Felhevült a Netvibes

Tegnap már írtunk néhány Netvibes-újdonságról, ám a francia start page-alkalmazás a kisebb frissítéseken túl egy nagyobb csomaggal is készült. Megjelent a Netvibes Ecosystem, mely egy vérbeli tartalommegosztó szolgáltatás.

Ugye a Netvibes alapfunkciója, hogy a felhasználók feedekből összeállíthatják maguknak saját hírportálukat. Az Ecosystemmel mostantól meg is oszthatjuk a többi Netvibes-felhasználóval kedvenc hírcsatornáinkat vagy akár egész füleket (tabs). Nincs más dolgunk, mint Netvibes-oldalunkon a feed-doboz tetején az új ikonra klikkelni, és máris megosztottuk azt mindenki mással. (Sajnos egyelőre magyar nyelvű feedeket nem lehet ajánlani.)

A rendszer persze visszafelé is működik: ha nincs ötletünk, hogy milyen hírcsatoránkon tudhatjuk meg a legfrissebb híreket mondjuk a focivébéről, ezentúl nincs más dolgunk, mint keresgélni a mások által megosztott feedek között.
A Netvibes már elérhető angolul, franciául, németül, spanyolul, oroszul, portugálul, de horvátul is. Hol egy magyar fordító, aki végre lefordítja a Netvibest magyarra? Jelentkezzetek!
A feedek mellett lehetőség van a különböző beépülő modulok "reklámozására" is. Ez talán azért fontos, mert eddig nem készültek igazán jó és hasznos Netvibes-modulok. Hátha most kedvet kapnak a házi modulgyártók.

A Netvibes mostani frissítéscsomagja egyértelműen az egyre erősödő konkurenciának szól: a PageFlakesnek és a Live.com-nak. Most úgy tűnik, a Netvibes van előnyben: a közösségi funkciókon erősít. Persze azért kicsit reménytelen harc egy Microsoft-cuccal (Live.com) felvenni a versenyt. Azért én a Netvibes-nak szurkolnék mégis.
Címkék: netvibes start page
2006.06.01. 09:52. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.