Milyen okostelefont vegyünk karácsonyra?

Egyetértek azokkal, akik szerint az iPhone 4S azoknak releváns lehetőség, akik első generációs okostelefonnal élnek együtt jelenleg. Az iPhone 3GS és a gyengébb, régebbi androidos felhasználóknak bizonyára érdekes opció lehet a 4S, még akkor is, ha tudják jól: jövőre már nem lesz olyan érdekes ez a telefon. 

Akik azonban már ma is jobb, korszerű okostelefonnal járkálnak, és váltani szeretnének, azoknak nem természetes választás az iPhone 4S. Én is csak a kamera miatt hezitálok el. A jelenlegi, erősen kifutóban lévő Desire-em, és az összes többi androidos készülék esetében is a legnagyobb hiányosságnak, lemaradásnak a kamerát látom. Nézzünk is egy tesztet az új iPhone-nal...

Egyszerűen képtelenség egyszerűen jó képeket készíteni ezekkel a készülékekkel. Miközben már az iPhone 4 is fényévekkel jobban szerepel ezen a téren. Az iPhone 4S-ről pedig tudjuk, hogy elődjét is lepipálja, ha a fotózásra kerül a sor. Bár az is igaz, hogy...

A Samsung számomra nem természetes választás. Egyszerűen borsódzik a hátam a műanyag gagyi burkolataiktól. Értem én, hogy pihekönnyű telefonokat akarnak. De ha ennek az az ára, hogy ezt a könnyű műanyag érzést kell elviselni, akkor részemről ez nem felsőkategóriás telefon. Hanem egy tesztkészülék.

Bár a Nexus Prime-ot Galaxy Nexus-t minden androidos nagyon várja (fémházas lesz!), mint ahogy az Android 4-et is, jobban járunk, ha várunk még legalább egy hónapot. Bár nem bizots, hogy a Galaxy Nexus miatt...

Egy tisztességes Android fanboy amúgy a Google-lel tart, és a Motorola új telefonjával (Motorola Atrix 2) álmodik. Pontosabban számba veszi, hogy az Atrix 2 valójában egy Galaxy Nexus lesz, ami meg az iPhone 4(S) kategóriájába fog megérkezni...

Ezzel együtt is auz gondolom, hogy 2011 végére ott fogunk tartani, hogy az Apple, a Motorola, a Samsung és a HTC (Sensation XE) is nagyjából ugyanazt fogja nyújtani a high-end okostelefonok piacán. Tompulnak az érzelmek, erősödnek a racionális érvek. Az árpolitikának például egyre nagyobb szerepe lesz. 

Jövőre újra fel kell találni az okostelefonokat.

És ezt már csak az Apple vagy az Android, avagy a Motorola, Samsung teheti meg. Utóbbiak sajnálatos módon követő üzemmódban voltak idáig. A PC-s korszakot játszották újra a még nagyobb tárhely, még njobb processzor, még nagyobb készülék hajszolásával. Csakhogy ez éppen 2011 végére lesz unalmas és érdektelen licitverseny. 

Hiányzik mögüle a szemlélet.

Végső soron tehát Tim Cooktól vagy Andy Rubintól várjuk az okostelefonok újrafeltalálását. A szemléletváltást. 

Az első esemény ezzel kapcsolatban október 19-e, az Android 4 bemutatója lehet. Ha ez csalódás lesz, akkor Tim Cooknál fog pattogni a labda egy rövid ideig. 

Címkék: samsung androidos telefon iphone 4s nexus prime motorola atrix 2 android 4 apple telefon samsung galaxy prime
2011.10.15. 20:29. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Desire Sensation XL?
Nokia N9 (amúgy ez egy nagyon értékes és ritka telefon lesz, ha android lenne rajta, komolyan a teljes smartphone piac királya lehetne, így viszont egy gyönyörű szep zombi)

Ha zavar a műanyag borítás, vegyél valami minőségi bőr tokot, mar ha tényleg ez az egyetlen gondod.
Kamera: az Xpreia X10-ben már tavaly is 8,1-es kamera volt, az Xperia Arc-ban szintén ekkora van (csak jobb, mint az X10-esben).
A többivel egyetértek. Az iPhone 4S adott egy lehetőséget az Androidnak.
Egy évnyi HTC Desire használat után én azt mondom, HTC soha többé. Sőt, Android úgy egyáltalán nem – unalmas, sótlan, összetákolt copycat platform.

A jelenlegi kínálatból csakis az iPhone 4S jöhet szóba.

Ha 2012-ben gondolkodunk, akkor én a Nokia/Windows telókra vagyok kíváncsi. Meg persze iPhone 5 – jövő karácsonyig csak kijön az is :)
a posztban nem esik szó a WP7es telefonokról. én még azért nem temetném a platformot. én látok benne fantáziát, és bár lassan, de csak fejlődik a WP7
1.5 éve házasodtam össze egy low level samsung spica-val, és halálosan unom, de ismerve a lehetőségeket, kb még egy évig kell kihúzni vele, hogy ár-érték arányban ne kelljen még egyszer annyit elköltenem telefonra, mint az early adoptereknek.

