Google Chrome bejelentés, élőben

20:59 Na, én eddig bírtam az élő közvetítést. Hamarosan jön az összefoglaló cikk.

20:49 Íme a tesztgép... Itt lehet jelentkezni (amerikai lakcímmel).

20:45 2011 közepén jönnek majd az Acertől meg a Samsungtól a Chrome OS notebookok.

20:30 És most megkapja a Windows a kegyelemdöfést: biztonság-kezelés a Chrome OS-en. Nem kevesebbet állítanak, minthogy ez lesz a legbiztonságosabb oprendszer.

20:25 Azt vettem észre, hogy az előadók kerülik a Facebook említését.

20:23 Az egész működik teljesen offline-is. Ha online megyünk, szinkronizálódnak az offline aktivitásaink, pl. szövegszerkesztés. Ahogy azt már megszokhattuk a Google szolgáltatásainál is.

20:21 Cloudban vannak az oprendszer felhasználói fiókjai is. Úgyhogy bármelyik Chrome OS-gépről el tudom érni a beállításaimat.

20:17 És igen, itt a Google netbook (Chrome oprendszer). Instant boot, instant setup. Nagyon gyorsnak és reaktívnak tűnik. Sleepből 0 másodperc alatt ébred föl a Chrome OS. Fasza. Ki kell majd próbálni MacBook Air-en is...

20:06 Az Amazon is fejlesztett a Chrome App Store-ra... Én egyelőre nem látok mást, mint egy szépen sitebuildelt html-oldalt, amin szintén lehet termékeket keresni az Amazonból.. A Kindle Store mondjuk jól néz ki, meg biztos hasznos is. Na de mostmár jöjjön az a Chrome OS bejelentés. Mégiscsak az itt a legizgalmasabb...

20:00 Most pedig megnézzük, hogy a New York Times mit hozott ki a Chrome Web App témából... Egy nagyon szép webes alkalmazást látunk, ahol az olvasás élménye a táblagépeken tapasztalthoz mérhető. JÖNNEK A FIZETŐS WEBOLDALAK!!!! lol

19:57 Ugyanúgy egy klikkel tudunk venni web appokat, mint mondjuk az App Store-ban. Ha jól láttam, a Google Checkout-tal lehet majd fizetni. 

19:52 Na, de következzen a Chrome Web Store. A cél, hogy a netezők könnyebben találjanak rá a minőségi webes alkalmazásokra. Valamint a fejlesztők könnyebben találják meg saját közönségüket.

19:48 Okosabb szinkronizálás lesz a böngészőben. Amúgy meg nagyon vigyáznak arra, hogy egyszerű maradjon a Chrome használata...

19:43 És most V8 benchmark: nézzük a sebességét az új, 9-es Chrome-nak:

100-szor gyorsabbak, mint az IE pár éve. És 50-szer, mint a két évvel ezelőtti brózerek.

19:40 Ami eddig a legjelentősebb bejelentés: a grafikus megjelenítés sokkal gyorsabb és zökkenőmentesebb, mint korábban, bármilyen böngszőben. WebGL-támogatás... Az ígéret szerint a brózer az API-kkal együtt is gyors marad. Meglátjuk.

19:37 A Chrome-ba is bekerül a Google Instant. Egy betűből is megtalálja nekünk az általunk keresett oldalt a böngésző. Plusz: beépített pdf-olvasó is jön a Chrome-ba. Nice.

19:33 150 millió Chrome felhasználó van jelenleg. Vannak olyan országok, ahol már a piac harmadát uralják. A mantra továbbra is a régi: gyors, biztonságos, egyszerű.

19:32 Az első topik a Chrome böngésző lesz. A második a Chrome Web Store. A harmadik pedig a Chrome OS. Ezek szerint minden témát eltaláltunk előzetesen. Pontosabban: az amerikai techblogok.

19:30 Kezdődik. Egyből a wifit csekkolják, hogy mindenkinek rendben van-e a netkapcoslat  a gépén...

19:25 Pár perc és kezdődik itt. Későn érkezőknek íme az előzmények, pletykák. Google netbook bejelentést várunk elsősorban, ami attól Google, hogy a Chrome operációs rendszer fut rajta. 

