Nexus One vagy iPhone 3GS? Melyiket, honnan, mennyiért, miért?

Kész, eddig vártam, és a következő napokban döntésre fogok jutni. Az iPhone 3GS és a Nexus One merült fel, mint lehetséges kiszemelt prédák. Az elmúlt időszakban egy sok pro és kontrát olvastam, hallottam mindkét telefonról. Ám továbbra sem tudtam nyugodt szívvel eldönteni, hogy miért inkább az egyik, mint a másik.

A support hiánya dönt? Az Androidban lévő potenciál? Az OS frissülésének várható gyakorisága? A kiforrott felhasználói felület? Az alkalmazás-támogatottság mértéke, minősége? A kvázi nyitottság? A proci? A rendelkezésre-állási idő? Az ár? A fejlesztői közösség? A technológia megbízhatósága?

Szóval várom a javaslataitokat, tapasztalataitokat, érveléseiteket. Plusz ugyanennyire fontos lenne, hogy a lehető legjobb áron jussak hozzá a két telefon valamelyikéhez. Úgyhogy a hol venni, mennyiért venni is legalább annyira érdekel.

Minden vélemény és tipp érdekel.

Címkék: mobil iphone open thread nexus one
2010.03.17. 12:50. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@zoltanhosszu: Az eladások baromira nem a minőségtől függnek, a marketing is vastagon benne van, ezért van az, hogy a Droid eladásai meghaladják az első iPhone-ét (a 3G és a 3GS itt nem mérvadó, azok már egy kiépített felhasználói bázis mellett kerültek kiadásra, míg a Droid teljesen új területre lépett): a Verizon Amerikában brutális módon nyomatta. A Nexus One-t pedig a tech-blogokon kívül kb. semennyit nem reklámozták.

Én személy szerint a Desire-re várok, ott legalább a support kérdése egyértelmű lesz, illetve esetleg még hivatalosan is lehet majd kapni itthon (talán még jóárasítva is valamelyik szolgáltatónál, bár ebben nem reménykedek túlzottan).

@T0m: Mi a workaround fizetős appokra? Beszerezni egy angol prepaid-SIM-et, vagy egy angol bankszámlát?

@ryo: Az Android Marketplace ~55%-a ingyenes, tehát annyira nem rossz a helyzet. Plusz még ha a fejlesztő a saját honlapján is árulja az alkalmazását mondjuk PayPal-befizetés ellenében, akkor onnan is be lehet szerezni, Androidra szerencsére nem a Marketplace az egyetlen csatorna.
@chabba: én inkább úgy mondanám, hogy ki akar ennyi pénzt kiadni egy telefonra, hogy utána folyton hekkelgetnie kelljen, hogy használható legyen?

Én biztos nem vennék ilyet.
Gondold végig hány ismerősöd használ iPhone-t és mennyi Nexus One-t, az eredményeket szorozd meg azzal, hogy mennyit olvastál a két készülékről 2009 és 2010 között. Ha ezzel megvagy várj még 6-8 hónapot és vegyél egy iPhone 4G-t :)
Remélem tudtam segíteni :)
Felejtsd el az Ájfont. Pár hónapig jó móka, utána kell a francnak. hiába a rengeteg app, mikor a nagyrészének egyszerűen semmi értelme. Testreszabási lehetőségek elég szegényesek, bár témákkal meg ikonokkal persze lehet vagizni...
Ha picit is geek vagy, akkor inkább Androidos kütyü.
Vagy Nokia N900...
@chabba: na ne nevettess... ha a kocsimra alufelnit rakok a gyári helyett akkor is elvisz a jard. egyébiránt én úgy vettem, hogy az volt ergo nem én csináltam, de ha én csináltam volna sem érdekelne. bagatel dolog ezen lovagólni.
iPhone, számomra mindent visz a kezelőfelület, és hogy egy tizedmásodperccel sem igényel semmilyen tevékenység több időt, mint amit érdemes rászánni:)
Android telóm van, a kedvesemnek pedig iPhone-ja, de ő is Androidra vágyik. ;)

Számomra a legfontosabb előnyök:

- egyszerű az adatátvitel a teló és a laptop között (külön meghajtóként látom a telefont, míg iPhone esetén külön program kell mindenhez)

- multitask-os, ami különösen a háttérben futó programok miatt hasznos, pl. ugyanúgy jelez a teló ha e-mailt kapok, mintha SMS jött volna, vagy futhat chat kliensem a háttérben. Telefonálás közben tudok böngészni, ill. van pl. olyan progim, ami a háttérben futva trackeli GPS alapján, hogy merre megyek, és utána google maps-re rá lehet rakni, sebesség és magasság statisztikákkal, képekkel és megjegyzésekkel stb.

- sose volt adatvesztésem, nem úgy, mint az iPhone-al

- nyitott rendszer, Google sose fogja leszedni a programjaimat a telóról, ill. nem tiltja meg, hogy bizonyos témában programokat telepítsek rá

- a főoldalon futhatnak minialkalmazások, így sokkal gyorsabban el tudom érni a számomra fontos dolgokat (pl. wifi ki-bekapcsolás, gps, időjárás, adatforgalom stat (ez iPhone-on nem is pontos) stb.)

Az iPhoneban leginkább az tetszik, hogy sok kiegészítő van hozzá, ill. az Androidhoz képest több és jobb játékok találhatóak rajta (bár nem jellemző, hogy játszanék). Android Market fizetős része itthonról sajnos még nem elérhető, de a legtöbb esetben találtam programot, bármire is volt szükségem (van olyan progi is, ami iPhoneon fizetős, Androidon pedig ugyanazok ingyenesen adták ki).
Várd meg a HTC Desire modellt, mely ugyanaz, mint a Nexus One, csak olcsóbb. www.htc.com/www/product/desire/overview.html
En nexust valsztanam (de inkabb varnek vele :).
1. Apple-t csipobol ruhellem (kb mint M$-t)
2. Javaban tok ra fejleszteni
3. Ki tudnam hasznalni
@T0m: de még a maradék 40% is vagy hetvenszer akkora mint a market... :-)
Meg egy erv az Android mellett, hogy ViDe0 is kommentelt ;)

A masik az iPhone ellen: Kedvesemnek van iPhone-ja, nekem csak egy kis butatelefonom van, de a kedvesem folyton hivogat, hogy ezt meg azt nem tudja megcsinalni. Peldaul most interjut keszitett valakivel, a beepitett Voice Memos appot hasznalta felvetelre, viszont nem merte szinkronizalni iTunes-szal a munkahelyi gepere, mert akkor eltunnek rola az appok, zenek, stb. Mondjuk feltetelezem, meg lehet oldani, hogy csak a felvett hangokat szinkronizalja, egy vadidegen gepre, de elobb le kellett tolteni az iTunes-t es kitalalni, hogy most uresre fogja szinkronizalni a telefont, vagy meg lehet kerulni.