Hol van már a szingularitás!!!!!
a nokiat nemkene leirni, mivel megmindig o a legnagyobb telefongyarto
a microsoft pedig a legjobb oprendszer gyarto
Ha kamera, akkor ma is a Nokia N8. Nem is csak a számok miatt (12 MP), mert azt lehet turbózni marketingokokból is, de a felvételek minősége messze lehagyja a többiekét.
Az igazi kérdés, hogy egyáltalán kell-e akármit feltalálni? Nem jó az nekünk, ami most van? Vannak okostelefonjaink, nagy tároló és számítási kapacitással, modern, könnyen használható, és csillivilli operációs renszereink, talán ideje lenne megállni egy picit, és rágyúrni arra, ami most van, fejleszteni, tökéletesíteni, nem mindig újabb félkész valamit kiadni. Félkész, mert amióta megjelentek az okostelefonok kompromisszumokkal élünk együtt. Gyenge az akkuidő, és hiába hírdetnek jobbat, szebbet, nem közelíti meg a régi telefonok 1-2 hét rendelkezésre állását. A vas recseg, a wifi ledobódik, a térerő elmegy, a szoftverben mindig van valami hiba, a market és app store pedig tele haszontalannál hasznotalanabb, félkész, termékkel, ha picit túlgörgetünk a top 50-en. Szóval ideje lenne picit megállni szerintem, és nem hozzátákolni a jelenlegi dolgokhoz még valamit, hanem azt, ami most van megerősíteni, hogy mi felhasználók is igazán jól járjunk, ne csak a pénz folyjon be.
Nem teljesen értem, mi a baj a sima Desire-rel. Másfél éve használom, és a rendszeres ROM frissítéseknek köszönhetően tökéletesen alkalmas telefonnak tartom, gyors, az apró hibái ellenére tökéletesen működik, nagyon szeretem, igazából csak attól félek, hogy ha tönkremegy, akkor valószínűleg inkább downgrade-elek egy butatelefonra, mert nincs kedvem megint ennyi pénzt kidobni egy ilyen felesleges kütyüre. Ha a játékok miatt tűnik elavultnak, arra nem tudok mit mondani, engribörcön kívül nem próbáltam mást rajta.
ez az egész trend csak a fogyasztás növelésére alkalmas.
Kovetkezo heten okosabbak leszunk, ahogy kijon a Samsung es a Motorola ujdonsaga az IceCream Sandwichcsel. Nem hiszem, hogy barmelyik is meg fogja szorongatni a 4S-t, mivel mar atesnek a lo tuloldalara a kijelzo meret es processzor teljesitmenyben, ellenben az akkumulatorok meg mindig nem nagyobbak, mint ami a Legendemben van ami eppen kibir egy napot egy toltessel. Rossz belegondolni, hogy ezekkel a szuper telefonokkal naponta 2x kell tankolni vagy hordhatsz magaddal pot akksit, ami nevetseges.
Reszemrol en megegy evet kivarok, hatha jon valami ertelmesebb koncepcio, addig jo lesz a lassan 2 eves de hibatlan HTC-m.
Az Iphone benne van abba a hibaban, hogy ha valami ertelmeset akar vele csinalni az ember akkor jailbreakelni kell es en meg nem lattam az ismerettsegi koromben olyan szifont ami ezek utan is olyan makulatlanul mukodott volna, raadasul mi van ha valakinek nem jon be az almas design a telefonok teren?
@JoeHorseDick: Részvétem, én is egy Spica tulajdonosa vagyok. De egy jól kiválasztott kernel meg rom javít valamit a helyzeten. Vásárlással én is ugyanígy vagyok.
@Gwabor: persze, cyanogenmod6, meg custom kernel. kikapcsolódásként Tetrist használok, nekem az engribörc már sok.
sajnos az akksi már csak 3-4 órát bírja, lehet arra még beruházok...:)
üdv fanyalgók!

unalmas android? lehet. én is unom már hogy megvan az sgs már4 hónapja és nem akar lefagyni. lehet azért lesz unalmas mert nem kell folyton hekkelni. vagy lehet ez a fórum gazdák baja? amióta kidobtam a naponta lefagyó WinMobile készülékemet nem olvasom napi szinten a fórumokat meg a reklámokat. 2 gigaherc duálkór? hova? minek? nem jó a fényképezőgép? a tavalyi csúcs samu sokkal jobb mint az 5 éve 90e ft-ért megvette olympus fényképezőm. mivel nem akarok fotó pályázaton indulni nem fogok új gépet venni.
műanyagból van? ja nem is 200e ft az ára.
ez a fél év múlva már elavult a készüléked csak egy marketing maszlag...
makszimov! Szegény SGS-em is halál unalmas. Ha úton vagyok megy a gps, ha bkv-n akkor ebook, este videó, reggel rádió, email és net meg folyamatosan + 62app. Soha semmi meglepi, semmi izgalom...