Minden klikkelés újabb méhecske a kaptárban

A swarm az angolban nyüzsgő rajt és hasonlókat jelent. Így kiváló neve lehet egy közösségépítő szájtnak. Akik már ismerik és használták is a StumbleUpont, azoknak a Swarm logikája sem lesz idegen.

A Swarm grafikus térképet rajzol azoknak a szájtoknak a nyitóképeiből, melyeket épp a tagok látogatnak. Hogyan legyünk tagok? Egy Firefox-kiterjesztést kell telepítenünk, mely naplózza a böngészőaktivitásunkat, vagyis azt hogy épp mit nézünk a weben.



Ezeket az infókat összesítik, majd kiértékelik, s így valós időben jelennek meg az éppen látogatott oldalak a grafikus térképen. A Swarm kiválóan alkalmas terápiás célokra: akik eddig attól rettegtek, hogy gonosz cégek ellopják a neten az adataikat, most megadhatják önként, és így egyszer s mindenkorra elszáll a frusztráció érzése.

Komolyra fordítva a szót, az ilyen social browsing vagyis közösségi böngészés szájtok sokakban nyilván aggodalmat keltenek azzal, hogy olyan személyes adattal dolgoznak mint a böngésző-aktivitás. Azért vegyük ide, hogy a StumbleUpon például nagyon sikeres.

A Swarmon lehetőség van a felnőtt tartalmak szűrésére, ami azért vicces, mert nézegetve a Swarm-tagok böngészőaktivitását, a pornó igen kattintékony tartalom a weben. Ej, hisz ez nem meglepő. Akkor meg miért hazudjuk el?
Címkék: közösségi böngészés swarm
2006.05.28. 08:32. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.