HTC Event: jönnek a még jobb smartphone-ok (ÉLŐ)

FRISSÍTS!

13:43 Vége. Röviden értékelnék: az új Sense nagyon impresszívnek tűnik, majd meg kell nézni élőben és részletesebben is. A két új teló nagyjából azt tudja, amit korábban sejteni lehetett. Sajnos a Desire HD (a HTC EVO európai megfelelője) nem megy föl a 480x800 felbontás fölé. Meg kell nézni, hogy a 4.3-as kijelzőn ez mekkora hátrány. Ami ennél nagyobb gond, hogy az akksiidőben nem várható előrelépés. Ami viszont jó benne: nagyon szép lett, és biztos nagyon menő benne a másfél gigás belső tárhely, a 8 megapixeles kamera, az SRS surround sound...
A Desire Z (a T-Mobile G2 európai megfelelője) már egy kicsit érdekesebb dolog. Bár nem pont értem, hogy mire kell a fizikai billentyűzet, de akinek ez nagyon fontos, annak nyilván kiváló választás lesz a Z.

13:33 Itt a két specifikáció: Desire Z, Desire HD

13:31 A HD fém tokkal érkezik, 4.3-as kijelző, 8 megás kamera, dual-flash...

13:30 Most jelentik be a Desire HD-t és Z-t.

13:20 HD videó rögzítés és megosztás. HDMI a Desire HD-ben. Plusz: Remote lock/wipe.

13:19 Ha jól értem, a térképet cache-eli és preloadolja is az új Sense. Ráadásul a beépített iránytű szerint forog a térkép a telefonon. Szevasz, Nokia!

13:15 Tíz másodperc alatt bootol az új Sense-szel a teló.

13:10 Új HTC Sense! "Did you know that a HTC phone will ring louder when it's in a handbag or pocket? That just makes sense right."

13:08 Vannak páran a helyszínen.Közben a wifi csak meghalt. Mindenki egyszerre akarja streamelni, koverolni a történéseket. Na de nézzük, mik a bejelentések...

12:52 Az első képek az új telókról.

12:44 Na mostmár mindenki elhelyezkedett a készülékek előtt. Negyed óra, és megtudjuk, hogy tud-e jobbat kínálni a HTC a nokiás csúcstelefonoknál.

12:37 Sőt, a nokiások viccesnek szánt túlélési tippeket is kiadtak a tegnapi Nokia-esemény alatt, elsősorban azoknak az újságíróknak címezve, akik a mai HTC-eseményre is eljöttek. Pl: legyen nálad füldugó, ha unalmas az előadás. Irtózatosan vicces emberek dolgozhatnak a Nokiánál.

12:10 A mai HTC-bejelentés londoni helyszínénél a Nokia gerillacsapata nokiás lufikat helyezett el. Mi erre a jó szó? Szánalmas? Nevetséges? Ovis? A Nokia egy nagy lufi? (Ha a képre kattintotok, azt is láthatjátok, hogy milyen nokiás telefonon érdemes netezni...)

 

11:59 A Desire HD állítólag ezt fogja tudni: 8 MP kamera, dual-LED flash, face-tracking, 16M colors 480 x 800 pixels, 4.3 inches. Ebből ugye csak a nyolc megás kamera a nagyobb újdonság. Akksi: 1400 mAh. Egy óra múlva kiderül, hogy helytállóak-e ezek a híresztelések. Nekem elsőre nem tűnik annak.

11:51 A londoni helyszínen tartózkodó barátaink szerint meglepően jó a netkapcsolat. (Általában ugye ilyen rendezvényeknél stabilan lehal a wifi.) Úgyhogy twitekből nem lesz hiány 13 óra után.

11:35 És akkor egy kis HTC történelem...

11:17 Miért fontos ennyire a HTC? Mert ez a telefongyártó húzza előre leginkább az Androidot. Meg persze az Android is őket. A HTC a második negyedévre 62 százalékkal nagyobb bevételt (1,88 milliárd dollár) jelentett, mint az év első negyedévében. A HTC-nek tehát nagyon bejött az Androiddal való összebútorozás. Miként persze az Androidnak is.

11:00 Egészen pontosan 2 óra múlva kezdődik a HTC új telefonokat bemutató londoni eseménye. Addig is folytatjuk a cég körüli hírek, pletykák boncolgatását. Én amúgy egyelőre nem gondolkodom új telefonvásárlásban, mert nagyon kevés dolog van, amit hiányolok a jelenlegi Desire-ből. Talán a jobb akksiidő, és esetleg a HD videó, meg egy picivel jobb kamera jöhetne. De az elsőt leszámítva egyik sem olyan, ami nélkül ne tudnék élni. Ráadásul, ha minden igaz, a Desire vinni fogja az Android 3.0-t is.

