Itt a Google Figyelő

Nem új szolgáltatásról, csupán egy nyelvi lokalizációról van szó. A Google Figyelő valójában a Google Alerts magyarított változata. Persze a Google-nek most sem sikerült értelmesen lokalizálni egy szolgáltatást.

Miként a Google Hírek is csupán a google.hu/news címen érhető el, a google.hu/hirek oldalon nem, ugyanígy a Google Figyelő-t is csak a google.hu/alerts aloldalon láthatjuk, a sokkal értelmesebb google.hu/figyelo nem létező url. Kicsit zavaros tehát ez az egész továbbra is.

Ugyancsak nem sikerült a Google-nak lefordítania a "GYIK" menüpontot. Érthetetlen, hogy egy ekkora cégnél miért nincs kapacitás arra, hogy tisztességesen lokalizáljanak egy ennyire egyszerű szolgáltatást.

És még valami. A magyar verzióból kimaradtak a videók, úgyhogy ilyen típusú tartalmakra nem tudunk emailértesítést kérni. Csak blog- és hírtartalmak, és "beszélgetések" van az magyar verzió opciói között.

Ami itt előny lehet, hogy a magyar verzió nyilvánvalóan a magyar nyelven íródott webes tartalmakat szemlézi. Úgyhogy kulcsszófigyelése, céggel, termékkel kapcsolatos hírek begyűjtésére nyilván nagyon hasznos...

Címkék: google magyar lokalizáció google figyelő
2010.06.10. 10:41. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ááá,
mi ez a háttérkép a magyar google-n?

www.google.hu

az angolon nincs, innen is üzenem, azonnal vegyék le!
@kulcsarb: az a legszornyubb benne, hogy meg a nagyfelbontasu valtozatot sem sikerult megtalalniuk hozza. lehet h a google-nal 1024x768 monitorok vannak? :)
@hírbehozó:
a németen(.de) meg az oldaszon(.it) is ott van (többit nem néztem), tehát nem csak egy magyar ötlet, de remélem nagyon hamar megszüntetik,
cserélni lehet a képet, de levenni nem,
szerintem aki ilyent akar az használjon iGoogle-t, a többieket meg hagyják békén,

bocs de nagyon kiborultam :(
"To remove the background image, registered Google users are able to sign in to their Google account and then click the 'remove background image' link in the bottom-left hand corner of the screen.

If you are not a registered Google user, you may either sign up to Google and follow the above instructions, or wait 24 hours for the images to disappear."

sajnos a magyaron nem lehet eltávolítani a képet, ha feltöltesz egy sajátot és utána azt eltávolítod akkor visszajön a default kép,
úgyhogy már csak a második mondatban bízhatunk, hogy 24óra múlva tényleg eltűnik magától.

(hh, bocs hogy teleszemetelem a kommenteket, esetleg írhatnál róla egy külön postot)
@kulcsarb: ez a háttér mizéria szerintem a bing hatása lehet...
OFF:
Hehe... Operások úgy látom megúsztuk ezt a hátteres dolgot... FF és IE alatt is kijelentkezve-bejelentkezve a google-be, megjelenik a háttér, viszont Operában nem (legalábbis nálam nem)! :-D
Én sose látom a google nyitólapját
nem ertem. miert nem google riado?????