Címkék: google élő chrome google chrome chrome os
2010.12.07. 19:26. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

www.nytimes.com/chrome
www.npr.org/webapp

Azért mégiscsak jó ez a webapp dolog. Androidos bejelentések közben ritkán tudjuk kipróbálni az éppen demózott appokat :D
Instant bekapcsolás instant get, de nekem legjobban a guest account tetszik, tényleg valós probléma, hogy a haverok/rokonok jönnek és szétkúrják a rendszert.
>>20:25 Azt vettem észre, hogy az előadók kerülik a Facebook említését.

biztos tervezik a google megfelelőjét már egy ideje, és akkor nem akarnak felesleges reklámot csinálni egy riválisnak.

viszont a twittert említették szóval, beletörödtek hogy a google buzz az nem nyert?
Nem akarok flamet indítani, de...
Mennyivel vidámabb hangulatú már ez az egész, mint egy Apple keynote.
Azokat is mindig nézem és nekem tök nyomasztóan hatnak. Sötét színek, szinte végig egyetlen szónok, állandóan monoton tapsolás...

Mondjuk ennek a srácnak az akcentusa is sokat dob a hangulaton. :)
@Kandras: hát nemtom én meg pont az ellenkezőjét érzem, az apple keynote-ok valahogy feelingesebbek, ez sokszor unalmas, nincs benne annyi érzelem, lendület, inkább száraz, technikai bemutató.
Citrix demó bíztató.. :)
még egy aspektus: sokan azért halogatják pl. egy újabb laptop megvételét, mert nem akarják a hosszas szívást a beállítgatással ugyanolyanra, mint a régi volt. ezzel ez is megoldva, így hónapokkal csökkenhet a laptop életciklusa, ami jó a gazdaságnak :)
A ChromeOS mikortól lesz elérhető? A laptopon a Windows melletti oprendszert lecserélném Jolicloud-ról ChromeOS-ra.
"JÖNNEK A FIZETŐS WEBOLDALAK!!!! lol"

És jönnek a fizetős tucat-flash játékok is.

Amikor az EA-s arcok demózták a Popitot, nem hittem a szememnek. Egy legalja bubbleexplode klón miatt kihívott 2 munkatársat demózni, meg úgy beszélt róla (felbontás, grafika, játékmenet!), mintha egy új GranTurisomot demózna. Nem tudtam hogy sírjak vagy nevessek.
Chrome OS csak megadott új hardware-rel működik együtt, nem tudod felrakni win mellé.
@Addict: a Q&A-ben a végén azt mondták, hogy simán megy Windows-os gépen, legfeljebb egyes feature-ök nem lesznek elérhetők (pl a Verified Boot), ha nem a célhardvert teszed alá
Nekem az az érzésem, h ez lesz a Google következő buktája.
@Addict: Biztos lesz olyan disztró, amit felrakhatsz hagyományos (BIOS, stb.) gépre. Max. lassabban indul. De ha jól értem, egy sima Chromium browser is használható, szóval jó eséllyel már ott is van a gépeden.
@Asszem: Én sem akarok flamet indítani, de az OS X a Leoprad óta tudja a használat után tisztára söprős vendég belépést. ;]
getchrome.eu/download.php

Kíváncsi leszek, mit fog tárolni offline is az OS.
@h4x00r: Szerintem inkább a Facebook törekvése az oka, mely a Gmail legyalulására irányul a saját mail-szolgáltatásukkal.
@KGyST: ezért van Android is. Több lábon kell állni, ha az egyik project bukta ;)
@SeSam: Tök jó, akkor végre egy másik operációs rendszer is kiegészült egy hasznos funkcióval. Nincs ezzel semmi baj :-)
Biztonsagosabb mint a windows, na persze, anno a macrol is ezt allitottak, aztan minden evben azt torik fel a leggyorsabban.
@Álmos:
Szerintem pont az Android fogja ki a szelet a Chrome OS vitorlájából. De tény, hogy az Android egy nagyon életképes konstrukció, jól nyúltak a Mac-ról.
@Kandras: Nem igazán látok különbséget... a szinek talán onnan jönnek, hogy a Google színes a logoja, ezt mindig kihasználják :)