10:47 Btw, tegnap hallottam, hogy a Telenornál 29 ezer forintért már elvihető a Desire, mobilkvartett 3000 csomagban. (Ez állítólag 800 perc beszélgetést, 3 GB mobilnetet, 400 sms-t foglal magában. Ha jól tudom, kb havi 15e körül van.) Szintén ide kapcsolódó hír - ám minket kevésbé érint -, hogy a brit szolgáltatók elkezdték kedvezményes csomagokban árulni a HTC Wildfire-t. Valszeg a kontinentális Európában is ez fog történni. Vagyis a karácsonyi szezonra várhatóan nőni fog ennek a telónak is az eladása. Nekem amúgy nem volt túl jó véleményem a Wildfire-ről. Szerintem a HTC egy kicsit olcsón adta magát ezzel a 240x320 QVGA kijelzőfelbontással.

10:41 Remélhetőleg a HTC-nél is vették az adást, hogy az okostelefon-tulajdonosoknak újabban sokkal nagyobb szükségük lenne a hosszabb töltöttségi időre, mint egy még sokkal jobb processzorra.

10:30 Szintén ide kapcsolódó hír, bár nem valószínű, hogy a mai bejelentésen ez is téma lesz: várhatóan jövő év elején érkezi a HTC táblagépe, Android 3.0-val. A HTC stratégiája egyértelmű táblagép témában is: nem egy huszonhatodik táblagépet szeretnének piacra dobni, hanem egy olyat, ami meghaladja a korát. Ezért is várnak az Android 3.0-ra a kiadással...

10:28 Friss pletyka a Twitterről, hogy állítólag mától lehet majd kapni a briteknél a HTC HD7-et is.

10:11 Nos, Londonban - magyar idő szerint - 13 órakor kezdődik a HTC szeptemberi eventje, melyen valószínűleg több új telefont is be fognak jelenteni. Állítólag jön legalább egy - de lehet, hogy kettő - új Desire. Az egyik pletyka a Desire HD, mely egyértelműen az iPhone 4 kategóriájában fog versenyezni. A másik a Desire Z, ami pedig a fizikai qwerty-billentyűzetre izguló felhasználóknak lehet örömhír. Az sem elképzelhetetlen, hogy a korábbi híresztelések szerint színes Desire-ök is érkeznek a karácsonyi vásárlós szezon előtt. Ezek tehát a pletykák, hamarosan kiderül, hogy mennyi igaz belőlük.

10:08 Hamarosan felszáll a füst...

Címkék: live htc htc desire
2010.09.15. 10:13. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ennek a telenoros dolognak annyira nem szabad örülni. A Galaxy S is le volt árazva ennyire, de nem lehetett kapni sehol, mert elfogytak a készletek. Majd amikor jött a telefonból, akkor mi történt? Hirtelen visszaugrott az ára 108E-re.

Ez a módszer. Csak az "kapható" drága előfizuval normális áron, amiből éppen nincs. Aztán ha jön belőle, akkor megint visszamegy az ár 100E fölé.
@chabba: en ugy tudom h van raktaron a desire-bol a telenornal. gondolom ez mar a karacsonyi idoszakra vonatkozo kedvezmeny.
@hh a Desire Froyo-ban nem lett HD videózás..? vagy keverek valamit?
Én 100 körül vettem a Dezirémet, mert sehol se volt akkor még, csak a Telenor-nál ahol is drágább volt függősen mint így függetlenül. 29 jó ár érte, de a hozzá kötött csomag értelmetlen. Ahogy a többi szolgáltatónál is nagy csomagokat sóznak ránk amik egy okostelefon tulajdonost hülyének néznek. Ha egy Androidos telefont veszek azzal web-en fogok mindent intézni, mert ugye erre találták ki. Akkor rohadtul nem kell a 400 sms, mert emailt írok inkább. Szintén nem kell 800 perc lebeszélhetőség mert vagy Skype-olok vagy chat-elek vagy emailt írok. Végre eljöhetne az az idő amikor lehet normális mobilnetes csomagot kapni a sok sallang nélkül is...
@DuDe: 720p van a Dezirének Froyo-val, jól tudod. Viszont ahogy a megapixel vakítás se, a HD vakítás se teszi a felvételt sokkal jobbá, csak nagyobbá. Jó lenne már egy felvilágosító kampány, hogy nagyrészt minden a lencsén múlik, azok meg nagyon picik és gagyik egyenlőre minden mobil készüléken. Eddig az 4-es szifonnak van a legszebb képe, bár utálom, de beismerem hogy az tényleg jobb mint a többi. De csak jobb, és nem jó.
@DuDe: felvenni lehet vele 720p-ben, de a normal 720p-s filmet nem viszi el (lejatszas).
Most jön az új Winmobilos HTC, lehet rajta kacagni :)
@hh: jahogy lejátszás...így már ok :)