Az iTunes egy gonosz talalmany, maglyaravalo szerintem.
@tóbiás: te tudod, én szóltam. Mondtam már, hogy egyébként már ítéltek el azért valakit, mert karácsonyra másolt DVD-ket adott a rokonainak ajándékba? Ezzel kapcsolatban is hasonló reakciók voltak, mint tied. Aztán ő lett az első.
Ugyanmár, ez kérdés? iPhone! Az Android a SmartPhone-ok Linuxa, az iPhone meg a SmartPhone-ok Mac-je. Lehet, hogy be fog érni az Android, de addigra kint lesz egy éretten a piacra kerülő iPhone 4.
@chabba: Te most komolyan azt allitod, hogy buntetik a jailbreaket barhol is? :)
@cadmagician: "vásárlás előtt mindig nekifutok, hogy valoban kell-e ez nekem, tényleg szükségem vane rá, vagycsak muló hóbort. játszadozni kell-e, vagy mert tudja azt amire szükségem van, és tényleg szükségem van."

Így jártam én a netbook vásárlással. Két évig nézegettem, vártam a tökéletes modellt, aztán Karácsony táján megvettem az Asus 1005HA-t. Tényleg tökéletes. Leteszteltem, újratelepítettem, belőttem optimálisra. Az idén még nem volt bekapcsolva, mert az asztali gép és egy izmos laptop mellett nincs olyan helyzet amikor használni tudnám/kellene. Pedig vásárlás előtt számtalan ilyen élethelyzet volt a fejemben, aztán kiderül h azok mégsem az én életem részei.
én nexust már csak ezért sem vennék: gizmodo.com/5486397/htc-dont-carry-your-nexus-one-in-your-pocket?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+gizmodo/full+(Gizmodo)&utm_content=Google+Reader

"After being recommended by Google to speak to HTC's technical support, Crave was told that "putting a phone in a tight pair of jeans and sitting down would usually cause the kind of damage," and that "people sometimes forget that they don't go in pockets." Say what?"
@chabba: na és ha elvisz a jard, majd _jailbreakelsz_ onnan is.

részemről iphone, a nexusból csak a kamerát irígylem
@Gerusz: Androidra root-olás után fel lehet tenni a MarketEnabler-t, amivel megváltoztatható a telefon "helye" (location). Így egyszerűen pl. Angliába hazudhatod magad.
És vissza a témához, szerintem.

Apple cuccot vásárolni inkább vallás kérdése. Elfogadsz vele egy csomó kompromisszumot, az Apple mindenhatóságát, korlátokat, szabályokat, mit szabad, mit nem. Ha ezek hidegen hagynak, akkor az iPhone a jó választás, mert jó telefon, tökéletes stílussal.

Az egyenlőre kiforratlan, kissé szegényes Android platform viszont korlátlan lehetőségeket rejt magában, csak elkezdjenek rá komolyan fejleszteni. Ha rosszul tűröd a kötöttségeket, az értelmetlen korlátozásokat, akkor Android, de egy kicsit később.
ViDe0 leírt majdnem mindent. Egy dolog azért fontos, ki mire akarja használni? Villogni a haverok előtt, vagy ki is használja az alkalmazások nagy részét? Ja és csak egy szösszenetnyi kitérő (lévén borászati marketinggel is foglalkozom): ez is olyan dolog, mint ahogy egy neves borszakértőtől mindenki messiás érvelést vár (nagyja persze sommelier-stílusban adja elő), holott a lényeg az, hogy neked ízlik vagy nem ízlik (most így sarkalatosan). Ergo: számodra kezelhető, szimpatikus minden tulajdonságával az az adott kütyü vagy sem. Javasolt dolog: el kell menni bemutató szalonokba és végig kell 'nyomkodni' őket, lehetőleg szakértő eladó segítsége sem árt. Apple store sokfelé van, HTC bemutatóterem csak egy (tudtommal): 1134 Budapest, Klapka u. 4-6.
OFF: Ipad Mo-i induló ára is 144e lesz, de az is csak ősszel ér el ide, 4 disztribútoron keresztül. Tehát hozatni érdemesebb bármit is.
Volt nekem ez is meg az is. iPhone -om van. Szeretek a dolgok mélyére túrni és a kényelmet fontos dolognak tartom.
A választás nagyon szubjektív, én 1,5 éve dolgozom Mac -ekkel és a hosszú Wines és Linuxos pálya után szeretem ezt a környezetet, nehezemre esne "vissza" váltani.

Az iPhone ebbe a környezetbe tökéletesen beleillik, nincsenek súrlódások. Sok hónap kellett mire a hatalmas zenegyűjteményemet az iTunes -ra bíztam és egyéb tartalmaimat is librarykba mozgattam a régi megszokott könyvtárstrutúra után. Most már viszont ennek minden előnyét élvezhetem az iPhone -al való szinkronizáláskor.

Nem értek egyet azokkal, akik korlátokat emlegetnek az iPhone kapcsán. Annyi jó appot lehet hozzá találni, melyekkel szinte minden ilyen korlát feloldható... Pl. file mozgatásra Dropbox, 3G hálózaton skypeolásra Fring, stb...

A multitask hiánya is csak egy lufimém. Lehet zenét hallgatni webezés közben, programokat nézni telefonhívás közben, és a hírek szerint hivatalosan is várható a teljes multitask engedés a 4.0 oprendszerben.

Gyakori dokkoláskor az automatikus backupok miatt teljesen biztonságban van minden adat, és egy másik Apple készülékre költözés néhány kattintás csupán.

Nexus érdekes kaland volt. Lehet játszani a testreszabásával. Lehet kutakodni hátha van az iPhonos appokat megközelítő minőségű ezmegaz a MP -ben (nincs). Lehet vele hosszasan futtatni párhuzamosan számos appot (nem, mert lemerül 4 óra alatt) és a 3Gs után végig az az érzésem volt hogy ez egy játék gép (minőségi játékok nélkül).

