Bill Gates AMA a Redditen

Mindenekelőtt jegyezzük meg, hogy az Ob-ama (és 24 ezer júzerkomment) után már senki nem lehet elég nagy név a Redditen. Mondjuk az érdekes, hogy épp Bill Gates szánta rá magát és nem Hugh Hefner. Jött így is közel 18 ezer komment. (24-18. Nem is rossz egy amerikai elnökkel szemben.) 

Számomra az volt a legérdekesebb, hogy magát a Bill & Melinda Gates Foundation társalapítójaként mutatta be, és csak mellesleg említette a Microsoftot, aminek ugye még most is elnöke. 

A válaszok nagyrésze persze patikamérlegen mért diplomácia. Például előre szabadkozott, hogy ő elfogult a Binggel kapcsolatban is, de hogy azért csodálatos, ami a keresőprojekt körül történik Redmondban. Steve Jobsról meg persze elismerősen nyilatkozik, és megjegyzi, hogy a Microsoftnál többen foglalkoztam maces projekteken (alkalmazásfejlesztés), mint az Apple-nél. 

Azt is megtudtuk, hogy mostanra a legfontosabb projektje az maradt, hogy elkerülje a halált. Ez akár az évezred projektje is lehetne a Microsoftnál, de persze ismerjük a Windows 8-at, és tudjuk, hogy ettől még legalább annyira vagyunk, mint a marsraszállástól. Vagy messzebb. 

Az kiérződik, hogy az egészség/környezetvédelem ügyekre tényleg nagyon érzékeny. És teljesen igaza is van abban, hogy picit csalódás, ami ezekben a témákban történt az elmúlt évtized(ek)ben. 

Azt is mondja, hogy ha nincs a mikroprocesszor, akkor valszeg orvos vagy elméleti matematikus lett volna.

Nemrég kapott egy Surface Prót, és most azon tolja. És hisz a Perceptive Pixel kijelzőben. Sőt használ is egyet, Win 8 alatt. És azt mondja, hogy a Pirates of Silicon Valley nagyrészt megfelel a valóságnak.

Amúgy szerintem Bill Gateset legalább annyira nem érdekli már a Microsoft, mint Eric Schmidtet a Google. Kedélyes, néha kicsit megtört úriemberek, akik nagy víziókkal és örökségnek szánt gondolatokkal próbálják meg a fiatalokat ösztönözni. És ettől amúgy nagyon szimpatikusak is.

Címkék: bill gates reddit ama bill gates reddit
2013.02.11. 21:55. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Na ebben volt jó Steve, a haláláig mániákusan foglakozott a céggel még, ha korán halt is meg...
Engem az lepett meg a leginkább, hogy állítása szerint még mindig programozgat C/C#-ban. Vajon egy milliárdos mit kódolhat a szabadidejében?