@kozjegyzo: nagyon köszi az infókat!
hogy lesz-e élő video stream az eventről...?
Az új Sense-t fel lehet rakni a régi telókra?
@hh: lehet, hogy a 800MHz-es Scorpion lesz annyira jó, mint az 1GHz-es Snapdragon...
"Mi erre a jó szó? Szánalmas? Nevetséges? Ovis?"
Hát, a Nokia esetében az Ovi-s elég... frappáns. :D
Hm, ez az új Sense dolog, hát nemtom, én annak örülnék, ha valahogy összeboronálódnának az androiddal, szóval ha kijön a 3.0, akkor aznap, sőt, abban az órában tölthető legyen, ne kelljen hónapokat várni rá mint a frojcsira.
Hát a fizikai billentyűzeten kívül semmi se akkora durranás, hogy a sima Desire-t lecserélésén elgondolkozzam. Ez csak arra jó, hogy a korábbi telefonok ára elkezdjen zuhanni.
@Asszem: egyetértek...mélységesen!
az új sense engem is érdekelne... kijön az vajon desire-re? nagyon kedves lenne tőlük!
Kezdek kételkedni benne, hogy valaha is még1X HTC-t veszek. Mély hallgatás a 2.2 update-ekről Legendre, Wildfire-re.
Sorry, de amíg ezek tisztázódnak, addig nekem a trollkodás marad,m és nem tudok örülni a fenti csinnadrattának. ha kiadok ennyi pénzt egy készülékért, ahhoz korrekt terméktámogatást várok el.
fizikai billentyűzet kell és kész.
pl. képzeld el, hogy egy SSH terminálban (ConnectBot) vagy a Desire-den, és vagy a képernyőt látod, vagy a billentyűzetet, hogy csinálsz autocomplete-et?
fizikai billentyűzet kell és kész.
akkor megválaszolom a saját kérdésem...
az engadget azt írta, hogy:
Eric Lin was on hand to answer the question of when this new Sense might trickle down to the classic Desire or other handsets in HTC's portfolio. Well, his answer was a non-answer: no roadmap or schedule has been set and HTC isn't ruling anything out just yet.

azaz Eric Lin - aki ha jól sejtem valami PR-es a HTC-nél - kitérő választ adott az engadgetnek arra a kérdésére, hogy az új sense elérhető lesz-e a régi desire-ön, vagy más telókon. egyelőre nincsen erre vonatkozó menetrend, vagy terv, és egyelőre még nem döntöttek a kérdésben - mondta.

valami ilyesmi.
Nagyon jó ez a HTC Desire HD, azonnal le is csapnék rá... ha nem lenne egy Desirem.

Nem irigylem a HTC-s fiúkat, mert már összeraktak egy cefet jó okostelefont, és egész egyszerűen a HD nem tud annyival többet, hogy le akarjam cserélni a meglévő Android 2.2-es Desiret. A promo alapján felül tudták múlni a meglévőt, csak épp ár / érték arányban nem jönnék ki jól.

Mondjuk - ha akár némi plusz pénzért - le lehetne cserélni a felületet az új Sense-re, arra befizetnék. Látszik, hogy felülettervezésben a HTC a király. Jól értem amúgy, hogy a térképes feature az nem külön app, hanem a Sense része?
Rootolt készülékekre pillanatok alatt lesz új Sense. ROM manager hibátlan.
Ez így nekem csalódás. A Desire Z túl vastag, és felesleges rajta a billentyűzet, a Desire HD meg túl nagy, és a kicsi a dpi. Ezen kívül pedig semmilyen lényeges téren nem történt előrelépés. Bumm, marad Desire, mint csúcs HTC.
A Desire HD nekem nem tetszik, az eredeti Desire se tetszett, de a Desire Z tök jól néz ki.
Tudom, nagyképűség ilyet mondani, de én 2005-ben vettem a HTC-met, akkor izgalmas, felfutó gyártó volt, ma biciklicsapatot, meg F1 istállót, meg anyámkínját szponzorálnak: csúcson vannak, de innen csak lefelé vezet az út.

Huawei rulez :
HTC Desire tulajoknak mondom, h lehet nem lesz a Desirere 3.0 frissítés. Engem ez nem érint, de jobb, ha tudjátok!
A fizikai billentyűzet szvsz nem hülyeség annak, aki használ billentyűzetet ;) A Z-slide-os megvalósítás viszont – talán pont mivel viszonylag ritkán látok olyat – antipatikus így elsőre.

A Nokia gerillaakciói közül viszont a lufis nekem tetszik. A másik picit erőltetett, de általában véve díjazni szoktam, ha egy márka gerillázni/ambientezni kezd.