Nem mellékesen a legújabb (nem google) újdonságok, appok először általában iPhoneon jelennek meg.
@onion: a voice memoval felvett anyagot akár mailben is továbbíthatod, iTunes nélkül, még csak szinkronizálni sem kell..
Motorola Droid/Milestone!
Sokkal jobb mint a Nexus.
Szifont semmiképp!
Én biztos az Andoridot választanám, pedig otthon Mac-et hasnzálok és imádom. A HTC már tényleg szép dolgokat csinál, az Andoridos lehetőségek meg kellenek, hogy ki tudjam magam élni mobilos környezetben. Na, nálam is indul a másfél év. :)
Nexus, vagy valami egyebb Android. Mindezt Nexus tulajdonoskent mondom, aki amugy Mac laptopot hasznal es iPodon halgat zenet.

Amugy erdekes hogy meg mindig majdnem mindenki felreerti mi is az a Nexus, egy referencia hardware se tobb se kevesebb. Ami forradalmi benne az pusztan annyi hogy az USA-ban a kartyafuggetlen, illetve nem szolgaltatotol vett telefon teljessen ismeretlen volt elotte.

Amugy ami erdekes az nem az hogy hogy hasit a Nexus eladas (amirol persze nincsenek valos szamok), hanem hogy az Android novekedese tobbszorose a tobbi platformenak: www.intomobile.com/2010/03/14/android-market-share-sees-biggest-growth-in-mobile-os-space-windows-mobile-takes-a-tumble.html
@onion: nem, azt állítom, hogy büntetendő. Az, hogy nem büntetik, csupán annak köszönhető, hogy az illetékes szervek nem foglalkoznak vele, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy nem változik meg a hozzáállásuk. Ahogy történt ez a fent említett DVD másolós esetben is. A családon belüli csereberét éveken keresztül ignorálta a szerv, és most mégis van valaki, akit emiatt ítéltek el. Ahogy a warez szerverek is éveken keresztül működhettek zavartalanul és most hatalmas down-raid-ek formájában írtják őket. Vagy ahogy a fájlmegosztás is ment évekig.

Szakmabeliként még nem hallottam jailbreak-es ügyről, de mint említettem: ki a francnak kell az, hogy a neve a büntijog tankönyvben maradjon fenn, mint az első releváns ügy?
@b4lnt: az szuper, kiveve, ha 50 megabyte-os a voice memo...
@ESz: hülyeség...appok szerintem először telefonra JAVA-ban jelentek meg. Ezután kb jöhettek a symbianosok majd mindenféle egyéb. Az ájfon erősen csak a sokadik...

Ha meg a library-ket szereted, akkor használd, én rühellem, használhatatlan számomra.

Multitasking: sose fordult elő, hogy úgy írtál mailt, hogy valamit kopiztál weboldalról, vagy valami doksit kellett mellette nézned vagy valami ilyesmi? ilyenkor jó a multitasking. Ha ezt nem tudja, nem kell (ipod touchom volt, tudom miről beszélek).

Ha valamit komolyan, nagybetűsen HASZNÁLNI szeretnél, akkor az Ájfon rossz választás. Ha erre nincs szükséged, mint nagyon sok embernek, akkor jó a Szifon is.
@chabba: szerintem meg inkabb annak koszonheto, hogy a jailbreak nem egyenlo a lopassal. A jailbreak onmagaban csak garanciavesztest vonhat maga utan. Rengeteg embert ismerek, akik nem tesznek fel lopott programokat a telefonjukra, hanem csak olyan ingyenes appokat, amik nem kerultek be az itunesba.
Nekem volt iPhone-om és használtam egy ideig a HTC Hero-t. Személyes értékrendemnek az Android sokkal jobban megfelelt. Szabadabb, kevésbbé app függő, sok minden gyárilag benne van, amire nekem szükségem van.
Ugyanabban a cipőben jártam, mint hh, és én végül a Nexus One mellett döntöttem, már úton van, ismerősöm keresztül rendeltem amerikából, elvileg jövő hétfőn át tudom venni itt Pécsen a vámügyintézőtől. Két hét alatt ideért, egy hete vámolják. (Egyébként meg van bontatlanul, megnézettem ismerős vámossal :D)
iPhone.

Rengeteg idő megspórolható azzal, hogy ezután - amíg az Apple jelen lesz ezen a piacon - nem kell követni a többi gyártó termékeit és összehasonlító táblázatokat nézegetni, hogy vajon az új naracssárga Nokia jobb-e a htc zöld modelljénél :]
En eleg sokat nyomogattam mindkettot. Illetve mas android telokat is. Pont most fogok nemet Amazonon elorendelni HTC Desire-t. Aprilis elsejevel erkezik elvileg.

Nexus One-nal olcsobb, es jobb a gombok elhelyezese. Eleve nem softkey-k amiket konnyu veletlen megnyomni, es arrebb is vannak. Tobb memoria van benne, mint a nexusban 512/576. A Sense UI miatt gondolom, de azt a vacakot meg ki lehet kapcsolni.

Ezen kivul pedig a Desire-ben nem trackball hanem optikai eger van. Nem koszolodik, szebb, stb.

A multitask nagy fegyverteny. Mondjuk, ha egy Twitter kliensbol megnyitsz egy linket, szimplan back button es visszaleptel abba, szifonon ilyenkor exit es twitter kliens ujrainditasa.

Eppigy a december ota mar gyorsabban novekvo es nem szenne cenzurazott Market.

Jobb kamera, vaku, jobb GPS, tueles kep a nagyobb dpi-ju amoled kijelzo miatt. Sokkal kenyelmesebb olvasni rola pl.

Most, hogy multitouch is van nexusokon (meg ugyebar motorolakon, htc-ken) az utolso nagy visszatarto ero is eltunt. Nekem lesz szifonom is, mert kell a munkamhoz, de a sim-em a desire-ben lesz.

Androidon nem leszel egy megalomanias izlesdiktatortol elnyomatva. ;)
Nekem inkább 2 éves örlődés volt, végül iPhone lett.

Tudnod kell, hogy a töltőt mindig hordanod kell majd & az iTunes-zal való szinkronizálás halál. Egyáltalán, az iTunes agyhalál.

...de még így is maximálisan elégedett felhasználó vagyok.

