Jön a Netflix Magyarországra

Azt már eddig is tudtuk, hogy a Netflix Európában terjeszkedik, csak az nem látszott eddig biztosnak, hogy a közeljövőben tényleg elérnek-e Magyarországig. Annyit lehet hivatalosan tudni, hogy szeptember közepén Németországban, Franciaországban is elindultak. És soron következik Ausztria, Belgium, Luxemburg és Svájc. 

Nos, ebben az álláshirdetésükben nyelvspecialistákat keresnek. És a felsorolt nyelvek között ott szerepel az olasz, a lengyel és a magyar is. Azt gondolom, hogy ezalapján 99 százalékos biztonsággal állíthatjuk, hogy a közeljövőben tényleg elérhető lesz a Netflix a .hu domain alatt. MEGMENEKÜLTÜÜÜÜNNNNKKK!!!! 

Ha már Netflix. Tudtátok, hogy az egyik legszofisztikáltabb ajánlórendszert fejlesztik? Próbálnak a filmeket leíró metaadatoknál mélyebb mintákat kinyerni a képsorokból, annak érdekében, hogy ne kelljen a szerencsétlen felhasználónak a világ végéig Jim Carrey vígjátékokat ajánlgatni, amiért egyszer rá mert kattintani a Dumb és Dumberre. Szóval hogy ennél azért mélyebben akarják megérteni, hogy mitől tetszik vagy nem tetszik nekünk aktuálisan egy film vagy egy sorozatepizód.

Címkék: magyarország netflix
2014.09.26. 00:02. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Valaki elárulhatná, hogy mire fel ez a gigantikus Netflix-hype. Én használtam egy darabig Amerikában, és semmi olyan pluszt nem adott, ami miatt ennyire örülni lehetne neki.
@Mala Suerte: Hát, havi 8 dollárért minden platformon (mobil, számítógép, okos tévé, buta tévé okosító kütyüvel), bárhonnan elérhetsz többszáz mozifilmet HD minőségben, felirattal vagy anélkül, nálunk gondolom majd szinkronnal vagy anélkül. Ezen kívül az összes népszerű sorozat fent van (kivéve HBO), persze nem naprakész, arra van Hulu Plus, de legalább fent az összes korábbi rész. És akkor a saját gyártású kontentről nem is beszélek, mint az Orange is the new black vagy a House of cards.

A Netflix a legjobb indok a fizetős VPN szolgáltatásokra jelenleg. Ez és a Hulu Plus mellett a legelvetemültebb fogyasztónak is max. egy HBO-ra van szüksége, rendes kábelcsatornákra nincs.
a popcorntime után mit tud adni a netflix pluszba? mert az még ingyenes is
meg nem elhanyagolható az a tény, hogy a kedvenc videotékánkkal ellentétben legális
@Virág et.: osszes sorozat, osszes korabbi resz, ugyan mar!

Csak hogy ne kelljen az nCore-on megtalalhato valasztekkel osszehasonlitani (mert az azert nem fair), nezzunk egy egyszerubb peldat: a Top Gear osszes resze, inkluzive a specialok elerheto ingyenes torrentkent, sot nemelyik meg a BBC iPlayeren is. A Netflixen? Az elso sorozat nincs fent, es az utolso nehany evad sem. De ami meg duhitobb, hogy a teljes egyoras anyag helyett 40-45 perces vagott reszek vannak, tehat gyakorlatilag meg amit feltesznek, az is hianyos!

A multkor ramjott, hogy ujraneznem a Keresztapa filmeket. Oke, elso resz fent van, de a masodiknak, harmadiknak se hire, se hamva. Az esely, hogy megtalalod a filmet, amit keresel, eppen 50% - vagy igen, vagy nem. Es most az atlag amerikai filmekrol beszelunk, az europai valasztek meg siralmasabb.

En mar lemondtam az elofizetesem, a harmadik House of Cards sorozatot meg legfeljebb egy nappal kesobb nezem csak meg, miutan kijott...
Akinek továbbra sem jutott el az aprócska agyáig, hogy legális > illegális, azt minek próbálja bárki is meggyőzni?

