeghökkentőbb tapasztalat, hogy az iWiW-en még mindig az egyik leggyakoribb aktivitás az ismerősbejelölgetés. Csekkoljátok a saját hírfolyamotokat, hátha nálatok más a tendencia. (Nem hiszem.)

Google Wave. Készül már a webisztános post. De nem ígérem, hogy hét vége előtt ki is élesedik. Addig is mindenkinek ajánlom szíves figyelmébe Tim O'Reilly kiváló összefoglalóját.

Nörd. A LaFraise-ben ma reggel megjelent egy nörd tematikájú póló. Szerintem elég klassz. Bár mondjuk egy "Sheldon Cooper tücske" póló nyilván szexibb lenne.

WebKonf2009. Ne feledjétek, holnap lesz a Web Konferencia. Mi ugyan nem kaptunk meghívót, úgyhogy tudósítani biztosan nem fogunk az eseményről. De azért lesz jópár érdekes előadás. Engem példul ez, ez, ez és ez tuti érdekelt volna. Ha valaki arra jár, írja majd meg, milyen volt. Amúgy eddig több mint 600-an jelezték részvételüket.

TypePad Motion. Elkéstek. Úgy 2 évvel.

Címkék: blogok dev iwiw stat blog.hu magyar videó kávéhoz
2009.10.02. 11:14. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Haverokkal próbálgattuk a Google Waveet macintosh alatt, de ha ~3 nál többen használtuk, kifagyott a böngésző (firefox 3.5), pontosabban úgy belassult, hogy újra kellett indítani.

A másik problémám az volt, hogy ha már kb 10 nél több hozzászólás volt egy hullámnál, szinte áttekinthetetlenné vált. Hiába a visszajátszás funkció, mai siető világunkban nem kellemes egy csúszkát mozgatni, hogy egyáltalán értsük a hullám témáját, és be tudjunk kapcsolódni.

Mindenki mondja, hogy forradalom a kommunikációban, még az e-mailt is leválthatja. Nos, erről az a véleményem, hogy az e-mail 1-1 hez kommunikációra készült, és jóformán a valós postai levelekről lett másolva. Ameddig a postai levelek jól szuperálnak, az e-mail is jól fog.

A a wave a geekek játszótere lesz. A nem informatikával foglalkozó egyének valószínűleg nem fognak hullámokban küldözgetni egymásnak privát üzeneteket. Amúgy is az értelmes emberek nagyon odafigyelnek, hogy milyen adatokat visznek be egy google rendszerbe. Sokat nem merik használni a gmailt adatbiztonsági okokból, nem hogy hullámokat indítanak majd... nevetséges.

Hírbehozó, neked is azért tetszik mert geek vagy :)
@Takács Árpád: árpád, egy kicsit mute-ra teszlek. sok már ezekből a kilométer hosszú kommentekből.
"Engem példul ez, ez, ez és ez tuti érdekelt volna"

Ha javasolhatnám, jobban örülnék, ha az "ez-ez-ez" helyett valami rövid címet írnál és azt linkelnéd, informatívabb és nem kell elhagynom a google readert, hogy utánanézzek.

wave posztot várom!!!
@Asszem: vidd a link fole a kurzort, es minden vilagos lesz ;)

wave post gozerokkel keszul. nem lesz rovid post. valszeg a het vegen, vagy hetfon elesedik majd.
@Takács Árpád: "A a wave a geekek játszótere lesz. A nem informatikával foglalkozó egyének valószínűleg nem fognak hullámokban küldözgetni egymásnak privát üzeneteket."

Ugye nem a jelenlegi Wave GUI-ból indulsz ki? Ugyanis az a legkevésbé érdekes része a dolognak.

A lényeg a protokol, a platform, és hogy erre a mindenféle fejlesztők milyen felhasználási módokat találnak majd ki. A google wave gui-ja csak azért van, hogy be lehessen mutatni rajta a platform lehetőségeit.

Az nem "A" Wave, az csak a demó. Ez alapján megítélni az egész technológiát tévedés.
@agyvihar: Tisztában vagyok a platform nyújtotta lehetőségekkel. Természetesen nem a GUI-ra gondoltam, az lenne a legkevesebb.

(hírbehozó, legközelebb szólj ha gond van, ne egyből végrehajts, jó? úgy tudom ez nem microblog)
A GWT alapú webes Wave kliens erőssen Chrome-ra lett kihegyezve, más böngészőkben tényleg elég nyögve-nyelős idönként. Az is igaz hogy 20-30 résztvevővel és +100 blip esetén már nagyon nehéz követni mi is történik. Viszont a jelenlegi kliens inkább csak demó, nem csodélkoznék ha hamarosan feltünnének nativ kliensek lényegesen használhatóbb felülettel.

Amugy tényleg kevesen értik meg elsőre, hogy a Wave a protokolról szól és nem a példa kliensekről.
a minap megnéztem a saját hirfolyamom egy másik accountból, tele volt fals infóval... olyan embereket jelzett friss ismerősnek akikről sosem hallottam. Azzal a lendülettel kapcsoltam ki az egészet :/
@loop:
azért nem értik, mert a wave nem egy protokoll, hanem egy komponens technológia. olyan mint a microsoft .net. van nekik egy tucat ilyenből. reszelik őket, és a windows márkanév alatt szokták piacra dobni a lego játékot (ami néha működik, néha nem). a google wave eddig egy windows 3.1 szintű valami.
Akinek van wave elérése, az próbálja ki, a with:public keresést. Állítólag olyan, mintha hirtelen rácsatlakoznál az internet gerincvezetékére. :)

smarterware.org/3536/the-first-google-wave-search-you-must-know
uderég volt ez a rovat, szinte hiányzott. :)
"az iWiW-en még mindig az egyik leggyakoribb aktivitás az ismerősbejelölgetés"

Miért, tud mást is?