Azért most megnézem, hogy Nexusról is ment-e volna a live stream Ustreamen az előbb. :)
@vvths: "A multitask nagy fegyverteny. Mondjuk, ha egy Twitter kliensbol megnyitsz egy linket, szimplan back button es visszaleptel abba, szifonon ilyenkor exit es twitter kliens ujrainditasa."

ez melyik kliens? nekem Echofonon ez nem tűnt fel....
@Roltii:
Appok alatt én valamilyen létező problémára megoldást nyújtó, kényelmet fokozó vagy időt spóroló alkalmazásokat értek, és nem Java -s kísérleteket :)

Multitask: az iPhone alkalmazásokban meg van elég jól oldva, hogy kilépéskor pontosan elmentik azt, hogy hol is tartottál az alkalmazásban, melyik képernyőjén mit is csináltál éppen. Az alkalmazás újraindításakor (ami általában 1s) ugyanott folytatod a tennivalódat mint előtte. Mivel a képernyő akkora amekkora, nem tudsz úgyse több alkalmazás felületet nézegetni, akkor viszont sokkal optimálisabb ez a programváltás, mint a multitasking... Ha touchod volt, tudhatnád :)
Arról nem is beszélve hogy a telefon különböző szolgáltatásai nagyon szépen intergrálódnak, és egy jobb Twitter kliensben simán böngészheted a linkeket a beépített Safarival, nem is kell kilépni...

Igen erősen "használom" a mobil eszközeimet (kütyü függő vagyok) és így állítom azt, hogy az iPhone eddig a legjobb telefonom (mint webezésre, kommunikációra, mint tasklisták, távoli gépek kezelésére és persze utazáshoz és szórakozásra is).

Amúgy pedig T-nél véve a legolcsóbb választás is a 3Gs, hiszen 2 év hűséggel megkapod 40 -ért, a havi 10 meg teljes egészében lebeszélhető, leinternetezhető (amúgy is ennyi körül mozogna a számlám). 20e -ért függetleníteni lehet, ha időnként más hálózaton is használni szeretnéd.
@Könyvelő Mo: Ez szép leírás egy tanulságos esetről, tetszik, megszívlelendő.
Motorola Milestone. vagy G1, CyanogenMod 4.2.15-tel, *majdnem* olyan gyors és harmadannyiba kerül :)
@ESz:
"nem Java -s kísérleteket :)"
itt látszik, hogy nem tudod miről beszélsz, na mindegy, nem akarlak én meggyőzni.

multitask: az a baj, hogy nem mindig menti el, és nem úgy stb...nem multitasking.

twitter kliensekhez nem értek, az egész twitter jelenséget sem értem..na mindegy.

én is kütyü függő vagyok, imádom ezeket, de a Touch 3 hónap múlva a fiókban végezte, mert egyszerűen nem kellett. Ráadásul mp3 lejátszónak csapnivaló volt (számléptetéshez kivenni zsebből???wtf??)

Jelenleg telefonként egy E66-ot nyúzok, és igazából mindent tud, ami kell. Van rajta böngésző (beépített+opera mobile), mailkliens (beépített+gmail), és GPS remek térképekkel és navigációval. Picit lassú, de tökéletesen használható.

Húgomnak Ájfonja van, és nagyon tipikus felhasználó. Néha váltogat téma, AppStore-ból lekap teljesen felesleges idióta programokat, és örül ennek. Na, ez nem az én világom.

T-hez meg nem megyek, még véletlenül kapok 10 ajándék percet fél napos outage miatt....pfff
Havi 10 rugó meg rohadt sok telefonszámlára. Céges tarifám van, és ennyit csak külfölddel tudok összehozni, pedig netezek és telefonálok...na jó, sms-t nem írok.
szuper poszt, jó kommentek, nálam most indul az éves várakozás, addig egy E72-t nyúzok, mobilos ismerősök egymástól függetlenül ajánlották, illetve ez+iPhone kombóra esküsznek.
A kommentek alapján mondjuk én inkább androidost vennék, de nem a nexust.
én is közel 1 évig kínlódtam, hogy melyiket vegyem, iphone vs minden más
nokia93oo-ról váltottam, hallgattam a véleményekre, hogy az iphone egy mammut cég aki limiteket épít a telefonba, mocsok multi akit el kell tiporni
vettem egy nokia58oo-at
pár hónap múlva eladtam és örültem, hogy megszabadultam tőle, semmire nem volt jó, sokszor lefagyott attól is hogy megpróbáltam felvenni egy hívást
utána egy omnia jött, nem volt rá alkalmazás, aztán egy n9oo-as ami megint csak nem volt jó semmire (alkalmazások hiánya, gyenge szoftver, sok fagyás, lassú) eladtam féláron és 15 percen belül bent voltam egy t-pontban, megvettem a 16GB-os fekete iphone-om
és azon a napon minden a helyére került

azóta is azon bosszankodom, hogy miért hallgattam azokra akik nemet mondtak rá, nem azért tették mert ismerték a készüléket, hanem mert NEM ismerték (mind bekap6ják)

ja és azóta vettem egy imac-et is meg egy macbook air-t

:)
iPhone 4.0-ban lesz multitasking, majusban mar ki is jon, de lehet, hogy elobb
Ha a feladat hoz izgalomba akkor android

Ha a megoldást akarod birtokolni akkor iphone
Gergő, érdemes meggondolni a Nokia N90-est. Kollégámnak van, és hihetetlen mennyire integráltan van benne a Skype. Gyakorlatilag használhatod a telefont csak a skype-on keresztül, sms-ezhetsz csak a skype-pal. És a multitaskingért is odavan.

Nem csoda, hogy nem árulja egyik mobilszolgáltató sem.
HH: Ha pökhendi ellenszenvből nem akarsz iPhone-t akkor vegyél csak Androidot. Minden más esetben egyszerűen szívás és kiforratlanság az iPhone-hoz képest.
Mindenképp iPhone, de semmiképp a 3GS, várd meg a 4G-t már.
+1 arra, hogy android, de nem nexus one, hanem legend/desire, amelyik jobban bejön

htc-ben sokkal jobban megbízom mint a google/htc-ben

nexus one os független hátulütői:

-gyenge piros árnyalat az amoled miatt
-gyenge képernyővilágítás, verőfényben használhatatlan
-nem képes tényleg függetlenül érzékelni a multitouch-ot (erről lehet keresni tesztet, összekeveri a két újjat ha vertikálisan vagy horizontálisan keresztezik egymást) - ez nem szoftveres hiba hanem a screen nem képes érzékelni, miközben a droidon / iphonon nincs ilyen probléma
@lifelike: Te is biztos bérből és fizetésből élsz...

