50 fős céggé növi ki magát a Prezi.com

Az utóbbi évek egyik - nemzetközi porondon - legsikeresebb magyar webes vállalkozása idén meg akarja kétszerezni alkalmazottai számát. A budapesti székhelyű Prezi.com alig egy éve költözött, ám ismét útra kelnek. Most a Kirowski régi, Károly körúti irodájába vándorolnak. A 3 éves cég egy 160 nm-es bérleményt cserél le egy 450 nm-es irodára. (A Kirowski nemrégiben költözött ki a Károly körúti irodából, és tette át székhelyét a Kacsa utcába.)


A Kirowski egykori, a Prezi leendő irodája

Szóval a jelenleg 25 fős Prezi.com 2011 végére 50 fősre szeretne nőni. A cégnél egyszerűen azzal magyarázzák a duplázást, hogy gyors ütemben nő a biznisz. Amúgy jelenleg agilis módszertanokban jártas projektmenedzsert, technológiai vezetőt, vezető dizájnert, flash-fejlesztőt, Java/C++ fejlesztőket, data analyst-ot és QA munkatársakat is keresnek. Részletek az állásajánlatokról itt.

Ezekből az álláshirdetésekből nekem az derül ki, hogy sok, kisebb, ám gyorsan végrehajtandó feladat lesz a Prezi-nél 2011-ben. Amihez agilis projektszemlélet, QA vezető és technológiai vezető is kell egyszerre, az nem lehet más, mint egy sokprojektes, iteratív folyamatokra épülő új vállalatfilozófia. Startupból komoly vállalkozássá nőtte ki magát a Prezi.

Az ilyen mértékű növekedés a magyar webes fejlesztőcégeknél nem ritka. A Ustream budapesti irodája tavaly megháromszorozta alkalmazottai számát, így ma már közel 100 magyar dolgozik a Graphisoft Parkban. A Gawker Media budapesti fejlesztői csapata pedig szintén nagyobbat bővül mostanában.

Címkék: költözés fejlesztő állásajánlat kirowski prezi prezi.com dizájner
2011.02.10. 18:22. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Szalonna: jó kérdés! series C-ig / felvásárlásig és amíg annak mondja magát :-))

ők a series "A"-nál vannak, tudtommal tavaly jutottak túl a seed fázison

ennek az eredménye az irodabővülés is

hamarosan jön a startup underground konf (suu), ott ezek a témák (- bocs, nonprofit "X" volt)
@Szalonna: Sokan azt mondják, hogy addig startup valami, amíg nem talál egy működő üzleti modellt. :)

@prospero2: A Series C nem szükségszerű lépés egy startup életében, ezért annak kicsi az esélye.