A Netflix a legjobb dolog a piacon. Pont.
Gyerekek ne torrenttel meg más illegális dologgal hasonlítsuk már. Nyilván a lopott autó a legolcsóbb, tehát a francnak ide márkakereskedés.

@haspokember: Összes népszerű sorozat. TopGearből van vagy 20 évad fent. Egyébként a Netflix leírja, hogy a dvd verzióból dolgoznak. Azért kapod a vágott anyagot, mert az van a dvd-verzióban.

A filmeket meg cserélgetik nyilván. Mindent nem fogsz megtalálni, de ne az nCore-ral hasonlítgasd már, hanem az RTL-klubbal, a Film+-al meg a többi kábelcsatornával.

"Oke, elso resz fent van, de a masodiknak, harmadiknak se hire, se hamva"

Ezért igazából hálásnak kéne lenned nekik. :) Egy tökéletes világban a Keresztapa csak egy részből áll.
@Mala Suerte:
Mert mondjuk Magyarországon nincsen semmi hozzá fogható (HBO-nak és a T-Comnak van valami szánalmas próbálkozása, amit pont az nem ér el, akinek nincs alap TV előfizetése - ami pont nem kellene Netflix mellett).
@Virág et.: felreertes ne essek, en orulok annak, hogy van Netflix (es persze annak is, hogy lassan eler Magyarorszagra is), csak arra szerettem volna ravilagitani, hogy csodat ne varjunk tole. Egy alternativa, ami nem mindig a legjobb valasztas.

Peldaul UK-ban elek, de neha hazalatogatok. Termeszetesen a Netflixet Magyarorszagrol nem nezhetem, hiaba vagyok teljesen legalis elofizetoje a rendszernek. Most akkor az en keszulekemben van a hiba, ha azt mondom, csesszek meg, es inkabb letoltom a torrentet?
legális, hmm.
ebből az én havi 8 dolláromból rengeteg csurog vissza a készítőknek....

nekem miért az RTL Klubbal kellene összehasonlítanom?
Nem kell itt az álszentet játszani, senki nem várja meg a kedvenc sorozata kijön TVben, eddig is letöltötted.
attól hogy a netflix.hu bejön, nem fogsz leállni vele, mert RENGETEG dolog nincs rajta/ ebben a domainben nem lesz elérhető, hiába fizetsz elő. max arra jó, hogy úgy érezd mostantól egy részét nem lopod (nem tudom eléggé sok idézőjelbe tenni ezt a szót, ezért inkább hagyom)... a sorozataidnak. Amik kint is például ingyenes csatornákon mennek. Mind1, messzire nyúl. Netflix-en nagyon nagyon kevés dolog van ahhoz képest, mint amit elsőre gondolnál, pláne ha nem USA accounton vagy.
Második érv lehet mellette a kényelem, de egy RSSből táplálkozó server + Plex Media server tudja ugyan ezt.
És akkor a következő a minőség és buffering. Mondjuk elnézve hogy az átlag torrentező mit tölt, ahhoz képest jó lesz, de aki kicsit jobban benne van az egészben, annak úgyis kevés. hiába négyKÁ. na mindegy, biztos van akinek elég/kényelmes/jó lesz régi évadokat és "válogatott" filmeket nézni, de én attól hogy kicsengetem a havi 2000-et, nem lennék semmivel beljebb/előrébb
A NETFix havi 8 dollárét még mindig kifizetődőbb mint a T-Home IPTV videó kínálata 1 film 600 HUF / 24óra.

És valóban a kelet eutópai még mindig torrentekben gondolkodik.
ok tegyük fel optimistán lesz nekik 5.000 előfizetőjük mondjuk az első évben: 1/2millió euro __bevétel__

vajon ez akkora pénz, hogy érdemes legyen az infrastruktúrát és a személyzetet fenntartani valamint kifizetni a feliratokra és a szinkronokra a jogdíjokat?

hogy lesz több előfizetőjük majd hosszú évek alatt?
minden bizonnyal

eléri-e a szám a kritikus tömeget?
nem, amíg vannak a szürke és fekete tartalmak
valamint a magyar átlag szereti a szinkront, az meg sokba kerül...