Amúgy meg:

"Hi I'm a Mac... Are you?"
ha mindenképp 3GS, akkor én ezekről tudok:
ha T-s vagy szerintem a legegyszerűbb: T-mobile-nál van ezerféle díjcsomag és lehetőség, ezek fenn vannak a honlapjukon, így nem lehet semmi gáz.

ha nem T-s vagy:
-veszel egyet a T-nél domino csomagban (150/190 ezer), és otthon jailbreak+unlock
-veszel egyet, ami T-mobilos volt, de feltörték (ezt nem nagyon ajánlom)
-veszel egyet, amit külföldről (olaszországból leginkább) hoztak be, hiszen ott kártyafüggetlenül adják gyárilag. ez legális is, viszont 220-250 körül van az ára. plusz vigyázz vele, csak olyat vegyél, ami megbízható, és ki se nyitották a dobozt, hallottam olyanról, hogy gyárilag kártyafüggetlenül adták el, aztán amikor a juzer leszedte a hátlapot, hozzá volt forrasztva egy turboSIM a kártyaolvasóhoz (ez egy kicsi cucc, amivel (régebben?) hardveresen lehetett kártyafüggetleníteni a telókat).

nexusone-ról nem tudok semmit, de videók alapján egyátalán nem tetszik. lehet, hogy azért, mert túlságosan megszoktam az almát (fél éve van 3GS-em, előtte 2 évig ipod touchom volt, előtte meg nano), de az nekem valamiért nagyon nem tetszik.

remélem segíthettem!
ez pedig a t-s szifon oldal:
iphone.t-mobile.hu/
@kareeka: ja igen, és most nemhiszem h okos döntés 3GS-t venni, mivel nyáron úgyis jön a 4G, ami lehet, hogy jobban meg is tetszik, plusz valószínűleg a 3G és a 3GS ára lejjebb megy majd.
tmobile ikon 200 (1 giga adatforgalom, sok sms, sok perc - vagyis nekem elég, az 1 giga untig, pedig nehezen tudnám többet használni).

teljes ár 80k (1 éves kamatmentes részlettel kb 6600 havonta), az előfizetés 5k.

that's the point ;)

(a másik, hogy a bal kezedbe belerakod egyiket, a másikba másikat, és emelyik fele elbillen a szívverésed, azt veszed - én nem hiszem, hogy bármelyik is bírna "rossz választás" lenni)
Nálunk a következő a helyzet: Nekem egy HTC Hero-m van, és imádom.
Feleségemnek egy iPhone-ja, és imádja.
Én kocka vagyok, ő nem.
Végigolvastam minden kommentet, én is ilyen problémával küzdök (Android vs. iPhone), így kíváncsi vagyok én is a vég kifejlettre.

Viszont!

Senki sem említi, hogy Nexus One ára $530, azaz 110 000 ft kb, míg iPhone 190 000 környékén van, de ez mehet felfelé: függetlenül 230-250e forintot is elkérnek, és még a forrás sem 100%. Természetesen meglehet venni utóbbit 100 ft-ért is (kb), de 20 000-et fizessen havonta az akinek 3 anyja van, főleg 2 éven át... Mondjuk ennél normálisabb csomagokat is lehet találni. Google telefonját Angliából belehet rendelni ismerőssel, szállítási költség 5-6000 ft úgynéztem. Így zsebben marad 70 vagy 130 ropi kb. Desire árban == Nexus One + 25 000 ft. Javítsatok ki ha tévednék!

Ami már idáig kiderült számomra:
- Android Markettel lesznek problémák, ami iTunnal nem lenne (viszont utóbbit használtam én szerintem is egy szar, de ez egyéni vélemény).
- Android bővebb lehetőségek, amiből az következik, hogy rizikósabb.
- iPhone kötött, kompromisszumot kell kötni, viszont amit tud azt magas fokon teszi.
- Mac-es rendszerekkel a szinkronizáció biztos jól működik (iPhone).
- Meglátásom szerint aki játszani szeretne iPhone-t vegyen, android le lesz maradva jó darabig ebben a témában (ha egyáltalán behozza valaha).

Miután rengeteg Google szolgáltatást használok (pl gmail, gtalk, gdocs, greader, gmaps, youtube), számomra az is rendkívül fontos, hogy ezen szolgáltatások jól és gyorsan működjenek. Így +1 pont biztos Nexusnak jut ezzel kapcsolatban.
Bocsánat a floodért, de elfelejtettem és talán segít valakinek: Speed Shop-ban kipróbálható a Nexus One. Bár net nélkül hiányos a kép róla, mégis jó ízelítőt kaphat aki ellátogat oda. 7-ig nyitva vannak. Nem reklámnak szántam, közérdekű.
A közelgő konferenciánál jobb alkalmat nem is találhatnánk ennek a kérdésnek a megválaszolására.
Aki képes meggyőzni emberünket a saját telcsije javára, vendégem a sörcsapnál :)
Szerintem vegyél Blackberryt (9700), mert azzal lehet gépelni! :D
noa kkor én is:

iPod Touch használóként megbarátkoztam az almás cuccal, de semmiképpen nem vennék iPhone-t. Kockábbbaknak nem való, ahogy ez elhangzott többször is.

Az iPhone OS vs. Android vita elég meddő, mert mindkét oldalnak megvannak a hívői, akiket semmivel nem lehet kibillenteni :)

Nekem az Android jön be, és azt is eldöntöttem, hogy a köv. telefonom ilyen lesz, és független. Van céges előfizetésem, ami elég kedvező ahhoz, hogy ne váltsak. Már gyűlik a pé'z a Nexus-ra, bár a kommentek elolvasása után könnyen előfordulhat, hogy Desire lesz belőle...

zázójelbe:

az Esz vs. Roltii vitához (java vs appstore) csak annyit, hogy Esz jelen időről beszélt ("Nem mellékesen a legújabb (nem google) újdonságok, appok először általában iPhoneon jeleNNek meg."), Roltii pedig úgy olvasta, mintha múlt időben lett volna :) kezdetben vala a java app...no mindegy, csak vita helyett érdemes kibetűzni néha :)
a "zázójel" természetesen "zárójel" :)
@DuDe:
köszi:D
Egyébként mit jelent az, hogy a legújabb appok? most őszintén, milyen appokról beszélünk, ami egy kis kézikészülékbe kell?
(én már nem is értem ezt a mai netes világot..mindenki facebookol meg twitteren osztja meg, hogy mi történik, vagy éppen idióta appokat tölt le a telefonjára...ahelyett, hogy elmennének és dumálnának egy jót a haverokkal, vagy megdöngetnék otthon az asszonyt...)
Hamár ilyen kategóriában gondolkozik az ember: CSAK HTC !!!
Nekem nexus one-om van. Szeretem :) szép, okos, mindent tud amire szükségem van.
<off>
@Roltii: A kettő nem zárja ki egymást. Nálam már így kezdenek haverok, mikor megjelenek egy kocsmában "Láttam mit írtál ki Facebookon", és innentől valami olyasféle metakommunikáció kezdődik el, amit a pultnál ülő lepukkant kantáros koszos urak nem érthetnek.
</off>

