A Google Earth megint zoomolt egyet

Egy éves a Google térképszoftvere, és ez jó alkalom arra, hogy megjelenjen a negyedik verzió. A mostani frissített változat már öt nyelven érhető el, sőt linuxos és maces verziója is van.

A részletes térképnézeteket is frissítették, így saját bevallásuk szerint a Föld teljes felszínének 20 százalékáról már van részletes felvétel a Google Earthben. Az ígéretek szerint a Google Maps is hamarosan frissül erre az adatbázisra.



A Google vicces becslése szerint ma már mintegy 2 milliárd házat nézhetünk meg a térképalkalmazás műholdképein. Amúgy pedig megjelent a Google Maps for Enterprise, mely vállalati felhasználásra kínál - pénzért - integrált online mapping megoldásokat. Ez azért is fontos, mert a Google az elmúlt egy évben nem igazán látott bevételt a fejlesztésből.

A Google Earth egyetlen éve alatt több mint 100 millióször töltötték le. A térképszoftver egyébként egyre inkább támogatja a mashup alkalmazásokat: egyre egyszerűbb a Google műholdtérképeit újrahaszosítani speciális területeken. A Google szupportolja a geographic-codingot is, ami annyit jelent, hogy a fejlesztők könnyedén határozhatják meg adott területek koordinátáit, melyeket hasznosíthatnak saját mashupjukban. A Google adatai szerint az elmúlt egy évben 30 ezer mashup, vagyis a térképalkalmazást valamilyen módon újrahasznosító alkalmazás született.



Egyre fontosabb is a Google-nak felvenni a versenyt a mapping piacon, ugyanis a Nielsen adatai szerint a Google Maps, vagyis az Earth webes változata még mindig csak a harmadik legnépszerűbb webes térképalkalmazás az AOL Mapquestje és a Yahoo Maps mögött. A májusi adatok szerint a Gmapsnek 26 millió látogatója volt, a YMapsnek 26,1 millió, és a Mapquestnek 43,5 millió.
Címkék: google earth térképalkalmazások
2006.06.13. 09:20. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tévedés, nem jelent meg a ge.4. ez csak publikus béta. ubuntun amúgy faszán megy :)
A perpetual beták világában nincs olyan, hogy "végleges" :)
És ez második kísérletre stabil is.