Magyarország Facebook nagyhatalom

via napifix

Az Economist összeállítása szerint a volt szoc országok közül is a lengyel-magyar tengely jár az élen közösségimédia-használatban. Tízből 8 magyar netező használ közösségépítő szájtot, míg ez az arány a németeknél kevesebb, mint a fele.

A fenti grafikonból az is látszik, hogy nem csak hogy többen facebookozunk, de egyben kevésbé is aggódunk személyes adatainkért, mint nyugati testvéreink.

Amúgy nem tartom teljesen elképzelhetetlennek, hogy a magyarországi lájkolásokat azért eszi meg olyan nehezen a Facebook, mert egyszerűen nincsenek rendesen felkészülve a kelet-európai lájkoláscunamira. Pedig, mi, magyarok, a Facebookon élünk. És szükségünk van a napi lájk betevőnkre.

Címkék: magyarország facebook népszerűség penetráció
2011.07.11. 15:57. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

már megint miéért nem működik a like gomb a blog.hu rendszerében.. :(( Hiába lájkolom a postot, nem történik semmi :/ Az elmúlt pár napban ez a jellemző
@webdesign: nem a bloghu hibaja. a facebooke. a nagyobb magyar szajtokon par hete eszlelheto ez a problema.
@hírbehozó: köszi! Igyekszem visszanézni, később még lájkolni! :)
@webdesign: @hírbehozó: így van, több helyen is fennáll a probléma, ettől függetlenül próbálkozunk megoldást találni, de úgy marha nehéz, hogy a Facebook semmilyen formában nem kommunikál...
Itt egy videó, ahogy nyomkodom a lájkot egy bloghutól teljesen független oldalon: screencast.com/t/CUMXEw9DE
@hírbehozó: és külföldi site-okon is (pl mashable.com)
@darthwalk: de csak magyar juzereknek. pontosabban: kelet-europai...
Megszűnt a Maónikasó, valahol össze kell szedni a napi pletykát. A személyes adatért egyrészt azért nem aggódnak, mert van más miatt aggódni, másrészt meg fogalmuk sincs róla, hogy mire is való ez.
@cadix:
"de úgy marha nehéz, hogy a Facebook semmilyen formában nem kommunikál..."

He-he.. Na igen, itt derül ki, hogy Magyarország egy fing a Nagy Facebook számára.
Ez a globalizmus.
(Nem mintha az iWiw jobb lenne sokkal.)