A teljes billentyűzetes mobilok és touch mobilok között, ugyanaz a különbség, mint az egér és billentyűzet között.
Amíg billentyűzeten nyomsz egy CTRL + C-t, addig egérrel el kell másznod a Szerkesztés menüpontig, klikk, Másolás menüpont klikk.
az üzemidő mindenképpen fontos, engem az iphone sajnos nem egyszer csúnyán cserben hagyott 20%-től rohamosan merül...
a nexus one esetén eléggé eltérőek a tesztek : pár órától 3,5 napig - vegyes használat mellett
@chabba: Nem értem, hogy a rendőrség hogy tudta meg, hogy másolt DVD adott a rokonainak karácsonyra. Mert ha sajátmaga másolta akkor elvileg sehogy, ha a piacon vette, akkor persze, hogy lebukik.
tegye fel a kezét az az iphone tulaj akinek még nem volt fullos adatvesztése és/vagy rendszeres fagyás.

nnnnna. ez nem sok kéz.
elég sok iphone tulaj ismerősöm van, közel mindenki ezektől szenved.

azért tudtok együtt élni ezekkel a mindennapos hibákkal mert drága pénzen vettétek meg és emiatt nagyon nehezen vallja be még saját magának is az ember, hogy végül is szart vett.
akkor borul ki a bili mindenkinél amikor megjön egy frissítés vagy egy újabb készülék. akkor kiáltja világba az addig hallgatag többség, hogy milyen szar volt a régi. mennyi hibája volt, mennyi minden hiányzott róla a "nincs rá igény" szöveg miatt. az itunes miatt idegbeteg a tulajok fele.
minden fórum az ilyesmiktől hangos. az appleblog is erről szól.
a telefon kiváló, DE
@[imi]:
"azért tudtok együtt élni ezekkel a mindennapos hibákkal mert drága pénzen vettétek meg és emiatt nagyon nehezen vallja be még saját magának is az ember, hogy végül is szart vett."

ez persze nagyon nagyon sok, aránylag drága termékre igaz, nem csak az iphonera.
hmm nekem iphoneom van, amire kell azzal nagyon meg vagyok elégedve, sztem baromi gyors, szeretem és sokat használom. van pár hiányossága, pl nekem néha hiányzik a flash, de tulképp elvagyok nélküle, és elég sokmindenre kitaláltak alkalmazást, sok a free is, és nem is drágák a cuccok. szal +1 iphone
Felteszem a kezem! Amióta megjelent van iphonom és egyszer sem volt adatvesztésem, azt pedig, hogy hányszor fagyott le kb. 3 év alatt, meg tudom egy kezemen számolni. Jelenleg használok egy Nexus One-t is mintegy két hónapja és van pár dolog ami jobban tetszik benne, de összességében számomra egyértelműen az iphone a nyerő.
Annyit még hozzátennék, hogy nagyon érdekes számomra, hogy ennyien szavaznak egy olyan telefonra (Nexus One), amit a legtöbben még csak nem is láttak, nem hogy hosszabb távon használták volna. Ettől függetlenül persze lehet véleménye bárkinek, mindenesetre én biztosan olyanokéra számítanék akik használható tapasztalattal rendelkeznek.
fyi: lassan-lassan eldontom a dolgot. hetfoig meg nyitott vagyok barmelyik telefon melletti/elleni ervelesre. aztan dontok, vasarolok, es megirom egy postban h miert dontottem ugy, ahogy.
Iphone-om sose volt, igy arrol velemenyem sincs.

Nexus-t hasznalom 3 honapja, Blackberryrol valtottam. Telefonalasra speciel csak elvetve hasznalom, de az aktiv hatterzaj szurese igen hasznos, a tuloldalon akor is tisztan hallanak ha amugy nagy a zaj korulottem.

Viszont amiben nagyon jo (es ez igaz barmelyik Androidos telefonra) a Google cuccokkal integraltsaga. Mivel gmailen, gtalkon es Buzzon komunikalok, ez egy eleg fontos szempont, valamint az is hogy immar tobb accountot is tud egyszerre kezelni. Hasznalom a maps-et is rendszeressen (navigalasra is). Majdnem tokeletes munkaeszkoz szamomra, de en teljessen Google rendszerekkel vagyok korulveve.

Oszinten szolva amugy nem tudom mekkora az adatforgalmam a szamlat nem en fizetem.

Ami viszont nem teszik benne, hogy hiaba AMOLED kijelzo, ha felcsavarod a fenyerot (es napsutesben mas valasztasod nem nagyon van), akkor bizony tenyleg par ora aktiv hasznalat (email, web, chat) lemerul. Viszont minimumra allitott fenyerovel boven kibir egy napot, ejszaka meg ugyis a dokkban pihen.
@Chtka: Thx., esélyes, hogy nemsokára veszek Desire-t, természetesen egyből rootolom, majd kipróbálom.
Ha a kommentek alapján fogsz dönteni, akkor iPhone-t fogsz venni. :-)

Nekem Touch-om van, nagyon szeretem, bár a szinkronizálást iTunes-on keresztül rühellem. Kb. 3 hete újratelepítettem a gépemet, de az iTunes-t még nem raktam föl rá. Jobban szeretem én megmondani, hogy melyik zene hova kerüljön, ne kelljen már minden vackot megint beszinkronizálni. :-( A Touch megérte az árát, iPhone-t viszont már nem vennék, inkább Android alapú cuccot.

