Már a majmok is fent vannak Facebookon

Egészen pontosan egy 33 éves orángután, Nonja költözött fel a Facebookra. Ő a bécsi állatkert lakója, és igazi művész alkat. Eddig összesen 250 festményt festett a gondozóitól kapott ecsetekkel és festékekkel.

Memrégiben azonban új játékot találtak az emberszabású majomnak. Gondozói egy Samsung ST1000-es kamerát vettek neki, amiben nem csak wifi-kapcsolat van, de automatikusan lehet vele képeket feltölteni például Facebookra.

Úgyhogy nem maradt más hátra, mint Nonjának készíteni egy Facebook-oldalt, és lakóhelye közelében leállítani egy wifi routert, majd odaadni az orángutánnak a készüléket.

Amúgy a kamera speciáls rázkódásvédelemmel van ellátva, és az orángután minden elkészített kép után automatikusan kap egy szem mazsolát. Ez tehát a művész fizetsége.

Nonja saját készítésű felvételei hatalmas sikert arattak Ausztriában, és a nemzetközi médiavisszahng hatására lassan világszerte. Facebook-oldalának immár több mint 45 ezer rajongója van.

Az osztrák orángután népszerűsége talán arra is alkalmat ad, hogy ráirányítsa a figyelmet kevésbé szerencsés fajtársaira.

via metafilter

Címkék: marketing bulvár képmegosztók lol facebook állatok
2009.12.07. 10:16. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez komoly.
Gondolom időnként ír az üzenőfalra is.:)
Várjuk az első twitterező kutyát/papagájt/lovat/amőbát.
@hírbehozó:
Az anyja szent lovát!
Másfél millió követője van.
az a probléma, hogy a poszt címe sajnos a bejegyzés nélkül is megállja a helyét :)
@Asszem:
amőba vagy vírus na az már lenne valami :-)