Most a Yahoo fejleszti a maga ellenségét

Alig száradtak meg a pixelek a májkroszoftos bejegyzésen, máris újabb mamut fejleszti saját gyermeke ellenségét, huh. Konkrétabban arról van szó, hogy a Yahootól mindenki azt várta, hogy miután megvette a Flickr képmegosztót, majd azzal fogja jól kiváltani meglévő, Yahoo Photos néven futó képtároló szolgáltatását.

Kép: Techcrunch
Ezzel szemben a jelek szerint a Yahoo Photos nem hogy elhal, hanem fejlődik. Jön az új béta, mely a Flickr összes szimpatikus tulajdonságát magában foglalja. Arrington szerint az új Yahoo Photos színtiszta flickrös funkcióit a következők lesznek: sok Ajax, címkézés és képcsoportosítás, és a fotók dobálgatásának lehetősége. (Bár ez inkább a szintén Yahoo-tulajdonban lévő Oddpost tulajdonsága.)

Mi értelme van két ugyanolyan szolgáltatást is futtatnia a Yahoonak? Arrington szerint a Yahoo Photos a tömegeknek szánják, míg a Flickrt az early adoptereknek, vagyis a régi motoros, tudatosabb felhasználóknak. Hol van itt az üzleti modell? És hol az üzleti modell a Microsoftnál, mikor két kapcsolatépítő szájtot fejleszt egyszerre? Mostmár tényleg írni fogunk erről is.
"In April, Yahoo operated the Web's second-most popular photo-sharing site, attracting 7.7 million U.S. visitors to rank just behind Photobucket's 7.8 million visitors, according to the most recent statistics from Nielsen/NetRatings Inc. Flickr's traffic more than quadrupled during the past year to 4.8 million U.S. visitors to emerge as the fastest-growing photo site, Nielsen/NetRatings said." (AP)
Címkék: yahoo képmegosztók
2006.06.08. 10:42. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.