Megoldás: vegyél egy Nexus One-t és egy Touch-ot. :-)))
3GS-em van és valószínűleg újra ez mellett döntenék. A googlefon-on van egy golyó, amivel lehet navigálni (ha jól néztem). Nem tudom mekkora szerepe van a touchscreen mellett, de szinte biztos, hogy tele megy kosszal 2-3 hónap alatt és használhatatlanná válik. Amikor megláttam egyből a mighty mouse ugrott be.
Mindez saját vélemény (okoskodás), úgy, hogy még nem láttam élőben a nexust, de mindenképpen olyan hibának gondolom, ami miatt nem venném meg ezt a telefont.
Felteszem a kezem :)
Nem volt soha almás holmival adatvesztésem.
Ha szinkronizálod a telefont nem is igazán lehet, hiszen van napi backup...
Lefagyást sem tapasztaltam, Nexus viszont megállt kétszer (a multitask és a sok nem ellenőrzött software miatt ez elméletileg is valószínűbb...)
Szerencsére volt alkalmam kipróbálni sokféle egyéb céges készüléket is (pl. N900, Droid, Galaxy, Hero) be is laktam őket, éltem velük.
Kocka vagyok, mégis iPhone. Használatának minden mozzanatával elégedett vagyok. Elvonón még nem gondolkodtam. :)
mostanra már mind2 platformot átrágtam, használtam.. :) Szempontjaim voltak: usability, innováció foka, nyíltság foka, közösség ereje, hardver.

Android a nyerő. Bőven. (Ami elég meglepő, hiszen ez még csak a kezdet. Ahogy telik majd az idő, annál inkább így lesz.)

gondolom egyetértünk, hogy nagyon hasonló a dolog az MS Win kontra Linux-hoz..

Egy szépséghiba:
gugli márkajegy-bejegyzési kérelmét elutasították a 'Nexus One'-ra, mert másé a név. Szóval nagyon hamarosan új név lesz, azaz gyorsan elavult leszel majd a Nexus One-val :)

link: feedproxy.google.com/~r/readwriteweb/~3/JOqzAQYXLrQ/google_denied_trademark_on_android_nexus_one.php

tipp: válassz (vagy várj meg egy újabb) Androidos mobilt.
iPhone, mert jobban jársz a beépített ipoddal, mint a beépített buzzal. Ráadásul, buzzt lelehet tölteni iphonra (a buzz oldalán a mobilos buzzra mutató link mellet ott van egy Nexus one, meg egy iPhone képe), de mp3/mp4 lejátszót nem tudsz tölteni a Nexusra.
@nomad84: A nexus szerintem minden, csak nem SZÉP. Mondjuk hátulról egész jól néz ki, de elöl borzalmas. Bár lehet, hogy neked mást jelent a szép, mint nekem.
@John A. Dragon prof: "mp3/mp4 lejátszót nem tudsz tölteni a Nexusra."

mivan? :D
iPhone, és sztem gyorsan csapj le erre az ajánlatra, mert durván jó:

twitter.com/angelday/status/10776066715
@neo446: 8 hónapja van HTC Hero-m ugyanilyen kis görgővel, semmilyen tokom nincs a telóhoz, és akárhogy is nézem, semmi kosz nem tudott alámenni.
na akkor az en meglatasom!

hangsulyozom, hogy sajat velemeny fogalmazok meg, es mivel nem otthon elek, az helyzetem egy kicsit specialis!

1, mindketott kezegettem, es mindketto tetszik, de az elso teny ami az iphone melle billentette a merleget, az exchange support ami az androidbol meg hianyzik, illetve ezt meg az itteni cegek it-s gurujai nem ismerik, nem tamogatjak, nem ugy mind az iphone-t

2, sajnos mindennemu pc-telefon szinkronizaciorol le kell mondanom, mert a local it policy tiltja azt, hogy bermilyen kulso eszkozt csatlakoztassak a laptopomhoz. igy marad a wireles sync, ami iphone-on tokeletesen mukodik az exchange szerverrol.

3, az ittheni szolgaltatoknal meglehet venni a iphone-t viszonyleg kedvezo aron, fuggetlenul, ugy, hogy a havi elofizetesemben mar van 2 gb adatforgalom, es nem kell kulon elofizetes venni az iphone-hoz, mig az android csak szukre importbol szarmazik, nulla tamogatassal, raadasul az adatforgalomert igen erosen szamlaznak!

4, van nehany alkalmazas, ami meg fut a centromon, es semmi penzert nem cserelnem le oket. evek ota hasznalom, oket, de sajnos se blackbery-re, se androidra nincs meg kompatibilis alkalmazas, de iphonera van es a platformvaltast ingyen megusznam.

5, sokaknak nem szempont, de mivel kulfoldon elek az elso es legfontosabb app a skype. iphone-ra van teljes erteku kliens, ugy, hogy a witopiaval kiegeszitve barhonnan telefonalhatok ingyen.

6, vegul de nem utolso sorban otthon mac-et hasznalok, ugyhogy minden esz erv azt diktalja, hogy iphone, miutan vegigszivtam a blackberry mac klienses szinkronizacios es a missingsync-es problemakat.

en nem mondon, hogy ez jobb vagy az jobb, nekem a fentiek miatt valoszinuleg jobb valasztas az iphone, es elkepzelhetonek tartom, hogyha az android folytatja azt az utemu fejlodest, mint amit eddig produkalt, akkor rovid idon belul tulszarnyalhatja az iphone-t, hisz mar most komoly ellenfel.

Megmondom oszinten, hogy ez mar csutortokon meg akartam irni, de lattam a boltban a samsung galaxy-t, ugyhogy megnyomkodtam egy kicsit. Nagyonszep, nagyon jo, es a harmadaba kerul az iphone-nak, raadasul jon ra a 2.1 update, de leultem es osszeadtam a vasarlas utani kiadasokat (adatforgalom) es 12 honapon belul, nekem, itt tobbe kerulne mint az iphone, ugyhogy nekem iphone!
@onion: Van a nexus mp3/mp4 lejátszó? Nem fájlkezelő, hanem olyan, mint az iPod.
iphone-t fog venni
fogadunk?
@John A. Dragon prof: heh? Ha arra gondolsz van-e zenelejatszo a Nexusban, van, mint minden androidos telefonban. Amugy manapsag eleg nehez olyan telefont talani, ami ne tudna mp akarhanyat lejatszani. Amugy az nexushoz adott headseten remote control is van.

Ha arra gondolsz, tudod-e iTunes-sel szinkronizalni a Nexust: nem, de ha erre vagysz, letezik iTunes clone androidhoz.

Masik, re gorgo: nem koszolodik, bar nem is hasznalom semmire se.

