Élőben az étterem konyhájából

Milyen jó lenne látni, hogy hogyan készül az az étel, amit a pincér elénk tol az étteremben. A Pastraminál is ráéreztek erre, és éppen ezekben a percekben honlapjukon élőben streamelik a konyhában zajló eseményeket.

A Pastrami amúgy talán a legjobb példája idehaza annak, hogy egy étterem hogyan tudja használni a közösségi média adta lehetőségeket. Ha jól emlékszem, Facebook rajongói oldalukat például úgy vezették be, hogy adtak két pastrami szendvicset annak, aki 150.-ként lépett be a rajongói klubba.

Amúgy Twitteren és Facebookon egyaránt rendszeresen kommunikálnak. Az aktuális menüváltozások, akciók és események is kikerülnek a közösségi oldalakra. (Hasonló példa még a Kiadó kocsma.)

Mondjuk az is igaz, hogy ilyen közvetlen és rendszeres kommunikációt csak olyan étterem folytathat a vendégeivel, mely bízik magában, és abban, hogy az odajáró emberek szeretik a helyet és annak ételeit.

Címkék: marketing üzlet stream kommuniti gasztro pastrami
2009.12.05. 14:11. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagyon köszönjük, hogy írsz rólunk, büszkeségtől dagad a Pastrami kebel!
ez tényleg jó ötlet... sok kétségem volt mindigis a konyhai dolgokkal kapcsolatban... így legalább lehet csekkolni hogy mi történik :)
@Loop: A Pastrami tulajdonképpen egy látványkonyhás étterem, eddig sem titkolták, hogy kik és hogyan készítik a fogásokat.
Miért van az, hogy mindig ugyanaz a jelenet indul akárhányszor újratöltöm az oldalt?
(Szakács kavarja a levest, kimegy jobbra, vissza, középen valamit kavar a serpenyőben, stb.)
Jó!

Ha ez folyamatos, akkor a jövőhéten ránézek én is.:)
Abban az értelemben nem live stream, hogy tíz perces darabokban érkezik az élő felvétel, így nagyjából 10 perc az eltolódás az előben zajló eseményekhez képest. Böngésző frissítésnél mindig az adott 10 perces jelenetet kezdi újra játszani a lejátszó. Mivel az étterem értelemszerűen nem ruház be egy másfél milliós Flash Media Serverbe csak az élő közvetítés kedvéért és a Red 5 sem a megfelelő alternatíva, ezért ez lett a legegyszerűbb megoldás.
@grichie: hat epp hasznalhatnak a ustreamet is. es akkor megoldodna a delay problema is.
A NagyTestvér már a konyhába is belát!

Igazi látvány konyha.

Jól kifőzték. :))