Vegul: amiota csak megjelent a multu-touch az androidra, azota atkozom, a kellemes egykezes bongeszes ketkezes remaloma valtozott... Regebben a zoom automatikussan a jo meretre ugrott egy erintesre, ez sajnos oda a csoda multitouch miatt, azt meg nehez egy kezzel kezelni, hacsak nem kotok csomot az ujjaimra.
@gyabonyi: iPhone is multitouch, és két érintésre nagyít.
@John A. Dragon prof: Tudjátok, mint a tapilapot, ha megynyitni akrsz.
@hírbehozó: Mi a döntésed eredménye? Érdekel :)
@kisPocok: van dontes. ma megirom a postot. stay tuned.
Jól döntöttél, én is a HTC Desire váróteremben vagyok:))
@hírbehozó: ugy lett volna stilszeru, ha az uj eszkozrol postolsz :)
(sent from....) signature
@[imi]:

"tegye fel a kezét az az iphone tulaj akinek még nem volt fullos adatvesztése és/vagy rendszeres fagyás."

Soha nem volt adatvesztésem (nem is lehet, hisz minden szinkronizáláskor készít backup-ot a készülék magától, az adataim egyébként is szinkronizálva vannak a desktop gépen és a Google megfelelő alkalmazásaiban, pluszban hetente egyszer elmentem a Library mappám, amiben minden adat megtalálható.
Gyakorlatilag egy atomtámadás kéne ahhoz, hogy adatvesztésem legyen.
3 éve használok iPhone-t, de gyári alkalmazás még soha nem fagyasztotta le a készüléket (Cydiás külsős programokkal volt már rá példa, de azok is csak a tesztidőszak alatt. Kipróbált alkalmazásokkal a rendszer volt már, hogy 4 hónapig ment újraindítás nélkül. Végül is én első sorban a stabilitása miatt szeretem legjobban.

"azért tudtok együtt élni ezekkel a mindennapos hibákkal mert drága pénzen vettétek meg és emiatt nagyon nehezen vallja be még saját magának is az ember, hogy végül is szart vett."

Könnyedén bevallanám, mert az iPhone előtt 2-3 havonta cseréltem a készülékeimet és soha nem az ár volt a szempont a választásnál.
Másrészt a 3GS-em keméyn 25.000 Ft-ba került egy flottás konstrukcióban, mindennemű hűség nélkül, szóval messze nem mondanám drágának.

Ellenben pl. egy Desire-vel, amit megvehetsz 160.000 Ft-ért és még vehetsz hozzá 20.000 Ft-ért memóriakártyát, ha annyi tárterületet akarsz, amit az iPhone-nál alapból megkapsz.
Nos, szerintem kicsit drágább lesz a HTC-d :D
@chabba:

"A jailbreak kapcsán meg javaslom a Btk. tanulmányozását. "

Ugye az Android-os mobilodat sem root-olod, a WinMo-s készülékre sem töltesz fel főzött ROM-ot és Symbian esetében sem gyakorlod a szignózást :D

Egyébként meg nyugodtan tanulmányozd, ugyanis a jailbreak nem bűncselekmény, sőt még szabálysértésnek sem számít. Nem véletlen, hogy az Apple egyetlen dolgot tehet ellene, hogy visszavonja a garanciát, ha ilyen készüléket visznek szervizbe, máshoz nincs joga. (Aki meg nem csinál egy Restore-t a szerviz előtt, az meg vessen magára.)
Én a Nexus One mellett teszem le a voksot. Már az is képes natív módban támogatni az OpenGL-t így a komolyabb alkalmazások előtt nyílt az út már. iPhone előnye az idő, sok-sok alkalmazás van rá, de zárt platform és egy zárt profitorientált Apple-től lehet csak beszerezni őket. iPhone hátulütője még a Flash hiánya. Ezt S. Jobsunk azzal magyarázza, hogy elég satnya és bugos a rendszere az Adobe-nak, de valójában üzleti érdekek vannak a háttérben, azaz ami megírható Flashben (és elérhető egy weboldalba ágyazva) azért a júzerünk hülye lenne az Apple Store-ban fizetni. Ennyi. Amúgy új hír, hogy böngészőjén keresztül törhető az iPhone (de amúgy szerintem minden, tökéletes rendszer nincs) Én magam a Nexus One mellett tenném le a voksot a nyíltsága miatt, és amire nekem kellene, arra tökéletesen megfelel és elvileg nem vagyok egyetlen anyacéghez sem láncolva olyan szinten mint iPhone esetén a szoftverekkel. De amennyiben státuszszimbólumot szeretnél, és hogy elmondhatsd magadról hogy te tartod a lépést a tömeggel és csak egy birka akarsz lenni a nyájban, akkor iPhone. Sajnos az említett idő is az iPhone malmára hajtja a vizet, mert sokkal több szoftver elérhető rá, csak fizetsd meg, de ha egy alap smartphone kell, netezés, levelezés, wifi, és hajlandó vagy lenyelni 1-2 hibáját atelefonnak a Flash miatt és a nyiltság miatt megéri a Nexus One. Privát vélemény
Az iPhone jó választás,ha csak telefonálni vagy zenét hallgatni akarsz, ha okos telefont szeretnél akkor android-ot veszel!
Nem ismerek olyat akinek ne lenne jailbrakelve a szifon, ez már eleve gáz! iphone 4G 250 ezer HUF lesz minimum, egyre nehezebb a jail, sőt most a legújabbat nem is lehet, a sok béna rá frissített most meg nem lehet vele semmit csinálni..
Volt céges 3GS-m kaptam a T-től hűség miatt, mert magamtól sosem vettem volna, de azt kell mondjam még a Galaxy Spica is jobb nála, ami jelenleg 60e Ft, függetlenül és van 2.1 rá. Nem is hasonlítom a NEXUS ONE-hoz mert nem lehet egy lapon említeni, a browser 3-4x gyorsabb, kijelzőről ne is beszéljünk! Néhány tény:(Spica vs 3GS) lassabban tölti be a weboldalakat a 3GS, kocsiban alig talál GPS-t és el is dobálja, a Samsung IGO-val mindig úton tart, a Documents2Go 2x gyorsabb a Spicán, e-book PDF alapból,offline weboldalak simán, wifi webshare, telepítés sd kártyáról, hardware gomb,divx alap!! Nekem bíz a szifon néha elfelejtett reagálni a felvesz gombra, néhány wifi routerhez nem hajlandó csatlakozni, csengőhang,képek csak itunes-ból a 3GS egy nyüg!!!